ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Δελτία Τύπου 28/03/2014 [ 11:26-11:27-14:11-17:07 ]


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

28/3/2014

Αυτοοργάνωση, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη:

Ο δικός μας κόσμος

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στήνουν συλλογικές κουζίνες

και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει!

Για τους Οικολόγους Πράσινους, η ανάπτυξη αντιιεραρχικών και αντιεμπορευματικών δράσεων αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης με άξονα τη γειτονιά και απώτερο στόχο τη διεκδίκηση του αστικού χώρου, ως δημόσιου αγαθού, αποτελεί το πρόταγμά της πολιτικής που οραματιζόμαστε και θέλουμε να κάνουμε πράξη. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις φύλου, φυλής, χρώματος και εθνικότητας να συμμετέχουμε όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια δημιουργίας ζωτικών χώρων συνεύρεσης και αλληλεγγύης, στη γειτονιά, στο δρόμο και σε όλους τους χώρους όπου συνυπάρχουμε και λειτουργούμε καθημερινά. Για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να δράσουμε από κοινού και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας και η καθεμία, ώστε η έννοια της αλληλεγγύης να πάρει σάρκα και οστά.

Στην προσπάθεια μας αυτή, η Πολιτική Κίνηση 3ου Διαμερίσματος Αθηνών σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώνουν μια σειρά από κοινωνικοπολιτικές δράσεις, όπως οι συλλογικές κουζίνες στο δρόμο. Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 30 Μαρτίου στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο για να φάμε  όλοι και όλες μαζί! Θα στήσουμε τις κατσαρόλες μας  στη 1.00μμ και εκτός από φαγητό,  θα έχουμε κρασί, χαμόγελα, καλή διάθεση, στο όμορφο περιβάλλον του Θησείου. Εκεί θα είμαστε και αν δεν μας δείτε σίγουρα θα μας μυρίσετε!

 

 Πολιτική Κίνηση 3ου Διαμερίσματος Αθηνών

Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελεάννα Ιωαννίδου:6932705289

Χρήστος Σπήλιος 6972831122,

Δημήτρης Πασχάλης 6977722011

__________________________________________________________________________________________

28/3/2014

Τα θύματα της ρατσιστικής βίας, δεν προστατεύονται αλλά διώκονται!

Ο θεσμικός ρατσισμός που βρήκε τον καλύτερο εκφραστή του στην απαράδεκτη τροπολογία του άρθρου 19 του μεταναστευτικού κώδικα, βάζει την οριστική ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσιστικού εγκλήματος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις πλήρους αμνηστίας στους δράστες.

Την τροπολογία επιχείρησε ανεπιτυχώς να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση, αλλά επιφυλάχθηκε να την επαναφέρει εν ευθέτω χρόνο. Τί κι αν  ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς καταδίκασε την τροποποίηση, καλώντας την ελληνική Βουλή να την καταψηφίσει και την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει επιτέλους έναν  ανεξάρτητο και αποτελεσματικό μηχανισμό έλεγχου της αστυνομίας; Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει, αφήνοντας τα θύματα της ρατσιστικής βίας χωρίς ουσιαστική πρόσβαση σε έννομη προστασία, αφού μετακυλύεται  σε αυτά το βάρος της απόδειξης και καθίστανται υπόλογα για την πιθανή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, παρά το γεγονός ότι η τελευταία μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στην ανικανότητα ή την απροθυμία των διωκτικών αρχών να ερευνήσουν επαρκώς τα καταγγελλόμενα περιστατικά.
Στο πλαίσιο της πολιτικής συγκάλυψης του ρατσιστικού εγκλήματος και διαιώνισης της ατιμωρησίας, ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία, δίωξη στον πατέρα του δολοφονηθέντος Σαχτζάτ Λουκμάν για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και χρήση πλαστού εγγράφου. Αντικείμενο της έρευνας αποτέλεσε το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που προσκόμισαν οι γονείς από το ληξιαρχείο του Πακιστάν. Και τούτο διότι η παρουσία των γονιών του Λουκμάν στην Ελλάδα προφανώς ενοχλεί, γιατί υπενθυμίζει ότι τα θύματα της ρατσιστικής βίας έχουν πρόσωπο, έχουν οικογένειες και πρέπει να έχουν φωνή.
Η επιλεκτική ευαισθησία της Δικαιοσύνης, απέναντι στη λειτουργία των πακιστανικών αρχών καθιστά τα θύματα θύτες, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Γεγονός που είναι μη αποδεκτό, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι κανένας εκπρόσωπος της Εισαγγελίας δεν προθυμοποιήθηκε αντίστοιχα να κινηθεί αυτεπάγγελτα για να συσχετίσει μεταξύ τους τις δεκάδες δικογραφίες για ρατσιστικές επιθέσεις για να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα.
Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, όπου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εκδίδει την πρωτοφανή γνωμοδότηση βάσει της οποίας οι χιλιάδες αλλοδαποί που βρίσκονται έγκλειστοι στα –κατ΄ ευφημισμό- «κέντρα κράτησης» μπορούν να κρατηθούν επ΄ αόριστο, μετακυλίοντας  σε αυτούς εξ ολοκλήρου την αδυναμία επιστροφής / απέλασής τους και βαπτίζοντας την  στέρηση της προσωπικής ελευθερίας «περιοριστικό όρο», όλα είναι πιθανά. Στο χέρι όλων μας είναι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, οι οποίες κινούνται έξω από το διεθνές, αλλά και το εθνικό πλαίσιο προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, διεκδικώντας ό,τι διεκδικούν και οι γονείς του Λουκμάν.
Ζητούμε το αυτονόητο: Δικαιοσύνη

Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μιχάλης Τρεμόπουλος:6974263574

Χ. Κατσούλη: 210-3306301 (εσωτ.112)

___________________________________________________________________________________________

28/03/2014

 

 

Αντιδρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πολυνομοσχέδιο

 

Σχολιάζοντας τις αλλαγές που προωθούνται, βάσει της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, με το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

 

«Το κατατεθειμένο πια πολυνομοσχέδιο, ανατρέπει κεκτημένα ετών και έχει αρνητικές επιπτώσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας.

Μάλιστα, η κατάθεσή του και η ψήφισή του με διαδικασίες express δεν επιτρέπουν επεξεργασία σε βάθος, ώστε να φωτιστούν οι πτυχές των επιπτώσεων του.

Οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου οφείλουν να μην σπεύσουν να το ψηφίσουν το βράδυ της Κυριακής, αλλά να εμμείνουν στις αντιδράσεις τους και να αναλογιστούν το διακύβευμά του.

Εύλογα αναρωτιόμαστε αν το «εγχείρημα» αξίζει τα 30 αργύρια της Τρόικα»

 

Πληροφορίες: 6937038083

__________________________________________________________________________________________

             28/03/2014

Άγνωστη η τύχη του νοσοκομείου  Λοιμωδών Αγία Βαρβάρα

Πήρε πίσω τις υποσχέσεις του ο υπουργός Υγείας

 

Τι έγινε τελικά και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης «ξέχασε» τις ανακοινώσεις και τις υποσχέσεις του για μετατροπή του Nοσοκομείου Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα ως χώρου φιλοξενίας ασθενών τελικού σταδίου ή  περίθαλψης κακοποιημένων γυναικών;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ρωτάμε:

  • Η μετατροπή του Λοιμωδών ως Ανοιχτού Κέντρου φιλοξενίας Μεταναστών βάσει ποιού σχεδίου δημιουργείται, πού είναι τα σχέδια ;
  • Ο προγραμματισμός που διασφαλίζει την ορθή , δίκαιη αντιμετώπιση των μεταναστών ώστε να μην μετατραπεί σε στρατόπεδο κράτησης;

 

Οι όμοροι Δήμοι μάλιστα αντιδρούν σε οτιδήποτε δεν αφορά σε υγειονομική εκμετάλλευση του νοσοκομείου , πόσο μάλλον σε μια μετεξέλιξη του Νοσοκομείου από Ανοιχτό χώρο φιλοξενίας σε χώρο κράτησης.

Δυστυχώς, με βάση τα τωρινά δεδομένα, τίποτε δε διασφαλίζει ότι ο χώρος του νοσοκομείου δε θα μετατραπεί σε Φυλακή,  καθώς στην  Ελλάδα οι σχεδιασμοί γίνονται στην πορεία και όχι εξαρχής.

 

Για την Θεματική Ομάδα Υγείας

Μαρία Σούμπαση 6972886404

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: