Κάτι αναγκαίον και συνάμα ωφέλιμον!


ΓεωργαντζάςΓράφει ο Νίκος Γεωργαντζάς**

Είναι αναγκαίον και συνάμα ωφέλιμον να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πατριωτικές ενέργειες των εισαγγελέων Πεπόνη-Μουζακίτη έχουν να κάνουν με την αποκαταστατικήν, διορθωτικήν ή επανορθωτικήν δικαιοσύνην. Η επίσης πατριωτική όμως προσφορά χρηματιστικής του εις την ελευθερίαν του ελληνικού μας κόσμου επενδυτού, Έλληνα Αρτέμη Σώρρα, προς την Ελλάδαν (US$600 δισ.) και την Κύπρον (US$50 δισ.), έχει να κάνει, όχι μόνον με την διορθωτικήν, αλλά κυρίως με την διανεμητικήν δικαιοσύνην.*

Από την μία πλευράν, οι όροι της προσφοράς που θέτει ο Αρτέμιος Σώρρας συνάδουν με τις αναγκαίες ενέργειες των  Πεπόνη-Μουζακίτη να πατάξουν την αδικίαν προς τον ελληνικόν μας κόσμον. Από την άλλην πλευράν όμως, η παντελής διαφοροποίηση του άνευ δόγματος, χρώματος και κόμματος Αρτέμη Σώρρα, από το νυν σαθρόν πολιτικόν σύστημα της ανθελληνικής, ξενόφερτης και απολυταρχικά τυραννικής κομματοκρατίας, που μας έχει επιβληθεί από την παγκόσμια ολιγαρχία ή πολυαρχία στην Ελλάδα και στην Κύπρον, άρδην σχετίζεται με την διανεμητικήν δικαιοσύνην, όχι μόνον των υλικών, αλλά και των πολιτικών αγαθών, όπως μας τα παρουσιάζει ο Αριστοτέλης υπό την έννοιαν την σπανιότητός τους.*

 Αυτό διαφεύγει ίσως της προσοχής των περισσοτέρων Ελληνίδων και Ελλήνων, ακόμη και αυτών που ένθερμα υποστηρίζουν τον Αρτέμιο Σώρρα και στρατολογούνται υπέρ της εξετάσεως της προσφοράς του από τους αρμοδίους κρατικούς μηχανισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Πέραν όμως της διορθωτικής δικαιοσύνης και της διανεμητικής δικαιοσύνης των υλικών αγαθών, η πατριωτική προσφορά του Σώρρα μπορεί εύκολα να αποτελέσει ένα εφαλτήριον της διανεμητικής δικαιοσύνης των πολιτικών αγαθών στον ελληνικόν μας κόσμον, με την νομικήν και νόμιμην πρώτα θέσμισην της ελληνικής μας κοινωνίας σε μία κοινωνία πραγματικών πολιτών και όχι απλά υπηκόων, ανθρώπων δηλαδή με ‘πολιτειότηταν’, ανθρώπων που νομικά και νόμιμα έχουν με τον νόμον (βλ. Σύνταγμα), την ιδιότηταν του πολίτου.

Αν μη τι άλλον, ας εμπεδώσουμε τουλάχιστον το αναγκαίον και συνάμα ωφέλιμον γεγονός του ότι ο ελληνικός μας κόσμος πολιτικά οπισθοδρομήσαμε για να εξευρωπαϊστούμε, χτίζοντας πυλώνες καταστροφής και όχι δημοκρατίας. Αν μη τι άλλον, η πατριωτική προσφορά χρηματιστικής του Αρτέμη Σώρρα αφυπνίζει τον ελληνικόν μας κόσμον, στο γεγονός του ότι τα πραγματικά αίτια της κρίσεως που όλες και όλοι βιώνουμε δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι μόνον οικονομικά αλλά πρωτίστως πολιτικά.

Αυτή η αφύπνιση, αυτή η συνειδητοποίηση του ελληνικού μας κόσμου είναι ακριβώς που τρομοκρατεί το νυν σαθρόν πολιτικόν σύστημα της απολυταρχικά τυραννικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αυτός είναι ο λόγος που τόσο επίμονα οι κομματάνθρωποι του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της απολυταρχικά τυραννικής κομματοκρατίας, ακολουθώντας τυφλά το σχήμα των προπατόρων μας: ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις, εμμένουν εις το να ΜΗΝ εξετάζουν επισήμως, με τους καθ’ ύλην αρμοδίους μηχανισμούς των, την πατριωτικήν προσφοράν χρηματιστικής του εις την ελευθερίαν του ελληνικού μας κόσμου επενδυτού: Έλληνα Αρτέμη Σώρρα (http://www.artemis-sorras.com/).

 Ευοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς

Aντιπρόεδρος

Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου Ε.N.D. (End National Debt: http://ei-end.org/)

 * Πιθανές δικανικές συνέπειες από το «απίστευτο λάθος» των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ

** Ο Δρ. Νικόλαος του Κωνσταντίνου Γεωργαντζάς είναι Καθηγητής συστημικής δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης. Η συστημική δυναμική είναι μία νέα σχετικά επιστήμη, που τα τελευταία χρόνια σημειώνει ραγδαία εξέλιξη, τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Δρ. Γεωργαντζάς είναι ιδρυτικόν μέλος του ελληνικού τμήματος στον παγκόσμιο οργανισμό συστημικής δυναμικής, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του παγκοσμίου σχετικού συνεδρίου, που έγινε στην Αθήνα το 2008. Κατατάσσεται δε στους κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες του τομέα του, με δημοσιεύσεις σε σειρά επιστημονικών περιοδικών και βιβλίων. Πέραν των ακαδημαϊκών του καθηκόντων, με τα συνεχή άρθρα-παρεμβάσεις του βρίσκεται πάντα στην πρώτην γραμμήν γιά την προώθησην του ελληνικού μας κόσμου στις ΗΠΑ, αλλά και της επιλύσεως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει όλη η ελληνική μας κοινωνία, επάνω σε όλην την επιφάνειαν του πλανήτη Γη.