Ερεθίσματα για σκέψη και προβληματισμό


Με την ευκαιρία των συζητήσεων που προκλήθηκαν από το πρόσφατο άρθρο  του Νίκου Δήμου, σχετικά με την αλήθεια για την Επανάσταση του 1821.

Οι καιροί αλλάζουν, οι μέθοδοι είναι γνωστές. Οι αντιδράσεις των κρατούντων ίδιες παντού.

1. Για τη σφαγή της Χίου, όπως τη διάβασα στο: http://www.chioshistory.gr/gr/itx/itx25.html

2.Με την ίδια ευκαιρία στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=379466

Βασίλης Φίλιας:»Από την εξαχρείωση στην εξαθλίωση (1974-2012)»
Οδοιπορικό της χρεωκοπίας των κατεστημένων ελληνικών ηγεσιών, εκδ. Προσκήνιο

Αντιγράφω το σχόλιο της εφημερίδας:  Το βιβλίο αυτό δεν γράφτηκε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Γράφτηκε για να αποδώσει ευθύνες σε όλους εκείνους που με πράξεις ή παραλείψεις οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. Σε όλους εκείνους, που άφησαν την Ελλάδα απροστάτευτη, ανοχύρωτη απέναντι στην «παγκοσμιοποίηση» και την Διεθνή του χρηματοπιστωτικού τοκογλυφικού κεφαλαίου.

Σε όλους εκείνους, που ευθύνονται διότι ο τόπος «ανεπτύχθη εν υπαναπτύξει», δηλαδή έμεινε υπανάπτυκτος οικονομικά, πολιτικά, διοικητικά. Σε όλους εκείνους, που φόρτωσαν τη δημοσιονομική υπερχρέωση στις ράχες του λαού, που τον εξαθλίωσαν και διέσυραν διεθνώς.
Σε όλους αυτούς, που έχουν υψώσει το λάβαρο των αποκρατικοποιήσεων, ακολουθώντας τις εντολές του διαπλανητικού τοκογλυφικού διευθυντηρίου, ξεπουλώντας αντί πινακίου φακής τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα διαθέσιμα της χώρας.
Τα στοιχεία που προσκομίζονται σ’ αυτό το βιβλίο είναι ατράνταχτα και αδιαφιλονίκητα και αποδεικνύουν ότι η όλη αντιμετώπιση της κρίσης έχει σαφέστατα τον χαρακτήρα ενός εγκλήματος διαρκείας.
Στις σελίδες του καταγράφεται ένα κατηγορητήριο, που δεν φείδεται ουδενός και σε κανένα επίπεδο.
Είναι βιβλίο αμείλικτο, που καλύπτει όλη την μεταπολιτευτική περίοδο και στηλιτεύει όχι μόνο τις πολιτικές, αλλά και τις οικονομικές και τις πνευματικές ηγεσίες, που εγκαλούνται σε μια κλίμακα, που διαβαθμίζεται από ανικανότητα και αναξιότητα έως εθνική μειοδοσία ακόμη και συνειδητή προδοσία.

Το αίτημα για ολική κάθαρση προκύπτει ως αυτονόητο συμπέρασμα του οδοιπορικού της χρεωκοπίας των ηγεσιών, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο συγγραφέας.

3. Με την ίδια ευκαιρία στο http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes–politismos&id=422844

Διαβάζω: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (ποιητής, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών)

«Η ποίηση μεγαλύνει τον άνθρωπο»

Με αφορμή την ιστορική επέτειο της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ (1η Απριλίου 1955) ο Κύπριος λόγιος μιλάει για τον κυπριακό Ελληνισμό που πέρασε από την ιστορία στο μύθο και από την εσωτερική κατοχή, που επέφερε η τουρκική εισβολή, στη σημερινή, οικονομική κατοχή

4. Με την ίδια ευκαιρία στο http://www.liantinis.org, ακούω: Ομιλία του Λιαντίνη στην Τρίπολη, στις 13 Φλεβάρη του 1993, καλεσμένου από τον  φιλοτεχνικό σύλλογο της πόλης. Με θέμα της ομιλίας: «Θοδωράκης Κολοκοτρώνης».

Αν μπορώ να κάνω κάτι είναι να κοινωνήσω μαζί σας όλα τα παραπάνω. Τα δικά μου τα λόγια περιττεύουν. Αρκούν μόνο αυτά: Δείτε τα τα κείμενα και ακούστε την ομιλία.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: