Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/03/2014 [ 13:23-15:33 ]


ΙΑΤΡΙΔΗΡόδος,  14 Μαρτίου 2014

 Μίκα Ιατρίδη προς Υπουργό Παιδείας: «Σταματήστε να επιτίθεστε στους πολύτεκνους και δώστε τα πραγματικά στοιχεία».

 Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολύτεκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει στην ερώτηση της, ότι πρέπει να σταματήσει η επίθεση στους πολύτεκνους και αυτό μπορεί να γίνει εφόσον το Υπουργείο γνωστοποιήσει τα πραγματικά στοιχεία, που δείχνουν ότι ο αριθμός των πολύτεκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, με συνέπεια να είναι απαραίτητη η ικανοποίηση μετεγγραφής όλων των αντίστοιχων αιτήσεων.

Η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, με δεδομένο ότι οι πολύτεκνοι ζητούν να εισάγονται στις Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, και μετά να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Κλείνοντας την ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι υπάρχει το συνταγματικό πλαίσιο, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις και καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να το εφαρμόσει.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:   

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων                                          

Θέμα: «Μεταφορά θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους  2010-11, 2011-12, 2012-13 για τους πολύτεκνους». 

Τον τελευταίο καιρό οι πολύτεκνοι, όπως και όλοι οι Έλληνες, αντιμετωπίζουν νέα επίθεση από την κυβέρνηση και τα μέσα που τη στηρίζουν σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι οι  πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία, έναντι των άλλων υποψηφίων. Αυτό που ανέκαθεν ζητούν είναι,  αφού εισάγονται στις Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, γιατί αδυνατούν οι γονείς τους να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και αυτό ίσχυσε χωρίς κανένα πρόβλημα επί 32 συνεχή έτη.

Επειδή ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, όπως, σίγουρα, γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας. Επειδή η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών έχει καταστεί εθνικής σημασίας, σε έναν ελληνικό πληθυσμό ο οποίος ελαττώνεται. Επειδή είναι απαραίτητο να δοθεί το δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής σε όλους τους αιτούμενους πολύτεκνους φοιτητές που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση τους. Επειδή η συνταγματική διάταξη για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας με το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο δίνει στο Υπουργείο τη δυνατότητα αυτή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

  1. Θα μεριμνήσει άμεσα ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι αιτήσεις των πολύτεκνων φοιτητών και να τους δοθεί δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής;
  2. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας «Μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2010-11, 2011-12, 2012-13»,  ποιος είναι ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών που βρίσκονταν στους αιτούμενους μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητή κάθε ενός ακαδημαϊκού έτους από τα ανωτέρω;
  3. Ποιος είναι ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών που τελικά πήραν τη μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητή σε αντίστοιχη Σχολή της χώρας για κάθε ένα από τα ανωτέρω έτη;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

___________________________________________________________________________________

Ρόδος,  14 Μαρτίου 2014

 

Μίκα Ιατρίδη από Καβάλα: «Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για να δοθεί το ισχυρό μήνυμα για την αλλαγή unnamed (2)πολιτικής σε όλη την Ευρώπη».

 

Την Καβάλα επισκέφτηκε η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, για να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με στελέχη της συντονιστικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και με φορείς της πόλης που άπτονται του τομέα ευθύνης της.

Ειδικότερα, η Μίκα Ιατρίδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, κ. Χρήστο Ηλιάδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για θέματα ανάπτυξης των λιμένων του νομού και τον πρόεδρο των λιμενεργατών, κ. Κώστα Ορφανέλη. Η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να ξεπουλά τις υποδομές που έχουν πληρώσει οι πολίτες και να δημιουργεί ιδιωτικά μονοπώλια. Επεσήμανε ότι τα λιμάνια του νομού έχουν περιθώρια ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντικά για την ακτοπλοΐα και μπορούν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο μελετημένης παραχώρησης δραστηριοτήτων.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε ακόμη την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τα προβλήματα των αλιέων και της ιχθυόσκαλας από τους κ.κ. Χαράλαμπο Μαντά και Ανδρέα Καραμπουρνιώτη, μεταξύ άλλων, για την έλλειψη κτηνιάτρων και την ποσόστωση αλίευσης του τόνου. Η Μίκα Ιατρίδη ενημέρωσε ότι για το θέμα της ποσόστωσης είχε καταθέσει ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς από τον Ιούλιο του 2012.

«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε η βουλευτής Δωδεκανήσου, «για εμάς είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την πρωτογενή παραγωγή, όπως είναι η αλιεία και να δοθούν λύσεις σε προβλήματα των αλιέων και, βέβαια, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και η προκλητική στάση των τουρκικών αλιευτικών, τα οποία ψαρεύουν με την υποστήριξη τουρκικών ακταιωρών».

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Καβάλα, παρουσία του Περιφερειάρχη Οργανωτικού Αν. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Φώτη Καλένη και του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Καβάλας, κ. Κώστα Τζίνα, η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να μιλήσει με στελέχη του κινήματος για τις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. «Το μήνυμα για την αλλαγή της πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να είναι ισχυρό», τόνισε η βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνοντας ότι «πρέπει οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν για μια Ευρώπη που προασπίζεται τα συμφέροντα των λαών και των κρατών τους και όχι τα συμφέροντα μιας ομοσπονδίας συμφερόντων με άξονα το Βερολίνο και τους δορυφόρους του».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε, ακόμη, συνάντηση με το Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Βασίλη Ξουλόγη, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είχε και την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους των χωριών Πηγές και Αγίασμα του Δήμου Νέστου. Η επίσκεψή της Μίκας Ιατρίδη στην Καβάλα ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: