ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Δελτία Τύπου 07/04/2014 [ 16:42-18:26 ]


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

07/04/2014

Αποκαρδιωτική η κατάσταση στην Υγεία

Η ελληνική πραγματικότητα για την κατάσταση στην υγεία μοιράζεται ανάμεσα στο εθνικό πλεόνασμα, στις τραγωδίες των ανασφάλιστων και την υποστελέχωση των νοσοκομείων.
Τραγικοί θάνατοι ανασφάλιστων πολιτών καταγράφονται στην χώρα και μεγάλα νοσοκομεία μπαίνουν σε καθεστώς υπολειτουργίας.

To Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και ο Ευαγγελισμός λόγω των επιλογών διαθεσιμότητας είναι σε κίνδυνο να υπολειτουργήσουν σε καίριους για την υγεία τομείς. Η αποστελέχωση από ιατρούς και βοηθητικό προσωπικό, όπως οδηγούς ασθενοφόρων, καθιστούν τα νοσοκομεία μη λειτουργικά, αφήνοντας ένα κενό που θα καλυφθεί από  τον ιδιωτικό τομέα δείχνοντας την ολοφάνερη κυβερνητική επιλογή.  Η οποιαδήποτε περαιτέρω υπολειτουργία των Νοσοκομείων  που θα οφείλεται σε μνημονιακές πολιτικές αποτελεί τουλάχιστον ντροπή.

Το ελληνικό Σύστημα Υγείας χαρακτηρίζεται κυρίως από  ανισότητες μεταξύ των Ελλήνων πολιτών στην πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας και από  αύξηση των ιδιωτικών δαπανών των ασθενών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το μεγαλύτερο πλήγμα το έχουν δεχτεί οι χρονίως πάσχοντες. Οι περισσότεροι ασθενείς που έχασαν το ασφαλιστικό τους δικαίωμα ενώ βρίσκονταν σε μακρόχρονη αγωγή, σε ποσοστό 71% δεν μπορούν να συνεχίσουν την αγωγή τους, καθώς πρέπει να την πληρώσουν οι ίδιοι εξ ολοκλήρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το 44% των χρονίως πασχόντων που έχασε την ασφάλισή του, έχει διακόψει τη θεραπεία του. Σε έρευνα που διεξήχθη (από το Ινστιτούτο IPSOS, η οποία επικεντρώνεται στους τελευταίους έξι μήνες και με τις μεταρρυθμίσεις του υπουργού Υγείας να «τρέχουν»)  γιατροί και οι ασθενείς απαντούν ότι η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών υγείας σήμερα είναι χειρότερη από την προ κρίσης περίοδο, καθώς και ότι τα πρόσφατα μέτρα του Α. Γεωργιάδη δεν προωθούν την ισότιμη και δίκαιη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας είναι δικαίωμα των πολιτών και η δικαιοσύνη και ισονομία θα πρέπει να χαρακτηρίζει μια πολιτισμένη χώρα. Εκτιμούμε ότι οι συμμετέχοντες στην διαμόρφωση των ακολουθούμενων πολιτικών θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η ισοτιμία στην υγεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

 

Πληροφορίες: Μαρία Σούμπαση 6972886404

___________________________________________________________________________________

07/04/2014

Συναντήσεις Οικολόγων Πράσινων με φορείς στην Καρδίτσα, με θέμα την κοινωνική οικονομία και τους συνεταιρισμούς

Συνάντηση με θέμα την κοινωνική οικονομία και τους συνεταιρισμούς πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 7 Απρίλη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με τη συμμετοχή της εκπροσώπου Τύπου Μάγκυ Δούση και της υποψήφιας ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κοσμίδου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, κοινοτήτων, καθώς και τοπικοί φορείς και συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακές και καινοτόμες καλλιέργειες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι για την έξοδο από την κρίση και την τόνωση της οικονομίας θα πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητες η λογική ενός άλλου οικονομικού μοντέλου που θα βασίζεται στην κοινωνική οικονομία, η στήριξη της  αναπτυξιακής διαδικασίας και της άμβλυνσης των προβλημάτων ανεργίας μέσω των συνεταιρισμών και της κοινωνικής οικονομίας και η έμφαση στην τοπική οικονομία.

 

Περισσότερες πληροφορίες: 6937038083, 6940042337

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: