ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Δελτία Τύπου 21/03/2014 [ 17:19-19:45 ]


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

21/3/2014

Για την αποχώρηση του Νίκου Χρυσόγελου από τους ΟΠ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός στελέχους!

Ο Νίκος Χρυσόγελος επιλέγει με αβάσιμα επιχειρήματα να εγκαταλείψει το κοινό μας σπίτι, λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Οι προφάσεις που χρησιμοποιεί για την αποχώρησή του είναι ξένες με τις ανάγκες των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη μακροσκελή επιχειρηματολογία του δεν αναφέρει ούτε μία διαφοροποίηση από τις πολιτικές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων. Αυτές τις προτάσεις περιμένει η κοινωνία από το Πράσινο κίνημα. Αυτές οι προτάσεις μας διαφοροποιούν από τα παραδοσιακά κόμματα.

Η Πολιτική Οικολογία παραμένει ζωντανή και ενωμένη στα κινήματα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός στελέχους. Ανήκουν στους πολίτες.

Η εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:

210 3306301 (εσωτ.115 και 116)

_________________________________________________________________________________

21/03/2013

Νομιμοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης το ξεπούλημα του Ελληνικού

Η κυβέρνηση εκδήλωσε τη διάθεσή της να παραχωρηθεί το Ελληνικό με 70 ευρώ το τμ, κι αυτά με δόσεις, όταν η αντικειμενική του αξία σήμερα προσεγγίζει τα 20 δις και στο Μεσοπρόθεσμο-μόλις το 2011- προσδοκούσαν να εισπράξουν 5 δις. Το Ελληνικό αποτελεί το «καλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Μεσογείου», όπως χαρακτηριζόταν στα διάφορα επίσημα κι ανεπίσημα roadshows που οργάνωναν διαδοχικές ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις σε διάφορα σημεία της υφηλίου. Σχετικά με το θέμα και τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

«Η σημερινή κρίση, που είναι αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών τους, είναι η πιο πρόσφατη δικαιολογία για τις σκανδαλώδεις διαδικασίες και νομιμοποίηση της περιβαλλοντική υποβάθμισης της Αττικής και της ποιότητας της ζωής μας. Όλες οι πολεοδομικές μελέτες και οι προτάσεις για το νέο ρυθμιστικό της Αττικής συμφωνούν ότι υπάρχει ήδη υπερπροσφορά δομημένου χώρου και η περαιτέρω οικοδόμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών απαξιώνει τους ήδη υπάρχοντες και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη ζωή στο λεκανοπέδιο. Επίσης, για κάθε θέση εργασίας θα χάνονται πολλαπλάσιες από όμορες περιοχές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό όσων αγωνίστηκαν για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Συµµετείχαµε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις, στηρίξαμε τις ενέργειες των δήμων και την προσπάθειά τους να μην αρκεστούν σε καταγγελίες αλλά να αναζητήσουν εναλλακτική πρόταση.».

Πληροφορίες: 6937038083

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: