ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Δελτία Τύπου 17/03/2014 [ 17:17-18:17 ]


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

17/03/2014

Ανοιχτό Πράσινο Ψηφοδέλτιο από τους Οικολόγους Πράσινους

Στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Μαρτίου 2014, αποφασίστηκε ότι συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Kόμματος, με βάση την κοινή διακήρυξη των Πρασίνων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε ότι το ψηφοδέλτιό μας  θα λειτουργεί ως Ανοιχτό Πράσινο ψηφοδέλτιο. Συγκεκριμένα, η λίστα των 42 υποψηφίων θα αποτελείται από τους δέκα ήδη εκλεγμένους από εσωτερικό δημοψήφισμα του κόμματος, όπως αυτή έχει τελικά διαμορφωθεί, έναν ή δύο που θα υποδείξει η κάθε περιφερειακή οργάνωση και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από την κοινωνία των πολιτών.

Πληροφορίες: 210 3306301 (εσωτ.115 και 116)

_________________________________________________________________________________

17/03/2014

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την εκποίηση του Ελληνικού και του παραλιακού του μετώπου

Μια ακόμη πράξη στο έργο της εκποίησης των ελεύθερων δημόσιων χώρων διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, µε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού «αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του παραλιακού χώρου του Αγίου Κοσμά». Ενός έργου που ξεκίνησε, 13 χρόνια πριν, µε τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Μεσόγεια, ενός έργου που απεργάζονται συστηματικά από τότε οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας ∆ηµοκρατίας, µε διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες και αφορμές.  Η σημερινή κρίση, που είναι αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών τους, είναι η πιο πρόσφατη δικαιολογία για σκανδαλώδεις διαδικασίες και νομοθετήσεις µε τον ίδιο πάντα στόχο: το ξεπούλημα και του τελευταίου μεγάλου αδόμητου χώρου στα ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να τσιμεντώσουν τα πάντα: παραλίες, βουνά, ακόμη και την πολιτική ζωή µας.  ∆εν τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής µας, δεν τους ανησυχεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της Αττικής, αδιαφορούν για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τα προβλήματα υγείας των πολιτών, κωφεύουν στις εκκλήσεις των φορέων, αγνοούν τις μελέτες του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου. Τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν είναι μεγάλα και διαχρονικά. Και εμείς τι κάνουμε; Θα µείνουµε στο ίδιο έργο θεατές; Θα θαµπωθούµε ξανά µε τις χάντρες και τα καθρεφτάκια όπως πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που κατέστρεψαν την χώρα αλλά γέμισαν τις τσέπες κάποιων -λίγων- ημετέρων; Θα ξαναϋποκύψουµε στις σειρήνες της στρεβλής τους ανάπτυξης και των ψεύτικων υποσχέσεων για θέσεις εργασίας και σοβαρές επενδύσεις;

  • Θέσεις εργασίας που δεν προκύπτουν από καμία οικονομοτεχνική μελέτη!
  • Σοβαρές δήθεν επενδύσεις, όπου οι επίδοξοι επενδυτές θα πληρώσουν 70.000-80.000€ το τετραγωνικό στο Ελληνικό και μάλιστα σε 15 ετήσιες δόσεις!
  • Επενδύσεις για τις οποίες το δημόσιο, δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, θα πληρώσουμε τριπλάσιο κόστος από το τίµηµα που θα πληρώσει ο επενδυτής, για μετεγκατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και για έργα υποδομής όπως η υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος.
  • Επενδύσεις λεόντειες, που δίνουν δικαίωμα αποζημίωσης του επενδυτή ακόμη και όταν εφαρμόζονται απλά οι νόµιµες διαδικασίες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό όσων αγωνίστηκαν για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Συµµετείχαµε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις, στηρίξαμε τις ενέργειες των δήμων και την προσπάθειά τους να μην αρκεστούν σε καταγγελίες αλλά να αναζητήσουν εναλλακτική πρόταση. Οι ευρωβουλευτές των Ευρωπαίων Πράσινων, μεταξύ των οποιων οι συμπρόεδροι της ομάδας Ντάνυ Κον Μπεντιτ και Ρεββέκα Χαρμς καθώς και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, έχουν εκφράσει και με κείμενα τους την αντίθεση τους στην διαδικασία αυτή.

Συµφωνούµε µε την βιώσιμη πρόταση του Πολυτεχνείου.  Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να κάνουμε προτάσεις για ποιοτικό αστικό περιβάλλον, για πάρκα υψηλού πρασίνου, για προστασία και αναβάθµιση των δημόσιων χώρων και των κοινωφελών υπηρεσιών, για ελεύθερες παραλίες. Για µια οικονομία υγιή και αλληλέγγυα, βασισμένη σε παραγωγικές δραστηριότητες. Για βιώσιμη ανάπτυξη, που δημιουργεί θέσεις εργασίας χωρίς να καταστρέφει τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο. Γιατί χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους τους πολίτες. ∆εν είναι ιδιωτική περιουσία του κράτους. ∆εν έχουν το δικαίωμα οι κυβερνήσεις να εκποιούν τους δηµόσιους χώρους χωρίς διαβούλευση, χωρίς τη συναίνεσή µας. Και όποτε προσπαθούν να το πράξουν, θα µας βρίσκουν απέναντί τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: