Τίς πταίει;


Ε, λοιπόν, κανείς δεν φταίει για τις αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο κατηγορούμενος δικαιούται να κάνει το ο,τιδήποτε, ακόμη και να σιωπήσει, αν επιβαρύνεται η θέση του. Η δικονομία είναι μία και δεν έχει τουλάχιστον μέχρι τώρα θεσπιστεί διαφορετική για τους οπαδούς, μέλη κλπ των διαφόρων ιδεολογιών, κομμάτων, σωματείων κλπ. Αυτό το ξέρουν όλοι οι νομικοί βουλευτές, υπουργοί, κλπ. ασχολούμενοι. Γι’ αυτό υπάρχει και το άρθρο 4 για την ισότητα των πολιτών.

Ο γραμματέας, που έγινε μπαλτάκος σε μια μέρα, δεν φταίει γι’ αυτά που έλεγε, αν αυτά υποδηλώνουν την πραγματικότητα. Μπορεί να τα έλεγε για να δείξει τη δύναμη που έχει η εξουσία, και το βεληνεκές της απειλής.
Η πραγματικότητα όμως, αν είναι τέτοια, είναι πολύ βαρύ πράγμα για όλους μας.

Μου αρέσει το σχόλιο της  συζύγου του γάλλου πρωθυπουργού, που σημειώνεται σε παράπλευρη στήλη. «Πολλές θα ήθελαν να κοιμηθούν μαζί του». Έτσι και εδώ, γίνεται  διαγκωνισμός για την εξουσία, που πολλοί θα την ήθελαν. Και αυτό τους ωθεί έως και σε απονενοημένα διαβήματα.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου οφείλει να αποδείξει την ακεραιότητά της. Χωρίς απειλές. Στη χώρα αυτή περισσεύει ο νούς. Δυστυχώς, λείπει το φιλότιμο.

Ή ας ακολουθήσουν τη σύσταση να εξορίσουν από τη χώρα όλους τους δεξιούς (!), κατά το ρήμα πολιτικού που έχει και την πνευματική καθηγεσία της χώρας.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: