ΑΝΩΝΥΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ


Λέττα Καλαμαρά

Λέττα Καλαμαρά

Δημοσιογραφία σημαίνει γράφω τα δημόσια. Για κάποιους είναι επάγγελμα, για κάποιους λειτούργημα. Για κάποιους το καλύτερο μέσο για εκβιασμούς και πλουτισμό. Φυσικά κάθε επαγγελματίας έχει ονοματεπώνυμο. Έχει μία φορολογική δήλωση.

Αυτό που άνθισε όμως στη χώρα μας και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβιώσει είναι οι αχυράνθρωποι. Η ανωνυμία μέσα από λαθρομετανάστες, επιχειρηματίες – μαϊμού, ανώνυμους καταθέτες, ανώνυμους εκδότες, ανώνυμους opinion makers. Σε όλους πάντα ο ίδιος καθοδηγητής. Το παρακράτος. Οι σωτήρες της Ελλάδας και της Κύπρου που τις διέλυσαν αμφότερες. Γεωγραφικά, οικονομικά, ηθικά.

Το όπλο για όλα πάντα η ανωνυμία. Η ανώνυμη δημοσιογραφία. Αυτή που εύκολα και με ψήγματα αλήθειας εκβιάζει, με φωτοφραφίες «μαιμού», απειλεί και επιθυμεί να διαμορφώνει τις εξελίξεις.

Να αποκρατικοποιεί μόνο με την έγκριση της.
Οι άριστα εκπαιδευμένοι από δεκαετίες ανθέλληνες που καθημερινά δηλητηριάζουν τη σκέψη των πολιτών και πολιτικών ανέξοδα.
Οι άμεμπτοι και υπεράνω κριτικής.
Αυτοί που την κατάλληλη στιγμή θα ακυρώσουν μία επαγγελματική συμφωνία, μία μη ελεγχόμενη επιτυχία.
Αυτοί που προβάλλουν καθημερινά μόνο τους συνεργάτες τους ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, πολιτικούς, επιχειρηματίες. Τους ίδιους και τους ίδιους.
Αυθυποβάλλοντας ανώνυμα μία ολόκληρη κοινωνία.

Πάντα με την ανοχή του κράτους. Πάντα με την ανοχή των εισαγγελέων. Ίσως για αυτό να μην μπορεί να ορθοποδήσει αυτή η χώρα. Γιατί  ο ανώνυμος Κυβερνήτης της την θέλει στο έδαφος. Στα τέσσερα να σέρνεται και να εκλιπαρεί για λίγη ελπίδα…

.
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: