ΣΥΡΙΖΑ : Δελτία Τύπου 04/04/2014 [ 11:58-12:29-12:51-13:01-14:11-14:14-16:50-19:18-20:41 ]


ΣΥΡΙΖΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΒΟΥΤΣΗ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν είχα υπόψη μου να αναφερθώ στα του κ. Μπαλτάκου κ.λπ., και γιατί έχω καλυφθεί απολύτως από τους προλαλήσαντες συναδέλφους.

Είμαι υποχρεωμένος όμως, επειδή από ένα μέσο ενημέρωσης ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής εδώ και μία ώρα είπε ότι έχει συνομιλήσει και με άλλους βουλευτές από όλους τους χώρους, μεταξύ των οποίων και με εμένα για τα θέματα που τους απασχολούν, από του βήματος της Βουλής να διαψεύσω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με βουλευτή η στέλεχος της Χρυσής Αυγής και να πω ότι έχω προσωπικές απόψεις και που δημόσια έχω εκφράσει αλλά και συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες συμφωνώ και τις οποίες υπηρετώ στη Βουλή και στο δημόσιο χώρο.

Τελεία ως προς αυτό το ζήτημα. Είμαι πάρα πολύ σαφής.

4/4/2014

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

___________________________________________________________________________________________

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η υπόθεση Μπαλτάκου κόλαφος για τον Πρωθυπουργό. Να φύγει τώρα η κυβέρνηση

Η εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού συνιστά μείζον πολιτικό θέμα. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οι συνομιλίες Μπαλτάκου- Κασιδιάρη αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής στο ανώτερο επίπεδο. Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, είχε αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου του κ. Σαμαρά σε αυτή την ανίερη συμμαχία με σκοπό να υλοποιήσουν από κοινού τα βρώμικα τους σχέδια ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Η Χρυσή Αυγή που θέλει μάταια να παρουσιαστεί ως αντισυστημικός κέρβερος που διώκεται για τις ιδέες της, συνομιλούσε με συνεργάτη του Πρωθυπουργού, όπως αρμόζει σε ένα σκυλάκι καναπέ.

Η ύπαρξη ενός ακροδεξιού παρακράτους μέσα στο Μαξίμου, υπό τις ευλογίες Σαμαρά, αποτελεί πραγματικότητα. Η παρουσία αυτής της κυβέρνησης υπονομεύει τη δημοκρατία και ισοπεδώνει την κοινωνία με τη μνημονιακή βαρβαρότητα. Κάθε μέρα που περνά με αυτήν την κυβέρνηση στην εξουσία είναι καταστροφική. Πρέπει να φύγουν.

4/4/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

____________________________________________________________________________________________

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά,

Βουλευτή Επικρατείας, Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

 

Πατρίδα τους οι Μυστικές Υπηρεσίες και το παρακράτος…

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της επιτροπής αλληλεγγύης ο Μπουλούτ Γιαϊλά απελευθερώθηκε στις 27-03-2014.

Θυμάστε την υπόθεση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα BULUT YAYLA (Μπουλούτ Γιαϊλά); O Μπουλούτ Γιαϊλά ήρθε στην Ελλάδα πριν αρκετούς μήνες και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Λόγω της αδυναμίας πρόσβασής του στη διαδικασία αυτή, προσέφυγε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ζητώντας συνδρομή για να καταθέσει αίτημα ασύλου.

Φαίνεται ότι οι τουρκικές αρχές απαίτησαν την έκδοση του στην Τουρκία. Ο Μπουλούτ Γιαϊλά παρουσιάστηκε από τον τύπο και τα τουρκικά ΜΜΕ σαν διεθνής τρομοκράτης, σαν «ζωντανή – κινούμενη βόμβα». Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των τουρκικών υπηρεσιών:

Έτσι το βράδυ της 30ης Μαΐου 2013 και ώρα 21:30 και ενώ είχε ξεκινήσει διαδικασία για την παροχή ασύλου σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 114/2010, ο Μπουλούτ Γιαϊλά απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο από ομάδα «αγνώστων» στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Καποδιστρίου στα Εξάρχεια. Οι απαγωγείς, αφού τον κακοποίησαν βάναυσα, τον φίμωσαν και τον επιβίβασαν βίαια σε αυτοκίνητο, μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων περαστικών, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για δύο ημέρες κανείς από την διοίκηση της Αστυνομίας ή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν μπορούσε να δώσει μια πειστική εξήγηση για το συμβάν. Από αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο, συγκρατήθηκε ο αριθμός του αυτοκινήτου των απαγωγέων, που εκ των υστέρων απεδείχθη ότι ανήκε στην Ελληνική Αστυνομία!

Τελικά, ο Μπουλούτ Γιαϊλά βρέθηκε στο κτήριο της Αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό μαθεύτηκε επειδή η τούρκικη αντιτρομοκρατική ενημέρωσε τους γονείς του και το δικηγόρο του και τους επέτρεψε να τον επισκεφτούν! Μετά από ένα πολυτάραχο ταξίδι δύο ημερών και αφού διέσχισε ολόκληρη την Ελλάδα φορώντας κουκούλα για να μη μπορεί να αναγνωρίσει τους απαγωγείς του. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, οι απαγωγείς που εναλλάσσονταν κατά την διαδρομή μιλούσαν ελληνικά, τούρκικα και αγγλικά. Τέλος, ο Μπουλούτ Γιαϊλά κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσο σταθμό τα γραφεία της αντιτρομοκρατικής στην Αδριανούπολη απ’ όπου συνέχισε το ταξίδι του.

Σχετικά με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, σημειώνουμε ότι όχι μόνον ως πολιτικός πρόσφυγας δεν έτυχε της νόμιμης προστασίας, αλλά από τα Εξάρχεια βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ακολουθώντας αυτή τη σκοτεινή διαδρομή. Και τα αμείλικτα ερωτήματα που αναδύονται είναι:

Συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία στην παράνομη απαγωγή και παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα; Αν όχι, ποιες μυστικές υπηρεσίες, Ελληνικές και ξένες, ποιό κράτος ή παρακράτος πραγματοποίησαν την απαγωγή, κακοποίηση και παράδοση; Και βέβαια ποιός έδωσε την εντολή; Δεν ήταν υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας και των υπηρεσιών της να διερευνήσουν έστω και στοιχειωδώς τις ιδιαίτερες πτυχές της περίπτωσης; Δεν θα έπρεπε να παρέχουν στοιχειώδη προστασία στον αιτούντα πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους και πρακτικές;

Πέρα από τις ευθύνες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, οι οποίοι πρέπει να απαντήσουν πως είναι δυνατόν να καταλύεται το κράτος, να παραβιάζονται οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις γιατί έτσι επιθυμεί η τούρκικη κυβέρνηση, εκείνο το οποίο κάνει εντύπωση είναι η προθυμία για άκριτη συμμόρφωση στις απαιτήσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Η γελοιοποίηση της ελληνικής πλευράς εκσφενδονίζεται από τη στιγμή που ο εκδοθείς φυγάς απελευθερώθηκε στις 27-03-2014 από τους ίδιους τους διώκτες του! Οπότε οι ελληνικές υπηρεσίες αποδείχθηκαν βασιλικότερες του βασιλέως.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι Έλληνες ιθύνοντες αισθάνονται αλληλέγγυοι στις μυστικές υπηρεσίες και όχι στους ικέτες φυγάδες. Αυτό είναι κακό αλλά υπάρχει και χειρότερο: Δεν λήφθηκαν υπόψη τα ελληνικά κρατικά συμφέροντα με την ευρεία τους έννοια, η θέληση της Ελλάδας, η εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, η αποτροπή των πιέσεων και η αυθεντική εκδήλωση της ελληνικής κυριαρχίας. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και αποφασίζει βάσει νόμων, αρχών και δημοκρατικών παραδόσεων. Ή μήπως όχι; Τελικά, ποια είναι η πατρίδα αυτών των «υπηρεσιακών παραγόντων» και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που αισθάνονται τόσο κοντά στις μυστικές υπηρεσίες του άθλιου τουρκικού καθεστώτος Ερντογάν; Μήπως οι μυστικές υπηρεσίες; Μήπως το παρακράτος; Το παρακράτος που είδαμε να αναδύεται μέσα σε όλη του την αθλιότητα και τη δυσωδία, με εκπρόσωπο τον κ. Μπαλτάκο Γ.Γ. του Υπουργικού Συμβουλίου, φιλαράκο του Κασιδιάρη και εξ απορρήτων μυστικοσύμβουλο του κ. Πρωθυπουργού. Θα ήταν υπερβολή λοιπόν να ισχυριστούμε ότι πατρίδα αυτών των «υπηρεσιακών παραγόντων» και των πολιτικών προϊσταμένων τους, είναι οι Μυστικές Υπηρεσίες και το παρακράτος;

 

Το Γραφείο Τύπου                   4.4.2014

__________________________________________________________________________________________

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Λυριτζής –Οικονόμου)

 

 

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

Δεν με πείθει η θεωρία ότι ο Μπαλτάκος τα έκανε όλα ανεξάρτητα από τον Σαμαρά και ότι ο πρωθυπουργός δε γνώριζε τίποτα. Δεν είναι δυνατό σε μια χώρα, όπου τα πάντα γίνονται με εντολή Σαμαρά -ακόμη και για να πάει ένας υπουργός στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά πρέπει να πάρει την άδεια Σαμαρά- το Νο2 της κυβέρνησης να είχε αυτονομηθεί τόσο πολύ και ο πρωθυπουργός να είναι τόσο ανίκανος που να μην είχε πάρει χαμπάρι τίποτα. Το ακροδεξιό περιβάλλον γύρω από τον Σαμαρά, που δυστυχώς δεν περιλαμβάνει μόνο τον Μπαλτάκο, έχει ανέβει πολύ στα «ρετιρέ» της ΝΔ. Δυστυχώς, η σημερινή ΝΔ, με πολιτική ευθύνη του Αντ.Σαμαρά είναι ένα υβρίδιο υπολειμμάτων του ΛΑΟΣ και της παλιάς ΠΟΛ.ΑΝ.

 

Άμεσα στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση

Όταν μια κοινοβουλευτική δημοκρατία που ισχυρίζεται ότι είναι εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική παρουσιάζει την εικόνα αυτή που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, πρέπει άμεσα να γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που έχουμε ζητήσει, παρουσία του κρυπτόμενου πρωθυπουργού. Το ορθότερο δε θα ήταν όσοι υπουργοί εμπλέκονται, δικαίως ή αδίκως, να έχουν παραιτηθεί, για λόγους ευθιξίας και για να διευκολύνουν την έρευνα. Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη είχε εδώ και χρόνια υλικό για να κινηθεί εναντίον της εγκληματικής δράσης της Χ.Α, αλλά έπρεπε να πέσει ο πρώτος νεκρός για να ξεκινήσει το έργο της. Η έρευνά της δεν πρέπει να αφορά μόνο στη νομιμότητα της βιντεοσκόπησης, αλλά και στο περιεχόμενο του βίντεο.

 

Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών τον Μάιο

Ζητάμε εδώ και καιρό εκλογές για τα θέματα της κοινωνίας, της οικονομίας, της ανθρωπιστικής κρίσης, της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Τώρα προστίθεται και ένα επιπλέον θέμα δημοκρατίας. Δεν αποκλείουμε επίσης το ενδεχόμενο να έχουμε τριπλές εκλογές τον Μάιο. Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο και για τη χώρα και για την κοινωνία.

 

Η έρευνα να συνοδευτεί και από το μήνυμα ότι η χώρα δεν θα γίνει όμηρος των νεο-ναζί

Την κεντρική πολιτική ευθύνη για το «Μπαλτάκος-gate» την έχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος όφειλε, από χθες κιόλας, να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις. Επιπλέον, ο φρούραρχος της Βουλής θα έπρεπε να έχει ήδη κληθεί από τον κ.Μεϊμαράκη να δώσει εξηγήσεις για τη φυγάδευση του γιου Μπαλτάκου που έκανε έφοδο στο Κοινοβούλιο, πλακώθηκε στο ξύλο και έφυγε ανενόχλητος. Όσοι μας επέκριναν ότι δεν καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, τώρα τον εγκωμιάζουν και τον εκθειάζουν. Τέλος, επειδή ακούγονται φήμες και για άλλα βίντεο, η έρευνα για όσους καταγγέλλονται στο απόσπασμα που έχει βγει ήδη στη δημοσιότητα, πρέπει να συνοδευτεί και από ένα μήνυμα όλων μας –κι αυτό θέλει κότσια από την κυβέρνηση- ότι η χώρα δεν θα γίνει όμηρος των νεο-ναζί.

 

04/04/2014

__________________________________________________________________________________________

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά

 

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έσπασε μετά από μέρες τη σιωπή του, αλλά υιοθέτησε την κλασική στάση του “ενόχου” .   Οι σημερινές δηλώσεις Σαμαρά συνιστούν ομολογία ενοχής . Αντί να μιλήσει ο πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου δεν φτάνει. Ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή, αλλά έμπιστος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο. Ο κ. Μπαλτακος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με την νεοναζιστική Χ.Α.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Bουλή και να ετοιμάσει την “ηρωική” του έξοδο.

 

 

4/4/2014

 

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

___________________________________________________________________________________________

 

9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!

 

ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

 

Μέχρι εδώ! Η κυβέρνηση-μαριονέτα των ολιγαρχών, την ίδια στιγμή που καταρρέει και αποσυντίθεται κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Μέσα στον πανικό της κατάρρευσής τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να ισοπεδώσουν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, να εξαφανίσουν τα υπολείμματα του εργατικού δικαίου και να μετατρέψουν την ελληνική κοινωνία σε εργασιακή και οικονομική έρημο.

 

Μετά το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το ξεπούλημα των «φιλέτων» του Δημοσίου και την καταρράκωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων έρχονται τώρα να θεσμοθετήσουν με το επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο μια σειρά από βάρβαρα μέτρα: περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση τριετιών, επέκταση του σκλαβοπάζαρου της ενοικίασης των εργαζομένων, κατάργηση κοινωνικών πόρων των Ταμείων, απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, σκανδαλώδες «ξεπούλημα» σε εξευτελιστικές τιμές των τραπεζών σε ντόπιους ολιγάρχες και σε ξένα κερδοσκοπικά funds.

 

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που μετατρέπει την χώρα μας σε αποικία χρέους και ανέργων είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε, προκειμένου ο κόσμος της εργασίας να πετύχει την ανατροπή που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος. Οι αγώνες των εργαζομένων, μαζικοί και νικηφόροι, θα ανοίξουν τον δρόμο για το ελπιδοφόρο αύριο: για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την θηλιά του χρέους και των μνημονίων, για μια κοινωνία δημοκρατική και δίκαιη, όπου θα κυριαρχούν οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι η καταστροφική βουλιμία του κεφαλαίου.

 

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

 

Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

________________________________________________________________________________________

Πρόσκληση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημόσια Διαβούλευση για το Ν/Σ για την Μικρή ΔΕΗ

 

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Παράλληλα στο Eurogroup την 1η Απριλίου 2014 η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ από το Υπουργείο Οικονομικών και η διαχείριση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

 

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε Δημόσια Διαβούλευση την Τετάρτη 9/4/2014 στις 17.00 στην Αίθουσα 150 της Βουλής για την έκφραση απόψεων για το σημαντικό αυτό νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» αλλά και συνολικά για την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία καθορίζει τις τρείς φάσης της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και των θυγατρικών της.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κ.Ο. του είναι ριζικά αντίθετοι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με το οποίο θα αποκόψει από την ΔΕΗ το 30% του παραγωγικού της δυναμικού των εργαζομένων αλλά και 2 εκ. πελατών με σκοπό στην συνέχεια αυτή η «Νέα Καθετοποιημένη Εταιρία Ηλεκτρικής Ενέργειας» να πωληθεί σε ιδιώτες. Είναι ριζικά αντίθετοι με την πολιτική της κυβέρνησης να διασπάσει και να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τη ΔΕΗ και τις θυγατρικές της.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και σε μεμονωμένες συμμετοχές.

 

Όσοι φορείς επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία της διαβούλευσης μπορούν να γνωστοποιήσουν και εγγράφως τις θέσεις τους προκειμένου να τεθούν υπόψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

 

thanasispetrakos@gmail.com

evgenia.ouzounidou@gmail.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση των συμμετεχόντων:

Μαρία Καζάκου, Βασιλική Σιψά στο τηλ.210-3706183

________________________________________________________________________________________

Περιφέρεια Αττικής

Ρένα Δούρου

 

Δελτίο Τύπου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

για την Οδική Ασφάλεια στην Αττική

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014, 18:30

Αμφιθέατρο Υπουργείου Μεταφορών, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου

Το ζήτημα της οδικής αν-ασφάλειας που χαρακτηρίζει στη Περιφέρεια Αττικής, όπως βέβαια και όλη τη χώρα, είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Μια ματιά στους αριθμούς πείθει για του λόγου το αληθές. Το 2011 μετρήθηκαν 280 θάνατοι στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής. Τον Σεπτέμβρη του 2013, σε 548 τροχαία περιστατικά, θρηνήσαμε 18 νεκρούς και 690 τραυματίες. Το Ιανουάριο του 2014, είχαμε 18 νεκρούς, 15 σοβαρά τραυματίες και 600 ελαφρά τραυματίες.

Με επίγνωση της κρισιμότητας της Οδικής Ασφάλειας για τη ζωή μας στην Αττική, προχωρούμε σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το ζήτημα αυτό.

Στόχος μας είναι ο εντοπισμός των παραμέτρων του προβλήματος, η αναζήτηση λύσεων και η διαμόρφωση σχεδίου δράσης για την Οδική Ασφάλεια στην Αττική.

Στη διαβούλευση έχουν προσκληθεί να συμβάλλουν θεσμικοί φορείς της πολιτείας (υπουργείο Μεταφορών, μόνιμη επιτροπή της Βουλής, Τροχαία,), δημόσιες υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, ΚΑΤ, Περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης), επιστημονικοί φορείς (Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΜΠ, Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων), η ΕΛΠΑ, συλλογικότητες ενεργών πολιτών (SOS Τροχαία Εγκλήματα, μοτοσυκλετιστές, ΟΙΚΟπολις, ΠΕΖΗ, Ποδηλατ(ισσ)ες, ΙΟΑΣ), συνδικάτα και επαγγελματικές ενώσεις (οδηγοί ΕΘΕΛ, οδηγοί ταξί), σύλλογοι ΑμεΑ.

Το Γραφείο Τύπου 4/4/14

 

Σταδίου 3, Αθήνα

Τηλ. 210-3316142, 210-3254511

 

 

4/4/2014

_________________________________________________________________________________________

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πρόοδο των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Μετά την πλήρη ενημέρωση, είχαμε την ευκαιρία να επανακαταθέσουμε τις πάγιες θέσεις του κόμματός μας για τη στήριξη διαδικασιών και συνομιλιών, στην κατεύθυνση της επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, που για μας δεν είναι άλλη από την προοπτική μιας δικοινοτικής, διζωνικής, ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία κυριότητα, μία ιθαγένεια, χωρίς τρίτους εγγυητές και χωρίς ξένα στρατεύματα.

Επισημάναμε, βεβαίως, στον Πρόεδρο και τις ανησυχίες μας, δεδομένου ότι και η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή, η οικονομική κρίση σοβεί. Ως εκ τούτου, θεωρούμε πολύ πιθανόν ορισμένοι να νομίζουν πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο πίεσης για την επιβολή άδικων επιλογών. Επισημάναμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, και πιστεύουμε ότι δεν θα είναι αποδεκτό, ούτε από τον κυπριακό λαό, βεβαίως, ούτε κι από την Ελλάδα.

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την υπόθεση Μπαλτάκου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τη σχέση του στενού του περιβάλλοντος με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή. Tο λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και

να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις φημολογούμενες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, εκ μέρους της Τουρκίας, για το Άνοιγμα των Κεφαλαίων 23, 24, 5, 8 και 19, για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, δήλωσε:

 

Εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα. Οι πιέσεις, όπως είπατε, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δεν είναι ώρα η ελληνική πλευρά να κάνει κινήσεις χωρίς συνεννόηση μάλιστα με την κυπριακή, πόσο δε μάλλον όταν είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες που θα επικαθορίσουν το πλαίσιο της επικείμενης λύσης. Συνεπώς, πιστεύουμε ότι κάθε τέτοια κίνηση θα ήτανε άκαιρη.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/04/2014

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: