Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ


Το φως έχει φανεί. Όλοι τρέχουν προς αυτό. Λαός και κλήρος. Κανείς δεν θέλει να μείνει στο σκοτάδι.

Οι ελεύθεροι δεν κοιτάζουν πίσω. Μόνο όσοι είναι στα κάγκελα της φυλακής.

Ένοχοι και αθώοι θέλουν το φως τους πια. Εξάλλου είναι πάντα δύσκολο να ξεχωρίσεις τους θύτες από τα θύματα.

Ένας λαός διαφθείρει έναν Πρωθυπουργό ή ένας Πρωθυπουργός έναν λαό. Πόσο ελεύθερη είναι να αποφασίζει η μικρή Ελλάδα στο παγκόσμιο χωριό. Λαοί και χώρες πτώχευσαν. Ήταν θύματα ή θύτες.

Ο 22ος αιώνας χαράχθηκε και οι παγκόσμιοι εργολάβοι έβαλαν μπρος τις μηχανές. Δύο δεκαετίες χύθηκε πολύ αίμα για να  πάει χαμένο. Το ψύχος δεν έχει θέση στη θερμή Ελλάδα. Οι τοπικοί αντιπρόσωποι δεν διάβασαν καλά τις γραφές. Οι γνωρίζοντες τα είπαν αλλά το παρακράτος εμπορεύτηκε τα λεχθέντα με δόλο. Δεν μπόρεσαν να δουν στο σκοτάδι της νύχτας. Μοίρασαν CD στις κυριακάτικες εφημερίδες για να πλανέψουν το λαό. Να ξεπλύνουν το ποτάμι της μίζας. Πώς ένα ποτάμι να εκτρέψει έναν ωκεανό.

Η επόμενη δεκαετία θα έχει μία άλλη Ελλάδα. Μία Ελλάδα αντάξια της ιστορίας της που θα φωτίσει το παγκόσμιο χωριό. Τα ζιζάνια ξεριζώνονται και οι σπόροι πετάγονται. Τα νέα κόμματα, οι νέες τράπεζες, η νέα ενημέρωση, η νέα δικαιοσύνη, οι νέες επιχειρήσεις, ο νεός στρατός, η νέα πίστη. Αυτές που γράφουν τα βιβλία και όχι τα ανάποδα. Η ανώμαλη Ελλάδα της δουλείας. Του καρτέλ του γάλακτος που ακόμα ταΐζει τα παιδιά μας.

Η κεφαλαιοποίηση των ζημιών είναι το τελευταίο κεφάλαιο. Ποιος θα πληρώσει την ασυδοσία των πολλών εις βάρος των λίγων.

Των λίγων που έσυραν αγόγγυστα και ρομαντικά την Ελλάδα τις περασμένες δεκαετίες στο άγονο χωράφι της επιδότησης της ύπαρξης του ελληνικού έθνους. Επιχειρήσεις σκιάχτρα, τράπεζες τρύπιες και κόμματα αποκόμματα ζητούν από τον λαό, τη νεολαία της ξενιτιάς και τους συνταξιούχους να πληρώσουν ξανά, να κεφαλαιοποιήσουν τις ζημιές στον κρατικό προϋπολογισμό. Στο πλεόνασμα του αίματος που λέει και ο κ.Τσίπρας, στο πλεόνασμα που αποτυπώνει την πραγματικότητα με ρεαλισμό που λέει ο κ.Σταϊκούρας.

Ο κ.Παπανδρέου, ο κ.Παπαδήμος, ο κ.Πικραμένος και ο κ.Σαμαράς έτρεξαν αργά και βασανιστικά τον ανηφορικό δρόμο της ντροπής με έναν απρόθυμο λαό. Τώρα ο τελευταίος θα αποφασίσει πόσο γρήγορα θα φυτρώσουν οι σπόροι στην οικονομία, στην κοινωνία.

Ο κ.Σαμαράς θα αποφασίσει αν τα τελευταία ζιζάνια της Παράγκας, που χτίστηκε με κόκκινο δάνειο, ευλόγησε ο κλήρος, φύλαξε ο στρατός, έστησαν προεκλογικές φιέστες, δίκασαν την Ελλάδα και φιλοξένησαν όλους τους πιστούς του συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν εις βάρος των πολλών φτωχών, των ηλιθίων…

.

thedayaftergr (η.τ)

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: