Που ‘σαι Θανάση


than_nikolaidis1-300x172Συγκλονίστηκα όταν πριν από λίγο πληροφορήθηκα ότι ο Θανάσης Νικολαΐδης εγκατέλειψε το μάταιο ετούτο κόσμο το Σάββατο 29 Μαρτίου .

Κάτι με έτρωγε μέσα μου ,είχε καιρό να μου στείλει άρθρο του και ανησυχούσα ,έλεγα πάλι μπορεί να έχει καμιά ψιλοΐωση ,κανα κρυολόγημα …. δεν μπορούσα να φαντασθώ τι ακριβώς συμβαίνει μέχρι τη στιγμή που στο κινητό του τηλέφωνο … απάντησε ο γιός του.

Πρωί – πρωί εκείνο το Σάββατο μου έστειλε το άρθρο του και Μαρ 29, 2014 @ 8:54 ήταν ανεβασμένο στο ιστολόγιο ….έμελλε να είναι και το τελευταίο.

Το Θανάση τον γνώρισα διαδικτυακά ,μιλούσαμε τηλεφωνικά στις γιορτές και ανταλλάσσαμε ευχές ,δεν είχα κατορθώσει όμως να τον δώ εκ του σύνεγγυς αν και το περασμένο καλοκαίρι είχαμε … κανονίσει να βρεθούμε στην Πελοπόννησο αλλά λόγω χρόνου δεν κατέστη δυνατό ,φαίνεται ότι το μοιραίο είναι να τον συναντήσω κάπου αλλού , εκεί που ο χρόνος δεν τελειώνει.

Θαύμαζα τον τρόπο γραφής και τις προσεγγίσεις του Θανάση στα κοινωνικοπολιτικά θέματα με τα οποία άλλοτε συμφωνούσα και άλλοτε διαφωνούσα οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι υπήρξε από τους λίγους  εκλεκτούς φίλους , εκλεκτά κατά την άποψή μου  πρόσωπα είναι εκείνα τα οποία μπορούν να εκφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό και πολιτικό λόγο .

Θανάση ως άτομο θα σε θυμάμαι και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους παλαιούς αναγνώστες αυτού του ιστολογίου και για τους νεότερους θα φροντίσω να σε γνωρίσουν ανασύροντας από το αρχείο και δημοσιεύοντας ορισμένα από τα διαχρονικά άρθρα σου  και αρχίζω από τώρα ανάβοντας ένα κερί στην μνήμη σου με την επαναδημοσίευση του τελευταίου άρθρου σου….Ποτέ δεν είναι αργά…

 

Ποτέ δεν είναι αργά…

29/03/2014 — Λακεδαίμων

 

ΟΙ πολλοί είδαν την Ελλάδα να πεθαίνει και έσκυψαν πάνω της. Αυτός που λέμε λαός, με τα προτερήματα. Και με τις ενοχές του. Μέτρησαν στην ψυχή του, μέτρησε τα σφάλματά του και μεταμορφώθηκε σε σωτήρα από ολετήρα.
ΤΑ δυο (λεγόμενα) μεγάλα κόμματα και κατ’ εξοχήν ένοχα έβαλαν τα μαχαίρια στο θηκάρι τους. Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Τα μικρά άρπαξαν το σωσίβιο και η (λεγόμενη) αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε το λάβαρο. Για επανάσταση πριν την ώρα της, ξεπερνώντας τον εαυτό της. Και τη γραμμή που όρισε η λογική σε καιρούς χαλεπούς. Μάζεψε δυσαρεστημένους «σοσιαλιστές», πρώην αφισοκολλητές και αρμεχτές, στοιβαγμένα στο σακί τα ιδεολογικά απομεινάρια του παρελθόντος που έψαχναν για στέγη και η μάχη ξεκίνησε. Με τον αρχηγό στο καντράν, ως νέος Αντρέας Παπανδρέου στις πλατείες, κάτι σαν Γεώργιος Παπανδρέου στα μπαλκόνια, σε καιρούς που ο κόσμος δεν ανεμίζει πια προεκλογικά, πλαστικά σημαιάκια.
ΚΑΙ, βέβαια, είναι εύκολο να γκρινιάζεις παρά να αποφασίζεις. Θα μπορούσαν να συμμετέχουν συγκυβερνώντας για να προλάβουν λάθη και υπερβολές των κυβερνώντων. Να τους φρενάρουν από «μέσα», πριν (τους) απειλούν απ’ έξω. Πράττουν το ακριβώς αντίθετο. Προβλέπουν την…καταστροφή που έρχεται, μετά από τη διάψευση των ελπίδων του για καταποντισμό που (ακόμα) δεν ήρθε.
ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ο κ. Τσίπρας επιμένει στην επιστροφή στο (πρόσφατο) παρελθόν! Αναλύει τους φόβους του γι αυτά που έρχονται και μοιρολογεί για όσα φεύγουν. Ακούγοντας τον, πάμε να το πιστέψουμε πως υπήρχε Κράτος και ξηλώνεται, τάξη και την ανατρέπουμε, αξιοκρατία που την καταργούμε. Μια καλολαδωμένη μηχανή που ο γλυκός της ήχος ευνοούσε τα γλυκά μας όνειρα.
ΕΙΝΑΙ το εύκολο να πυροβολείς από απέναντι τον «εχθρό», ωστόσο, πυροβολούν την Ελλάδα. Πανεύκολος ο ρόλος του κ. Αυτιά που φωνασκεί συνοδεία της…ξανθιάς κας Μάγδας με το λεξιλόγιο των 50 λέξεων και το μάτι καρφωτό στο μόνιτορ, μη δεν φανεί η ομορφάδα της.
ΑΠΙΘΩΣΤΕ τα λάβαρα καταγής, Έλληνες της διχόνοιας-ποτέ δεν είναι αργά.

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: