Ημέρα μνήμης της 25ης Μαρτίου 1821- Μνήμες και πράξεις


Γράφει ο Πολίτης Βάιο Φασούλας ( άρθρο από το αρχείο ,για την 25 Μαρτίου 2005 )

Μέχρι σήμερα πέρασαν εκατόν ογδόντα τέσσερα χρόνια από τον Μεγάλο Σηκωμό του Γένους και του Έθνους ενάντια στη σκλαβιά της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που επί τετρακόσια  χρόνια καταδυνάστευε το λαό μας και όχι μόνο. Βέβαια σε μια αυτοκρατορία προκειμένου να επιβιώσει και να επικρατήσει αιώνες, δε φτάνουν μόνο οι δικές της δυνάμεις, χρειάζονται και οι δυνάμεις των Χωρών κατοχής της, όπως έγινε και στην σκλαβωμένη Ελλάδα. Στο τελευταίο χωριό υπήρχε το «έμπιστο» πρόσωπο (κοινώς ρουφιάνοι ή δόλοι) που έκαναν κουμάντο καταλήστευσης στους ντόπιους ραγιάδες και που πολλές φορές ο γενιτσαρισμός τους ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο. Δηλαδή στην εκμετάλλευση, στην αρπαγή και άλλα συναφή, ξεπερνούσε και τον Τούρκο κατακτητή. Κι αυτό φάνηκε περίτρανα μετά την Απελευθέρωση. Ενώ οι Τούρκοι έφυγαν οι «Έλληνες» αρπάχτρες της γης των άμοιρων κολίγων παρέμεναν σαν «ιδιοκτήτες» στην έρμη τη γη μας.

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια γιορτάζουμε την 184η Εθνική μας επέτειο. Μεγαλόστομα μηνύματα, δοξολογίες, παρελάσεις, αναρτημένες σημαίες, εικόνες αγίων και αγωνιστών και αναφορές στην τότε ενότητα των Ελλήνων. Καλά όλα αυτά όταν συνοδεύονται με έργα που να κάνουν την Ελλάδα και ισχυρή και ανεξάρτητη και ελεύθερη έτσι ώστε όσοι (πολιτικοί και λοιποί ταγοί) επικαλούνται την Επανάσταση να αποδεικνύουν τα δικά τους έργα στην πράξη. Εάν αυτό δε συμβαίνει (και κατά την ταπεινή μας άποψη, δυστυχώς, δεν συμβαίνει) τότε έχουμε το γνωστό Θεαθήναι· όλα γίνονται για τα μάτια.

Δεν είμαστε ειδήμονες να αναλύσουμε ιστορικά γεγονότα και δε θα επεκταθούμε χάρη  στη ΜΝΗΜΗ των Αγωνιστών του 21, αλλά θα πούμε δυο λόγια. Από το Ιστορικό 21 μέχρι σήμερα έχουμε πορευτεί μέσα από συμπληγάδες στις οποίες, συμπληγάδες, οδηγηθήκαμε όχι μόνο από τα συμφέροντα των ξένων –αυτά υπήρχανε και θα υπάρχουνε όσο εμείς τα προσκυνάμε – αλλά και από ανίκανους, ανάξιους και επικίνδυνους έμπορους ανθέλληνες πολιτικούς. Αυτοί οι  «ταγοί» άλλοτε δεχτήκανε και άλλοτε δημιούργησαν εθνικά παρατράγουδα με διαδεχόμενες δικτατορίες, με τους μικρασιατικούς πολέμους, με τη συνεργασία τους με τους Γερμανούς κατακτητές, με το αιματοκύλισμα της Ελλάδας στον εμφύλιο πόλεμο, με το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και την προδοσία της Κύπρου και άλλα κακά και άσχημα και βεβαίως με τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα των συμπατριωτών μας, που σήμερα αποδεικνύονται προγραμματισμένα.

Ή μήπως δείξανε το ανάστημά τους σαν Έλληνες επάξιοι των προγόνων μας στα συγκροτημένα αρπακτικά κέντρα όπως του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, και άλλων αποπροσανατολιστικών θεωριών όπως τα ζούμε σήμερα και ολόκληρος ο ελληνικός πολιτισμός διατίθεται πλέον στο στόμα της εγκληματικής λάμιας, γνωστή ως «Παγκοσμιοποίηση »

Γιατί ανέχονται τις Τουρκικές παραβιάσεις και αξιώσεις σε βάρος μας και βραχνιάζουν σώνει και καλά να περάσει ο Αττίλας στην Ε.Ε.; Αλλά δεν είναι κρίμα να πάνε χαράμι τα ζεμπέκικα και οι κουμπαριές. Αυτή είναι ελληνική εξωτερική πολιτική; Μπακαλομάγαζο; Τι έκαναν οι ελληνικές κυβερνήσεις άλλο από το να προκαλούν έτσι που να τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστώ του 21 όταν δεν ΤΟΛΜΟΥΝ να λύσουν τα εθνικά μας προβλήματα μεταξύ και το Μακεδονικό, απ’ το οποίο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η ίδια ακεραιότητα και κυριαρχία της Ελλάδας; Τι εισπράττουμε λοιπόν από τα μαγνητοφωνημένα και χιλιοειπωμένα μηνύματα των «ταγών»;

Πρόσφατα στην συνάντηση κορυφής στην Ε.Ε. τρεις φορές ανέφερε ο Γερμανός Καγκελάριος τη λέξη «Μακεδονία» κατά πρόσωπο στον Έλληνα Πρωθυπουργό και ο κ. Πρωθυπουργός δεν είπε λέξη. Και ας μη βιάζεται το περιβόητο και «σοσιαλιστικό» Πασόκ με τις γενικόλογες «κριτικές» του, ακόμα και στην «κριτική» που ο πρόεδρος του Πασόκ άσκησε στον κ. Κ. Καραμανλή που δεν άρθρωσε λέξη στο Γερμανό Καγκελάριο. Οι κριτικές, φίλοι του Πασόκ, ανήκουν ΜΟΝΟ στο λαό. Αφήστε και σε μας κάτι για να μπορούμε πραγματικά να τιμούμε το ένδοξο 21 και τους  αγωνιστές του. Οι πράξεις των ελληνικών κυβερνήσεων, σε όλα τα προαναφερόμενα, δεν μπορεί να έχουν καμιά σχέση με τις ΜΝΗΜΕΣ των ΑΓΩΝΙΣΤΏΝ  ΤΟΥ 21

 

Ε .Ε.  Γερμανία  Μάρτιος 25  2005  www.fasoulas.de  Vaios@fasoulas.de

 

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: