Πώς να μάθω Μαθηματικά ;


Το Πανεπιστήμιο του Stanford σε συνεργασία με την καθηγήτρια Μαθηματικών Jo Boaler θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο και συγκεκριμένα από τις 15, ένα νέο μάθημα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στην on-line πλατφόρμα του Πανεπιστημίου. 

Το μάθημα αποτελεί μια σύντομη παρέμβαση και έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει τις σχέσεις των μαθητών με τα μαθηματικά ενώ πρόκειται για μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το μάθημα παρέχει την ευκαιρία στους τελευταίους να γνωρίσουν νέες τεχνικές προσέγγισης των Μαθηματικών και της διδασκαλίας τους αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους γονείς, δασκάλους των Μαθηματικών και φοιτητές.

Οι ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθεί το μάθημα είναι οι εξής :  κατάρριψη των μύθων για τα μαθηματικάΜαθηματικά και νοοτροπίαΔιδασκαλία μαθηματικών για μια νοοτροπία ανάπτυξηςΛάθη – Προκλήσεις – ΕμμονέςΕννοιολογική Μάθηση – Μέρος ΠρώτοΕννοιολογική μάθηση –  Μέρος ΔεύτεροΕκτιμώντας την Άλγεβρα και η μετάβαση σε ένα νέο μέλλον στα Μαθηματικά.

cwq7Ya5

Θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου και ακολουθώντας το πρόγραμμα των 2 ενοτήτων ανά εβδομάδα θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου. Το μάθημα δεν περιλαμβάνει βαθμολόγηση παρά μόνο κάποιου είδους αυτό-αξιολόγηση κατά τη διάρκεια.

Η κάθε ενότητα θα διαρκεί 1 με 2 ώρες το πολύ και θα περιλαμβάνει βίντεο της Boaler, συνεντεύξεις με μαθητές, οπτικά εφέ, κάποιους συναδέλφους της καθηγητές, οι οποίοι θα συμμετέχουν καθώς επίσης και συνεντεύξεις με μερικούς από τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου, για παράδειγμα τον Sebastian Thrun και την Carol Dweck.
Μετά το πέρας των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μία δήλωση ολοκλήρωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα :
https://class.stanford.edu/courses/Education/EDUC115N/How_to_Learn_Math/about
Η μεταφορά του θέματος αυτού δεν αποτελεί την πλήρη και ακριβή μετάφραση από την παραπάνω σελίδα αλλά μια συντόμευση και ελεύθερη μετάφραση, για λόγους συντομίας και καλύτερης κατανόησης.

Πηγή :  Stanford University

2 Σχόλια to “Πώς να μάθω Μαθηματικά ;”

  1. Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός Says:

    Σε όσους άρεσε αυτή η ιδέα, είμαι σίγουρη ότι κάτι τέτοιο θα σας ξετρελάνει … https://www.coursera.org/.
    Και κάτι ακόμη … http://www.mathcom.gr/index.php?topic=5700.0

  2. Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός Says:

    Υπάρχουν και άλλα περισσότερα για όσους ενδιαφέρονται …. http://www.mathman.gr/component/content/article/1293.html