ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Δελτία Τύπου 15/04/2014 [ 14:46-18:54-19:28 ]


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

15/04/2014

  Σχολιάζοντας τα μέτρα για τους αστέγους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

 

«Τελικά οι όποιες επερχόμενες εκλογές πάντα «καθαρίζουν» το τοπίο… Τα αυτονόητα ετών μετατρέπονται σε προεκλογικές εξαγγελίες που εμπορεύονται στο έπακρο την ανθρώπινη δυστυχία.
Γιατί η αποκατάσταση των αστέγων και η θέσπιση της κοινωνικής κατοικίας σε ακίνητα που ανήκουν στη δικαιοδοσία του δημοσίου εξαγγέλλεται τώρα και δεν έχει ήδη υλοποιηθεί όπως έχουν προτείνει με την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης(*) οι Οικολόγοι Πράσινοι από το 2011;
Προφανώς ο  Αντώνης Σαμαράς μετά από δύο χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο ή τώρα πρόσεξε ότι υπάρχουν άστεγοι ή τώρα ενημερώθηκε ότι έχουν εκλογικά δικαιώματα»

*http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2899:2012-01-18-10-45-06&catid=20:councildec&Itemid=37

Πληροφορίες: 6937038083

_______________________________________________________________________________

15/04/2014

  Παρουσίαση από την υπ. δήμαρχο Αθηναίων Ιωάννα Κοντούλη ονόματος, διακήρυξης, θέσεων και υποψηφίων της ανεξάρτητης,  κοινωνικά αλληλέγγυας και οικολογικής δημοτικής κίνησης Π.Ν.ΟΙΚ.Α

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στο Θησείο, ένα μήνα μετά την αρχική εκδήλωση στην ίδια περιοχή, η Ιωάννα Κοντούλη έκανε γνωστό ότι, μέσω ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας, δόθηκε στην ανεξάρτητη, κοινωνικά αλληλέγγυα και οικολογική δημοτική κίνηση που τη στηρίζει ως υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων, το όνομα Π.Ν.ΟΙΚ.Α – Πρωτοβουλία για μια Νέα και ΟΙΚολογική Αθήνα. Επίσης, δημοσιοποίησε τη διακήρυξη και μεγάλο μέρος των υποψηφίων, υλικό που περιέχεται στα επισυναπτόμενα έγγραφα, ενώ έκανε ακόμα γνωστό ότι η δημοτική κίνηση Π.Ν.ΟΙΚ.Α έχει πλέον λάβει και τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων.

«“Η ανατροπή δεν αναγγέλλεται ούτε επιβάλλεται από τα πάνω, υλοποιείται από τα κάτω με τους πολίτες για τους πολίτες, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα σε μια συνεχή διαδικασία αλληλεπίδρασης”, είχαμε πει πριν από ένα μήνα, δεσμευόμενοι στο διάστημα που μεσολάβησε να συνδιαμορφώσουμε με την αθηναϊκή κοινωνία, ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, τη διακήρυξή και τις αναλυτικές προγραμματικές μας θέσεις, το ψηφοδέλτιό μας, ακόμα και το όνομα της δημοτικής κίνησής μας. Και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε στη δημοσιότητα, τη διακήρυξή μας και τις θέσεις μας, μεγάλο μέρος των υποψηφίων μας και, φυσικά, το όνομα μας», δήλωσε σχετικά η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων. Η Ιωάννα Κοντούλη, εκπροσωπώντας την κίνηση, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου, στάθηκε στην αξία του αμεσοδημοκρατικού χαρακτήρα του εγχειρήματος και των ανθρώπων που σταδιακά το πλαισιώνουν, κι οποίοι πλέον, όπως τόνισε, «νιώθουν ότι είναι ελκυστικό να συνδιαμορφώνουν και να αγωνίζονται καλυτερεύοντας τη ζωή τους, κι όχι να χειροκροτούν όσους τους κάνουν τη ζωή αβάσταχτη για το προσωπικό τους συμφέρον και πλουτισμό, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους και το περιβάλλον ως αναλώσιμα». Πρόσθεσε, τέλος, ότι «σε μια εποχή σαν τη σημερινή που η οποιαδήποτε υποχώρηση από τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια υγεία-περίθαλψη και την ανάγκη επαναφοράς στο επίκεντρο της σχέσης του πολίτη με το δημόσιο χώρο και του ανθρώπου με το περιβάλλον είναι πιο επιζήμια από ποτέ, καθώς θέτει ευθέως σε κίνδυνο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ύπαρξη, απαιτείται να αναζητήσουμε και να βρούμε ως κοινωνία τους τρόπους για να γίνουμε μέρος της πραγματικής λύσης, αντί της ραγδαίας επιδείνωσης, του προβλήματος».

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιωάννα Κοντούλη: 6972400417

_______________________________________________________________________________

15/4/2014

Συνυπάρχοντας στην πόλη με αλληλεγγύη!

Την Κυριακή 13 Απριλίου οι Οικολόγοι Πράσινοι από την Πολιτική Κίνηση 3ου Διαμερίσματος Αθηνών με την Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την υποψήφια Δήμαρχο Αθηναίων Ιωάννα Κοντούλη, έκαναν την αλληλεγγύη πράξη: Έστησαν μία ακόμη «συλλογική κουζίνα» στον πεζόδρομο του Θησείου, στο κέντρο της Αθήνας. Το συλλογικό εγχείρημα  αγκαλιάστηκε από τους πολίτες που συμμετείχαν ενεργά και απόλαυσαν μαζί μας φαγητό και κρασί, όλοι και όλες μαζί ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικότητας και ταξικής προέλευσης. Γιατί για εμάς στον πυρήνα της αλληλεγγύης βρίσκεται η κατάργηση κάθε μορφής διάκρισης που αποξενώνει και διχάζει τους ανθρώπους.

Οι «συλλογικές κουζίνες» εντάσσονται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο δράσεων αυτοοργάνωσης που υλοποιούμε, με πρόταγμα τη διεκδίκηση του αστικού χώρου ως δημόσιου αγαθού και σημαία την αλληλεγγύη. Ξεκινήσαμε λοιπόν από τη «γειτονιά μας» το κέντρο της Αθήνας,  δημιουργώντας ένα ζωτικό χώρο συνεύρεσης και αλληλεγγύης, απευθυνόμενοι με αυτό τον συμβολικό τρόπο σε ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν με μικρά αλλά σταθερά βήματα! Και κυρίως όραμα

H Πολιτική Κίνηση 3ου Διαμερίσματος Αθηνών

Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Επισυνάπτονται φωτογραφίες:

https://farm4.staticflickr.com/3696/13866198434_831d4a52fa.jpg
https://farm8.staticflickr.com/7238/13866200754_7ef791ab03.jpg
https://farm3.staticflickr.com/2833/13865819275_cd306ec847.jpg
https://farm8.staticflickr.com/7141/13865821395_e6e7af8a87.jpg
https://farm8.staticflickr.com/7091/13866207134_51e08a7f4d.jpg

Περισσότερες πληροφορίες:

Ελεάννα Ιωαννίδου: 6932705289, Χ. Κατσούλη: 2103306301

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: