ΣΥΡΙΖΑ : Δελτία Τύπου 24/04/2014 [ 11:11-12:13-13:13-14:35-15:26-16:44-18:52 ]


 ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη του Π.Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ρ/σ Alpha 9.89 (Δ.Βερύκιος – Π. Κουσουλός)

 

 

–       Καλημέρα κ. Σκουρλέτη. Αναρωτιόμαστε κατά πόσο είναι εθνικά ωφέλιμο όλο αυτό το νταβαντούρι που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τα θέματα της μειονότητας, με αφορμή τις δυο υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες δέχτηκε πραγματικά πυρά από το κυβερνητικό κόμμα.

Σας απαντώ ευθέως. Δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο και είναι κανείς να απορεί με τον τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο τρόπο εκ μέρους της Ν.Δ. που τέθηκαν στο τραπέζι ζητήματα και κατηγορίες απέναντι στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης και λέγοντας ότι υποκύπτει στις πιέσεις των ακραίων κύκλων του τουρκικού προξενείου. Διότι αυτά δεν τα εκστομίσαμε εμείς, τα είπαν από την άλλη πλευρά.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται και η υποκρισία τους γιατί κατηγορούν μεν την αντιπολίτευση για μια τέτοια στάση, ενώ την ίδια στιγμή πληθώρα υποψηφίων συνεργαζόμενων με την Ν.Δ. σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, αυτή τη στιγμή στέλνουν ευχές προς το κόμμα του Σαδίκ, το μειονοτικό κόμμα, να πάει καλά στις εκλογές

–       Εσείς γιατί αποσύρατε τις υποψηφιότητες;

Τη δεύτερη υποψηφιότητα την αποσύραμε γιατί κάνουμε μια πολιτική αρχών με βάση τις αξίες μας και τις πεποιθήσεις μας στη Θράκη. Δηλαδή, θέλουμε την αρμονική συμβίωση με τη μειονότητα εκεί και την πλειονότητα, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διακρίσεων, πρώτα απ’ όλα είναι Έλληνες πολίτες. Θέλουμε, λοιπόν, ανθρώπους από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτιά μας, που να υπηρετούν ακριβώς μια τέτοια αντίληψη. Θέλουμε οι απόψεις τους να είναι συγγενείς με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Με αυτή την έννοια θεωρήσαμε ότι ένας άνθρωπος που φωτογραφίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, όπως ο κ. Κουρτ, αλλά που κυρίως πριν από ενάμισι μήνα ευχήθηκε στο κόμμα που αυτή τη στιγμή επωάζεται, που θα κατέβει στις εκλογές, που φιλοδοξία του είναι να είναι το μοναδικό μειονοτικό κόμμα εκεί, με προφανείς σκοπούς.

Από την άλλη η υποψηφιότητα της κας Σαμπιχά δεν αντικατοπτρίζει, δεν αντιπροσωπεύει αυτήν μας την αντίληψη. Αυτό κάναμε.

Θα μου πείτε, μήπως υπήρξε λάθος προχειρότητας στην αρχή; Μπορεί και να υπήρξε. Σημασία έχει τα λάθη να διορθώνονται. Αλλά, υποκρισία, επιπολαιότητα και εθνικά επιζήμια διχαστική ρητορεία από εμάς δεν θα ακούσετε.

–       Τότε γιατί ή Αυγή ρίχνει λάδι στη φωτιά και δίνει και το δικαίωμα σε όλους …

Γιατί το λέτε αυτό;

–       Ποιος, λέει, είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριληφθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλλει στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν λάθρα την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας Ρομά, που έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια την ελληνική ακροδεξιά; Ξέρετε αυτό, έτσι όπως γράφτηκε στην Αυγή, αφήνει απ’ τον καθένα αυθαίρετα να συμπεράνει και η φαντασία του τρέχει. Για παράδειγμα, σιγά μη και δεν το αξιοποιούσαν τα ΝΕΑ. Που τα ΝΕΑ σας έχουν στοχοποιημένους και εσάς προσωπικά εδώ και τρία χρόνια. Δεν το περιμένατε; Και βάζει στο κάδρο τον Βίτσα. Εγώ, εξ’ όσων γνωρίζω, δεν είναι ο Βίτσας.

Που τα είδατε αυτά; Αυτά τα συμπεράσματα από πού τα βγάζετε;

–       …. Τα ΝΕΑ, λένε σήμερα, η Αυγή αδειάζει τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε τα ΝΕΑ. Τα ΝΕΑ παίζουν το ρόλο τους και επιτελούν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Έχουν θάψει δηλώσεις, του κ. Χριστόπουλου για παράδειγμα που έχει αναγκαστεί πέντε φορές να διευκρινίσει τι λέει για τα ζητήματα της Συνθήκης της Λωζάννης ότι δεν το αμφισβητεί, πέντε φορές είχε στείλει επιστολές ο άνθρωπος……. Έχει ξεχαστεί…

–       Υπάρχει θέμα με τον Βίτσα ή δεν υπάρχει;

Κανένα απολύτως. Αυτό που λέτε τώρα είναι …..

–       Είδατε εφημερίδες σήμερα το πρωί; Τα είδατε τα ΝΕΑ, στην πρώτη σελίδα χτύπημα.

Ρωτήστε τον μπάρμπα μου τον ψεύτη. Τα ΝΕΑ όμως πρώτα θα πρέπει, αν θέλουν να κάνουν αντικειμενική δημοσιογραφία, να εγκαλέσουν τον Σαμαρά γιατί το ’89 σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Εποπτεία» μιλάει περί τουρκικής μειονότητας. Το ξέρετε εσείς αυτό; Έχει δημοσιευτεί και στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην Ελευθεροτυπία κατά το παρελθόν. Ψάξτε το να το βρείτε.

–       Όχι. …….Ήταν νέος τότε και δεν ήξερε….

Α, ήταν νέος τότε. Τώρα ωρίμασε και βλέπετε τα κάνει όλα καλά.

–       Ήταν λάθος η επιλογή της Σαμπιχά;

Αν η επιλογή της κας Σαμπιχά ήταν αυτή που ταίριαζε σε μας, θα την είχαμε αφήσει εκεί που ήταν.

–       Ποιος την έκανε, λοιπόν, αυτή την επιλογή; Ποιος είναι υπεύθυνος;

Αυτό είναι αντικείμενο μιας συζήτησης, θα έλεγα, πρώτα απ’ όλα εσωτερικής και δευτερεύουσας σημασίας. Ειλικρινά το λέω, δεν καταλαβαίνω τι θα κάνουμε αυτή τη στιγμή, θα στήσουμε κανένα δικαστήριο;…. ποιο είναι το λάθος δηλαδή; Ότι εγώ θεωρώ …ότι έχω μια καλύτερη υποψηφιότητα; Εμείς θέσαμε τέτοια ζητήματα τα οποία θέτει αυτή τη στιγμή η Ν.Δ.; Που πυροδοτεί καταστάσεις με φοβερά τυχοδιωκτικό τρόπο;

–       Δηλαδή απ΄ ότι κατάλαβα, σήμερα από την Κουμουνδούρου θα παίξει πολύ το θέμα των δηλώσεων Σαμαρά το ΄89 που μιλάει για τουρκική μειονότητα

Βεβαίως και θα αποκαλύψουμε όλη την υποκρισία της Ν.Δ. που, ενώ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του, την ίδια ώρα ο κ. Χασάν Χασάν, αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κομοτηνής πάει και συναγελάζεται με τους εκπροσώπους του DEB, του μειονοτικού κόμματος του Σαδίκ που θα κατέβει στις εκλογές και του εύχεται καλή επιτυχία, την ώρα που ο περιφερειακός τους σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Παυλίδη έχει κάνει το ίδιο. Τώρα συμβαίνουν αυτά. Για να μην μιλήσουμε κατά καιρούς για τους διαφόρους πολιτικούς…

–       Βγήκαν οι φωτογραφίες…

Έχουν ήδη δοθεί…

–       Η απάντηση της Ν.Δ. βέβαια…

–       Μήπως όμως είναι ώρα να σταματήσει αυτός ο πετροπόλεμος μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τα μειονοτικά, γιατί όπως είπαμε από την αρχή και συμφωνήσαμε ότι μόνο εθνικά επιζήμια είναι όλη αυτή η συζήτηση κι όλος αυτός ο ντόρος που έχει προκληθεί;

Ναι, αλλά σας είπα και πριν ότι δεν τον προκαλέσαμε εμείς

–       Κι εσείς το σηκώσατε το γάντι απ΄ ότι βλέπω…

Το σηκώνουμε το γάντι για να αποκαλύψουμε ακριβώς την τυχοδιωκτική λογική Σαμαρά. Ξέρετε κάτι; Όταν σε καθοδηγεί ο Μπαλτάκος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης….

–       Έφυγαν αυτοί…

.. Είναι επόμενο, είναι μέσα στο DNA της πολιτικής Σαμαρά. Ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει διαγραφεί ακόμα. Δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζει. Ο κ. Κρανιδιώτης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

24/4/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

__________________________________________________________________________________________

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς οφείλουν απαντήσεις.

 

Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Nεολαίας ΝΔ της Ροδόπης ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο κ. Οντέν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB.

Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τοn βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του;

 

Περιμένουμε απαντήσεις.

 

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ., για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα Πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του ότι «υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε εκτενή συνέντευξή του στο περιοδικό ‘Εποπτεία. (Τεύχος 141, Ιανουάριος 1989).

 

Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/04/2014

___________________________________________________________________________________________

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ

 

  • Έκοψαν κονδύλια από την ψυχική υγεία, για να καλύψουν την κρατική συμμετοχή στα προγράμματα κατά της ανεργίας!
  • Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή

Τη στιγμή που ελληνική κυβέρνηση ταΐζει τράπεζες και μεγαλοεργολάβους με δισεκατομμύρια, κόβει κονδύλια από τη δημόσια ψυχική υγεία, για να βρει το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής που της αναλογούσε για προγράμματα κατά της ανεργίας των νέων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ρίχνοντας έτσι στον Καιάδα, ένα από τα πλέον απροστάτευτα και αδύναμα τμήματα το πληθυσμού, αυτό των ψυχικά ασθενών!!

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Υγείας LaszloAndor σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου στις ευρωεκλογές Νίκου Χουντή, ο οποίος έθετε σειρά ερωτημάτων για την πορεία της ψυχικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.

Α) Στο ερώτημα του Νίκου Χουντή γιατί μειώθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την ψυχική υγεία και σε ποιες άλλες δράσεις μεταφέρθηκαν τα κονδύλια που περικόπηκαν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αφού επικαλείται τη χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος, απαντά ότι «Ο προϋπολογισμός που διατέθηκε από την εν λόγω μεταφορά (86,6 εκατομμύρια ευρώ), προορίζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων».

Β) Απαντώντας στο ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι περικοπές αφορούσαν ουσιαστικά μόνο το δημόσιο κομμάτι της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα και όχι την ιδιωτική, «πέταξε το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι, «Η ευθύνη για την κατανομή των κεφαλαίων εναπόκειται στο κράτος μέλος».

Γ) Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η απάντηση του Επιτρόπου Andor στο ερώτημα του Νίκου Χουντή για το μέλλον των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Στο συγκεκριμένο ερώτημά του μάλιστα, ο Νίκος Χουντής επικαλείτο το ίδιο το Μνημόνιο Συνεργασίας Λυκουρέντζου-Andor, το οποίο δεσμευόταν ότι «θα αξιοποιηθεί πλήρως το σύνολο του προσωπικού από τα καταργηθέντα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία». Η απάντηση του κ, Andor, εμφανίζεται να μετατοπίζεται από τη θέση της πλήρους αξιοποίησης του συνόλου του προσωπικού, στη θέση της δέσμευσης να μεταφέρει μόνο «το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό» από τα καταργηθέντα ψυχιατρικά νοσοκομεία σε ψυχιατρικές μονάδες γενικών νοσοκομείων ή σε δομές ψυχικής υγείας.

Δ) Εξάλλου, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απάντηση του κ. Andorστο ερώτημα του Νίκου Χουντή, σχετικά με τη συνολική πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται ιδιαίτερα διπλωματικός, τονίζοντας αρχικά ότι «κινείται αργά», θέτοντας ταυτόχρονα ως κύριο στόχο την «οικονομικά βιώσιμη (!!!) αποϊδρυματοποίηση ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας»!!

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και η απάντηση του LaszloAndor:

Ερώτηση Νίκου Χουντή

«Στην ερώτησή μου Ε-012782/2013, η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, απάντησε ότι, «ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός για τον άξονα προτεραιότητας 5 ήταν 354 787 429 ευρώ έως τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν μειώθηκε στα 268 148 385 ευρώ», καθώς και ότι «μέρος των έργων που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 5 υλοποιείται από μη κερδοσκοπικές κοινοτικές μονάδες ψυχικής υγείας. Τον Δεκέμβριο του 2013, ο συνολικός προϋπολογισμός για τα έργα αυτά ήταν 214,6 εκατ. ευρώ». Το 80% δηλαδή των προϋπολογιζόμενων κονδυλίων για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, κατευθύνεται στις μη κερδοσκοπικές κοινοτικές μονάδες ψυχικής υγείας. Επίσης, παρέλειψε να μου απαντήσει σε 2 κρίσιμα κατά τη γνώμη μου ερωτήματα, τα οποία και επαναλαμβάνω στη συνέχεια.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Ποιοι ήταν οι λόγοι της τεράστιας μείωσης του προϋπολογισμού του Άξονα Προτεραιότητας 5 για την ψυχική υγεία; Πώς αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια που περικόπηκαν;
Με το 80% των κονδυλίων να κατευθύνεται σε μη κερδοσκοπικές κοινοτικές μονάδες ψυχικής υγείας, θεωρεί ότι γίνεται σωστή και σύμφωνη με το Σχέδιο Δράσης που επισυνάπτεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας της 23/4/2013, κατανομή των κονδυλίων, ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα;
Εκτιμά ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να κλείσουν τα Τμήματα Χρόνιας Νοσηλείας;
Μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να προβεί «στις απαραίτητες διαδικασίες στελέχωσης των μονάδων ψυχικής υγείας που λειτουργούν τα ΝΠΔΔ (ψυχιατρικά τμήματα των γενικών νοσοκομείων, κοινοτικές δομές, κ.λπ.), αξιοποιώντας πλήρως το σύνολο του προσωπικού» από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία που θα καταργηθούν, όπως σαφώς ορίζεται στο σημείο VI του Μνημονίου Συνεργασίας και στο επισυναπτόμενο Σχέδιο Δράσης;
Πώς κρίνει συνολικά την πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα;»

 

Απάντηση LaszloAndor εξ ονόματος της Επιτροπής:

«1. Η μείωση του προϋπολογισμού για τον άξονα προτεραιότητας 5 του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων», δικαιολογείται από τις δυσχέρειες εφαρμογής του άξονα (δαπάνες 5,5%). Ο προϋπολογισμός που διατέθηκε από την εν λόγω μεταφορά προορίζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων, μέσω του άξονα προτεραιότητας 3.

2. Η ευθύνη για την κατανομή των κεφαλαίων εναπόκειται στο κράτος μέλος (1).

3. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές και σε συμμόρφωση με το μνημόνιο συνεννόησης, αναμένεται στο εγγύς μέλλον μια εκτίμηση της αναγκαιότητας δημιουργίας νέων μονάδων ή συμπληρωματικών προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Εν τω μεταξύ, ένας σημαντικός αριθμός χρόνιων ασθενών μεταφέρθηκαν στις υφιστάμενες δομές ψυχικής υγείας.

4. Με την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης, το Υπουργείο Υγείας δεσμεύεται να μεταφέρει το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό από τα καταργηθέντα ψυχιατρικά νοσοκομεία σε ψυχιατρικές μονάδες γενικών νοσοκομείων ή σε δομές ψυχικής υγείας, όπως αναφέρεται με σαφήνεια στο τμήμα VI. Η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση αυτού του στόχου.

5. Η μεταρρύθμιση του τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα κινείται αργά προς τον κύριο στόχο της οικονομικά βιώσιμης αποϊδρυματοποίησης ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας».

(1) Κανονισμός (EK) αριθ. 1083/2006 του Συμβουλίου, της 11ης Ιουλίου 2006, περί καθορισμού γενικών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1260/1999, ΕΕ L 210 της 31.7.2006, σ. 58.

 

 

24/04/2014                                                                                       Το Γραφείο Τύπου

__________________________________________________________________________________________

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

 

 

 

Οι δικαιολογίες της ΝΔ για την καταγεγραμμένη άποψη του κ. Σαμαρά στο περιοδικό “Εποπτεία”(τεύχος 141, Ιανουάριος 1989) που μιλάει για “τουρκική μειονότητα στη Θράκη”, είναι αστείες, όπως επίσης είναι ένοχη η σιωπή της για τα στελέχη και τους υποψηφίους της στη Θράκη που δηλώνουν πίστη στο ακραίο εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα.

 

Τέρμα η υποκρισία. Οφείλουν να δοθούν απαντήσεις.

Δεν μπορεί να παίζουν άλλο η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς ακραία εθνικιστικά παιχνίδια.

 

 

 

24/4/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

_______________________________________________________________________________________________

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛ. ΛΥΓΕΡΟΥ

 

 

Φίλες και φίλοι, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες για την παρουσία τους, τόσο τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Ενεργών Πολιτών του Ηρακλείου, όσο όμως και τους δημοσιογράφους για την κάλυψη που έχουν στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος και του ψηφοδελτίου τη Ηλία Λυγερού.

 

Θα ήθελα εισαγωγικά να πω ότι αυτή η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στις 18 και 25 του Μάη, αυτή τη φορά έχει ένα χαρακτήρα σπουδαιότερο, θα έλεγα, από όλες τις άλλες αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογικές αναμετρήσεις.

 

Αυτή τη φορά αυτό που πραγματικά ζυγίζεται και μετριέται είναι η αντοχή του λαού μας, τα μέτρα της λεηλασίας, της φτωχοποίησης, της αποικιοποίησης της πατρίδας μας. Αυτό που ζυγίζεται και μετριέται είναι αν το παλιό που χρεοκόπησε τη χώρα, αν το φαύλο και διεφθαρμένο σύστημα πολιτικής εξουσίας, τόσο κεντρικής όσο και αυτοδιοικητικής, θα συνεχίσει να απομυζά τον πλούτο, τις δυνάμεις, την αντοχή του λαού. Και αν ο λαός μας με αποφασιστικότητα θα γυρίσει σελίδα, δίνοντας ελπίδα και προοπτική, τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο όμως και στην κάλπη των ευρωεκλογών, στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να ανασυγκροτήσουν τον τόπο, που θέλουν να σταματήσουν την καταστροφή, που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα προοπτική για τη χώρα και το λαό μας, έξω από τα μνημόνια της λεηλασίας. Έξω, όμως, και από αυτό το φαύλο σύστημα εγχώριας διαπλοκής, που μας οδήγησε στο γκρεμό και που, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα συνεχίζει να διαφεντεύει τις τύχες του λαού μας.

 

Με αυτήν την έννοια, εμείς έχουμε δηλώσει ότι έχουμε μπροστά μας τρεις κάλπες αλλά μία επιλογή. Να τελειώνουμε με τους τσιφλικάδες της διαπλοκής και με το πολιτικό σύστημα της μνημονιακής λεηλασίας που καταδυναστεύει το λαό και τον τόπο.

 

Φίλες και φίλοι, οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου πρέπει να ηττηθούν παντού. Υπό αυτή την έννοια, εμείς θεωρούμε ότι οι πολίτες πρέπει «να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, τα μάτια τους 400» και να καταλάβουν ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ιδίως την αυτοδιοικητική, θα υπάρξουν πολλοί που θα ζητήσουν ψήφο αισχυντηλά. Και καλυπτόμενοι με μακιγιάζ και με μάσκα για να μην φανεί η στενή τους σχέση με το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο που λεηλατεί την πατρίδα και τον ελληνικό λαό.

 

Θα υπάρξουν συνδυασμοί, οι οποίοι δεν θα ζητήσουν χρίσμα, όχι γιατί δεν το θέλουν ή δεν το έχουν πάρει, αλλά γιατί ντρέπονται να βγουν στον ελληνικό λαό και περισσότερο στον Ηρακλειώτικο που είναι λαός ανυπότακτος, ανυπάκουος, δημοκρατικός. Ντρέπονται να βγουν στο λαό και να πουν την αλήθεια. Θα υπάρξουν συνδυασμοί οι οποίοι θα λένε ότι είναι ανεξάρτητοι. Το έχουμε δει μάλιστα σε πολλούς δήμους και περιφέρειες της χώρας το κυβερνών κόμμα να αφήνει δύο και τρεις υποψήφιους να κατεβαίνουν ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, προκειμένου να κερδίσουν ψήφο συμπάθειας και συμπαράστασης, πέρα και έξω από το κύριο διακύβευμα σήμερα, που είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

 

Η Αυτοδιοίκηση για μας αποτελεί οργανικό κομμάτι μιας διαφορετικής διακυβέρνησης. Για να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια διακυβέρνηση η οποία δεν θα αποφασίζει στο όνομα του λαού αλλά ερήμην του λαού, αλλά θα αποφασίζει με το λαό για το λαό και θα δέχεται εντολές μόνο από το λαό, χρειάζεται να συγκροτήσουμε ένα δίκτυο δήμων και περιφερειών που θα έχουν διοικήσεις που δεν θα δέχονται εντολές από την τρόικα, τα μνημόνια και όλους όσους αποφασίζουν να λεηλατήσουν τη χώρα, το δημόσιο πλούτο, τη δημόσια σφαίρα, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Σε όλους όσους μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση λεηλασίας.

 

Με αυτή την έννοια, θεωρούμε ότι ιδιαίτερα στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, σε όλους τους νομούς αλλά ιδιαίτερα στο δημοκρατικό Ηράκλειο, ήρθε η ώρα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή, για να γυρίσουμε σελίδα με δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό.

 

Ο Ηλίας Λυγερός, σας παρουσίασε πριν τις βασικές αρχές του προγράμματος ώστε ο δήμος του Ηρακλείου αυτή την άνοιξη να αλλάξει εποχή. Οι Ηρακλειώτες και οι Ηρακλειώτισσες έχουν τη δυνατότητα στις 24 και 25 Μάη να ξανακερδίσουν την πόλη τους. Να γίνουν οι ίδιοι συμμέτοχοι και συνδημιουργοί σε μια προσπάθεια αναγέννησης δημοκρατικού σχεδιασμού, σε μια προσπάθεια το Ηράκλειο να ξαναγίνει κτήμα του Ηρακλειώτη και της Ηρακλειώτισσας, του ίδιου του λαού.

 

Έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, ένα πολύ ισχυρό χαστούκι στο πολιτικό κατεστημένο του τόπου. Ένα χαστούκι που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, διότι θα είναι μόλις μια εβδομάδα πριν από την ευρωπαϊκή κάλπη.

 

Βάζουμε, λοιπόν, στόχο στις 18 του μήνα το συνδυασμός «Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες» να είναι πρώτος και με διαφορά και στις 25 του μήνα το Ηράκλειο να γυρίσει σελίδα.

 

Ακούσατε το πρόγραμμα. Είναι τεκμηριωμένο, είναι επιστημονικά άρτιο, τεχνοκρατικά άρτιο. Πράγματι το Ηράκλειο χρειάζεται όραμα και τεχνοκρατικό σχεδιασμό.

 

Ο Ηλίας Λυγερός ένας επιστήμονας που, χρόνια τώρα, δίνει μάχες και στον επιστημονικό και στον κοινωνικό του χώρο, ένας αταλάντευτος αγωνιστής της Αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης μπορεί να ηγηθεί στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

 

Όμως εγώ θέλω να σας πω και τούτο. Πέρα από το άρτια τεχνοκρατικά αν θέλετε και επιστημονικά ολοκληρωμένο σχέδιο και όραμα για την πόλη, για να μπορέσουμε να επιφέρουμε αυτές τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος,. Δεν αρκούν μόνο τα προγράμματα στα χαρτιά, χρειάζεται και η θέληση, η αποφασιστικότητα για μεγάλες συγκρούσεις. Προγράμματα λοιπόν μπορείτε να βρείτε ενδεχομένως και παχιά λόγια και σε άλλους συνδυασμούς. Ανθρώπους όμως με τη γνώση, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα, δεν θα βρείτε πουθενά. Οι άνθρωποι αυτοί στελεχώνουν σήμερα τους Ενεργούς Πολίτες Ηρακλείου..

 

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στο κύριο διακύβευμα της τριπλής αυτής εκλογικής αναμέτρησης που, κακά τα ψέματα, δεν είναι άλλο παρά μονάχα το αν θα συνεχίσουμε αυτή την καταστροφική πορεία του μνημονίου ή το μήνυμα θα είναι τόσο ισχυρό, αυτό το ως εδώ, φτάνει πια, τέρμα η υπομονή, τέρμα η ανοχή, θα βγει τόσο ισχυρό από την κάλπη που θα οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και στις 26 του μήνα θα ανοίξει ο δρόμος για την μεγάλη πολιτική αλλαγή στον τόπο. Αυτό είναι το διακύβευμα.

 

Και θέλω να ξέρετε ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά προσπαθεί να κρύψει αυτό το διακύβευμα, προσπαθεί με τη βοήθεια των μέσων της διαπλοκής που ελέγχει και την στηρίζουν να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Δεν θα τα καταφέρει, γιατί την ατζέντα την ορίζει η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας. Κυρίως όμως προσπαθεί να κρύψει τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις και δεσμεύσεις με την τρόικα για νέα σκληρά μέτρα μετά τις εκλογές στις 25 του Μάη. Κάνουν ακριβώς το ίδιο που έκαναν και στις εκλογές του Ιούνη του 2012. Όταν ο κ. Σαμαράς χωρίς ντροπή έκανε δημόσιες συνεντεύξεις και παρουσιάσεις για να μας παρουσιάσει τα 16 σημεία διαπ0ραγμάτευσης που θα έκανε με την τρόικα, όταν δεσμεύονταν με κάθε τρόπο ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και νέα μνημόνια ενώ ήδη είχε στο συρτάρι του το Μεσοπρόθεσμα και τα νέα σκληρά μέτρα που ψήφισαν αμέσως μετά τις εκλογές. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε, τέρμα η λιτότητα, τέρμα τα νέα μέτρα, τέρμα οι φορολογικές επιβαρύνσεις των αγροτών και των μικρομεσαίων. Ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος παρουσίαζε στο Ζάππειο Ι, το Ζάππειο ΙΙ, το Ζάππειο ΙΙΙ τις πολιτικές του προτάσεις που θα σταματήσουν τα μνημόνια και είχε την ίδια στιγμή στο συρτάρι του τα νέα μέτρα. Ο ίδιος άνθρωπος που βγήκε στο Βερολίνο με σκυφτό το κεφάλι να ψελλίσει, ουδείς αναμάρτητος.

 

Όμως εμείς πρέπει να φανερώσουμε τη μεγάλη απάτη και να πούμε στον ελληνικό λαό ότι για άλλη μια φορά κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα. Μην τους πιστεύετε. Έχουν έτοιμο το νέο μνημόνιο που απελευθερώνει τις απολύσεις, που γενικεύει την ενοικίαση εργαζομένων ακόμα και στο δημόσιο, που καταργεί τριετίες, που σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί θα πάνε στο βασικό μισθό, που καταργεί οικογενειακά δικαιώματα, που μειώνει ακόμα περισσότερο συντάξεις, ακόμα και τις αναπηρικές.

 

Για κακή τους τύχη έχουμε στα χέρια μας αυτές τις δεσμεύσεις και τις έχουμε ήδη φανερώσει στον ελληνικό λαό. Και θέλω σήμερα να αναφερθώ στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετά από αυτές τις αποκαλύψεις για το νέο μνημόνιο, τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, τα νέα σκληρά μέτρα που θα έρθουν μετά τις εκλογές, ζητήσαμε στη Βουλή τώρα, πριν τις εκλογές, να τα θέσουν υπ΄ όψιν των Ελλήνων βουλευτών.

Ο Πρωθυπουργός βεβαίως και το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας λένε, δεν υπάρχει νέο μνημόνιο. Ο υπουργός των Οικονομικών όμως σήμερα τους διαψεύδει και μας απαντά ότι υπάρχουν μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες, με βάση το νόμο 4046/12, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών κάθε φορά που εγκρίνονται και αναθεωρούνται και μας γνωρίζουν ότι τα κείμενα αυτά συνθέτουν το μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Στουρνάρας δεν διαψεύδει, δεν αρνείται, ως τεχνοκράτης οικονομολόγος, πέφτει στην παγίδα να φανερώσει ο ίδιος στην απάντηση που δίνει σήμερα τα κρυφά σχέδια που έχουν στο συρτάρι τους και θα τα αναρτήσουν…

 

Απευθυνόμαστε λοιπόν σήμερα σε όλους τους Έλληνες πολίτες και τους ζητάμε να μην πιστεύουν πια στις δηλώσεις, να μην πιστεύουν πια στη μονταζιέρα του Μαξίμου. Και τους ζητάμε επίσης να μην πιστεύουν πια και στα όργανα της διαπλοκής που κάνουν τη μέρα νύχτα προκειμένου να παρουσιάσουν την ιστορία της καταστροφής της χώρας μας σε ιστορία επιτυχίας. Την καταστροφή τη ζούμε, τη βιώνουμε. Έρχονται νέα σκληρά μέτρα, σύμφωνα με την ομολογία του κ. Στουρνάρα, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Όλα αυτά όμως αν τους αφήσουμε. Ο λαός μας δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Δεν θα τους αφήσουμε. Στις 18 και στις 25 ψηφίζουμε.. στις 26 φεύγουν.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ       24/04/2014

______________________________________________________________________________________________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,

κατά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων στη Βιάννο

Σήμερα αισθάνομαι ότι εκπληρώνω ένα χρέος να βρεθώ εδώ στον τόπο της θυσίας. Πριν από λίγο κατέθεσα στεφάνι στο Αρκαλοχώρι, στη μνήμη του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, της ηρωικής αυτής μορφής της Αντίστασης, του ήρωα της Αντίστασης, του κομμουνιστή, του πατριώτη Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που εκτελέστηκε μαζί με άλλους 200 πατριώτες την πρωτομαγιά του ΄44 στο Χαϊδάρι και όταν του ζήτησαν να μην είναι στους 200, επειδή ήταν διερμηνέας και ήξερε τα γερμανικά, ο ίδιος είπε ότι εγώ δεν πρόκειται να μην θέσω τον εαυτό μου στη θυσία, αν είναι να πέσει κάποιος άλλος πατριώτης στη θέση μου.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις ρίζες μας. Να γνωρίζουμε ότι αυτός ο τόπος έβγαλε ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα, το δικαίωμα αυτού του λαού να ζει ελεύθερος, το δικαίωμα του λαού μας να ζει σε μια ανεξάρτητη χώρα. Έδωσαν τη ζωή τους για να πολεμήσουν το ναζισμό και το φασισμό.

Και τώρα εδώ στον τόπο της θυσίας της Βιάννου, σε ένα Ολοκαύτωμα από 71 περίπου χρόνια, 1461 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα της βιαιότητας των Ναζί και ήταν θύματα που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας.

Είναι χρέος μας να αποτίσουμε φόρο τιμής. Ταυτόχρονα, όμως, είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε. Να μην ξεχνάμε ότι αν σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί ζουν ελεύθεροι και έχουν νικήσει το φάντασμα της μισαλλοδοξίας, τη μαύρη ιδεολογία του Φασισμού είναι διότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους και ήταν χιλιάδες αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα μας. Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου είναι ίσως κάτι που μαρτυρά από μόνο του ότι αυτός ο λαός έχει δώσει αγώνες και έχει κάνει θυσίες. Βεβαίως, αυτοί οι αγώνες και αυτές οι θυσίες κατάφεραν να αποφέρουν καρπούς. Δεν υπάρχει πια φασισμός στην Ευρώπη.

Όμως, 70 και πλέον χρόνια μετά, παραμένει ανεκπλήρωτο και ιστορικά αδικαίωτο το αίτημα της ηθικής και υλικής αποκατάστασης από την πλευρά της Γερμανίας των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού Κατοχικού δανείου. Ένα αίτημα δίκαιο, αλλά ιστορικά ανεκπλήρωτο. Ένα αίτημα που δεν αφορά μόνο τον ελληνικό λαό. Αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης. Διότι, η δικαίωσή του και η αποκατάστασή του θα σηματοδοτήσει ότι επιτέλους, έστω και μετά από 70 χρόνια, υπάρχει δικαίωση των αγώνων όλων των ευρωπαϊκών λαών.

Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδίκησαν, όπως όφειλαν, την αποκατάσταση αυτού του ιστορικού χρέους. Θέλω, όμως, να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έθεσε δημόσια στον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας πριν από λίγους μήνες το αίτημα αυτό, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω ότι στις επαλειμμένες επαφές του πρωθυπουργού Σαμαρά με την κ. Μέρκελ τώρα που λαός μας περνά αυτές τις δύσκολες στιγμές της λεηλασίας που για άλλη μια φορά έχουν -και φαίνεται ότι το έχει αυτό η μοίρα – ως ηθικούς αυτουργούς την ηγεσία – και φυσικά όχι τους λαούς που δεν έχουν να χωρίσουμε τίποτα με τους λαούς- του γερμανικού κράτους και ο πρωθυπουργός ουδέποτε έθεσε αυτό το αίτημα δημόσια και επίσημα στη γερμανίδα Καγκελάριο.

Θεωρώ, λοιπόν, ιστορικό χρέος να δηλώσω εδώ, από τον τόπο της θυσίας στη Βιάννο, ότι πολύ σύντομα η ελληνική κυβέρνηση θα διεκδικήσει αυτό το ανεκπλήρωτο χρέος. Θα είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά θα είναι η κυβέρνηση όλων των ελλήνων, θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και θέλω να σας πω και κάτι ακόμα που νομίζω ότι είναι σημαντικό. Έχω την τιμή και την περηφάνια από αυτόν τον τόπο της θυσίας να σας ανακοινώσω ότι αποφασίσαμε να κοσμήσει με την παρουσία του το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο ακάματος αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο σύντροφος, ο Μανώλης Γλέζος.

Αυτή μας η απόφαση σηματοδοτεί δυο πράγματα. Πρώτον, ότι αντιμετωπίζουμε αυτήν την εκλογική μάχη όχι σαν μια απλή αναμέτρηση ευρωεκλογών, αλλά ως μια αναμέτρηση με ιδιαίτερα πατριωτικό και εθνικό χαρακτήρα. Καλούμε όλους του έλληνες και τις ελληνίδες, όλους τους έλληνες πατριώτες ανεξάρτητα από το αν βρέθηκαν ποτέ στην κάλπη της Αριστεράς ή αν πιστεύουν στις ιδέες της Αριστεράς να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την καταστροφή που βιώνει ο τόπος μας τα 4 τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Να είναι μεγάλη, συντριπτική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε εξελίξεις, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής, να τελειώνουμε με τα μνημόνια της βαρβαρότητας. Το δεύτερο που σηματοδοτεί αυτή μας η απόφαση είναι ότι θέλουμε και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος να θέσουμε το μεγάλο θέμα της αποκατάστασης αυτού του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα στον ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπου ο ίδιος, ως ο γηραιότερος ευρωβουλευτής, εάν εκλεγεί με την ψήφο του λαού μας, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση θέτοντας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του Κατοχικού δανείου. Εμείς τις υποσχέσεις θα τις κάνουμε πράξη. Αυτό λέει η ιστορία των αγώνων του ελληνικού λαού. Αυτό λέει η ιστορία των αγώνων των πατριωτών εδώ στην Κρήτη και όπου αλλού στη χώρα που θυσίες και αγώνες παραμένουν ιστορικά ανεκπλήρωτοι και εμείς θα διεκδικήσουμε αυτό το ιστορικά χρέος και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του λαού μας και με τη δική σας βοήθεια θα το καταφέρουμε.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   24/04/2014

________________________________________________________________________________________________

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη,

Βουλευτή Β’ Αθήνας και Υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,

«ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Η κοινοτική δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, επιβεβαίωσε ότι οι μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισαν τις εργασιακές σχέσεις και επιδείνωσαν δραματικά τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζοντας το κατεδαφιστικό έργο από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν άφησε σχεδόν τίποτα όρθιο από την εργατική νομοθεσία. Τη μετέτρεψε σε «εργοδοτική νομοθεσία» και με το νέο μνημόνιο, που ήδη ετοιμάζει με την τρόικα, θα μετατρέψει τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους σε σύγχρονους σκλάβους.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με τους αγώνες και την ψήφο τους μπορούν και πρέπει να βάλλουν σύντομα ένα τέλος στην εργασιακή και κοινωνική καταστροφή, που συντελείται στη χώρα μας!

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                           24/04/2014

 

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: