ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ Η ΕΛΙΑ


 
Η πολιτική αναγέννηση της χώρας φαίνεται να αργεί. Λίγο το αίσθημα συντήρησης, λίγο η εξυπνάδα του Έλληνα, λίγο το πάθημα της αλλαγής και της επανίδρυσης, λίγο η δυναστεία της μίζας που ακόμα ζει οδήγησαν τον οικογενειάρχη, φοιτητή, άνεργο και εν γένει ψηφοφόρο να δείχνει επιφυλακτικός. Ο ΛΑΟΣ ξέχασε το λαό, η ΔΗΜΑΡ άφησε την εξουσία για να πάει στη Σουμελά να προσευχηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει με τρόμο την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα, η Ελιά δεν φύτρωσε ποτέ και το Ποτάμι ανάβλυσε ξαφνικά για να τα πάρει όλα και να φύγει. Να ξεπλύνει το πολιτικό πεδίο.
Η πολιτική τα χρόνια της μίζας ταυτίστηκε με την πολιτική επικοινωνία. Υπουργοί, πρωθυπουργοί, πολιτικά κόμματα, Κυβερνήσεις και η ψήφος του λαού έγιναν θύματα χρεοκοπημένων μέσων ενημέρωσης, συνδεδεμένα online με τράπεζες πλυντήρια τις λεγόμενες bad banks. Οι καθημερινές δημοσκοπήσεις του τίποτα δημιουργούν με το αζημίωτο τις κατ’εξακολούθηση εκλογές της ψευδαίσθησης για να εκβιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Ο ελληνικός λαός θύμα της προπαγάνδας μετράται συνεχώς και εθίστηκε να ψηφίζει καθημερινά ή εβδομαδιαία παρά φύση της λειτουργίας του Συντάγματος, της δημοκρατίας και της διεξαγωγής των εκλογών.
Οι πολιτικές θέσεις και τα προγράμματα των κομμάτων εξανεμίστηκαν και έδωσαν τη θέση τους στο πολιτικό lifestyle και την πολιτική της ημέρας. Άμεση συνέπεια τα έδρανα της Βουλής να καταλειφθούν από ηθοποιούς, μοντέλα, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους και όλα τα πρόσωπα της τηλεόρασης. Η λειτουργία του Δήμου έπαυσε να λειτουργεί και η δημοκρατία αντικαταστάθηκε εντέχνως από τη μιζοκρατία. Μιζοκρατία που διακρίθηκε από την ταχύτητα δημιουργίας πολιτικών και πολιτικών κομμάτων a la carte, μίας χρήσης συνήθως.
Οι κάλπες των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών, θα αποτυπώσουν το βράδυ των πραγματικών εκλογών τη θέληση του λαού για την εκπροσώπηση του στο Δήμο του, την Περιφέρειά του και την Ευρωβουλή με μεγάλη έκπληξη.
Το διακύβευμα της διακυβέρνησης του ελληνικού λαού δεν τίθεται στις εκλογές του Μαϊου και κάθε αντίθετη ερμηνεία θα έχει ιδιοτελή κριτήρια. Εξάλλου αν κάτι κυριάρχησε την εποχή της μιζοκρατίας στην Ελλάδα ήταν ένα. Οι τσάμπα μάγκες και οι μιζαδόροι πατριώτες…
.
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: