Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 22/03/2014 [ 12:05-13:08 ]


unnamedΡόδος,  22 Μαρτίου 2014

Μίκα Ιατρίδη: «Ο τουρισμός είναι η ζωή μας».

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη είχε στο Υπουργείο Τουρισμού η Μίκα Ιατρίδη, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη, σημείωσε ότι τα Δωδεκάνησα αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και ζήτησε, μεταξύ άλλων, από την κα Κεφαλογιάννη να ενισχυθούν οι τουριστικές σχολές στη Ρόδο και να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την κρουαζιέρα, μια και η Ρόδος έχει τις δυνατότητες για να καταστεί home port στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε ακόμα την ευκαιρία να θέσει στην αρμόδια Υπουργό και τους προβληματισμούς που έχουν οι τουριστικοί φορείς του νομού σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Κριμαία και κατά πόσο αυτές μπορούν να επηρεάσουν την έλευση Ρώσων τουριστών στα Δωδεκάνησα και τη χώρα μας συνολικά.

Η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Ρώσοι επισκέπτες να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη φιλοξενία της Ελλάδας. Σημείωσε δε ότι διευρύνεται το δίκτυο των θεωρήσεων visa center στη Ρωσία, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των Ρώσων επισκεπτών.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε: «Ο τουρισμός είναι η βιομηχανία που μας επιτρέπει να μείνουμε στον τόπο μας. Ήταν πολύ χρήσιμη η συζήτηση που είχα με την κα Κεφαλογιάννη, η οποία, προερχόμενη και αυτή από μια τουριστική περιοχή, γνωρίζει ότι για τα νησιά μας ο τουρισμός είναι η ζωή μας».

________________________________________________________________________________

Ρόδος,  22 Μαρτίου 2014

Μίκα Ιατρίδη: «Το Υπουργείο Οικονομικών χρεώνει λάθος το τέλος επιτηδεύματος στις ακριτικές νησιωτικές και ορεινές περιοχές».

Την απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου Οικονομικών να χρησιμοποιεί την απογραφή του 2001 ώστε να συνεχίζει να χρεώνει τέλος επιτηδεύματος σε εταιρείες και ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες με βάση την απογραφή του 2011 δεν θα έπρεπε να χρεώνονται, έφεραν με ερώτηση τους στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Σερρών, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

Το θέμα της ερώτησης επανήλθε ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψη της βουλευτού Δωδεκανήσου στη Δράμα και σε συνεννόηση με τον πρώην βουλευτή του νομού, κ. Νίκο Σμολοκτό. Με βάση τη νομοθεσία, το τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται μόνον σε χωριά και κωμοπόλεις με πληθυσμό πάνω από 500 κατοίκους. Το Υπουργείο χρησιμοποιεί την απογραφή του 2001, γιατί σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011, πολλά χωριά και κωμοπόλεις, ειδικά στις ακριτικές νησιωτικές και ορεινές περιοχές, δεν έχουν, πλέον, 500 κατοίκους, αλλά πολύ λιγότερους.

Το Υπουργείο, για να μη χάσει έσοδα, όχι μόνο χρησιμοποιεί την απογραφή του 2001, αλλά συνεχίσει και στέλνει ειδοποιητήρια, ακόμα και σε επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, ή και σε επιχειρηματίες που δεν βρίσκονται εν ζωή.

Οι δυο βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του την απογραφή του 2011 και να σταματήσει να στέλνει ειδοποιητήρια για το τέλος επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, εδώ και πολλά χρόνια.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:   

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

                                          

Θέμα: «Καταβολή τέλους επιτηδεύματος από εταιρείες και ατομικές επιχειρήσεις στις ακριτικές νησιωτικές και ορεινές περιοχές».

 

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να φορολογεί υπέρμετρα  τους Έλληνες πολίτες, τις εταιρείες και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Ένας τέτοιος τρόπος είναι το τέλος επιτηδεύματος. Είναι γνωστό ότι, με βάση τη νομοθεσία, το τέλος αυτό επιβάλλεται μόνον σε χωριά και κωμοπόλεις με πληθυσμό πάνω από 500 κατοίκους. Όμως, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών με τις υπηρεσίες του, στέλνει τα ειδοποιητήρια με βάση την απογραφή του 2001 και όχι την απογραφή του 2011.

Προφανώς, το Υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί την απογραφή του 2001, γιατί με την απογραφή του 2011 θα χάσει έσοδα, μια και πολλά χωριά και κωμοπόλεις στις ακριτικές νησιωτικές και ορεινές περιοχές, δεν έχουν πλέον 500 κατοίκους, αλλά πολύ λιγότερους.

Περαιτέρω, το Υπουργείο Οικονομικών στέλνει και ειδοποιητήρια και σε επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους εδώ και πολλά χρόνια, ή σε επιχειρηματίες που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Επειδή η πρακτική αυτή του Υπουργείου Οικονομικών είναι απαράδεκτη. Επειδή οι κάτοικοι των ακριτικών νησιωτικών και ορεινών περιοχών δίνουν μάχη για να κρατηθούν στο τόπο τους, ιδιαίτερα σε περιοχές με προφανή εθνική σημασία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

  1. Γιατί δεν εφαρμόζονται τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 για την αποστολή των αντίστοιχων ειδοποιητηρίων για την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος;
  2. Με ποιο τρόπο το Υπουργείο θα σταματήσει να στέλνει ειδοποιητήρια σε εταιρείες και ατομικές επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους εδώ και πολλά χρόνια;

Οι Ερωτώσες Βουλευτές

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Βουλευτής Σερρών

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: