ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ : Δελτία Τύπου 04/03/2014 [ 09:44-14:56-16:33-16:51-20:54 ]


ΣΥΡΙΖΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-«ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ»

Απολύονται όλοι οι διαθέσιμοι στις 22-3-2014

Απελευθερώνονται απολύσεις-διαθεσιμότητες κατά την προεκλογική περίοδο

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την προσεχή Τετάρτη 5/3/2014 (νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ) καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).

Αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία  άλλη διατύπωση.

Επίσης οι νέες διαθεσιμότητες 12.500 υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις που έχουν συμφωνήσει από κοινού η Τρόικα και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου,  θα γίνουν τώρα απρόσκοπτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την υπαλληλοκτόνα αυτή τροπολογία.

Καλεί όλα τα κόμματα να την καταψηφίσουν.

Ο ελληνικός λαός απορρίπτει τον ακρωτηριασμό του κράτους και την κατάργηση των κοινωνικών υποδομών.

Η ελληνική Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει άλλες τυφλές διώξεις.

Η χώρα δεν αντέχει άλλους φτωχούς και άνεργους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που διώκονται σκληρά και βάναυσα από την τρόικα και την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι αγρότες μας, οι νέοι μας, όλος ο λαός, θα στείλει μήνυμα ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και μήνυμα ελπίδας για τη χώρα μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.

Ο λαός τελικά θα νικήσει. 

4/3/2014

_________________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη «διαπραγμάτευση» με την τρόικα

Το μόνο που κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να προσπαθεί να διασωθεί εκλογικά εκλιπαρώντας να του δοθεί λίγος χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές, την ίδια ώρα που ετοιμάζει νέο μνημόνιο λιτότητας με χιλιάδες απολύσεις και εκ νέου υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας. Ο λαός μας έχει συνειδητοποιήσει πως πρέπει να τελειώνουμε με μία κυβέρνηση η οποία έχει αναγάγει την υποταγή στους δανειστές και την πολιτική του «ναι σε όλα» σε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ            04/03/2014

________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο χαράτσι μέσω του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.

Οι ανούσιοι «ενδοοικογενειακοί» καυγάδες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά την υπερψήφιση του καταστροφικού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας νόμου για το ΠΕΔΥ, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν.

Αφού διέλυσαν τις δομές του ΕΟΠΥΥ, τώρα τάχα ανακαλύπτουν όλοι και ο Αδωνης Γεωργιάδης και το ΠΑΣΟΚ, πως κάθε επίσκεψη στις δομές του ΕΣΥ, άρα και του ΠΕΔΥ, έχει χαράτσι 5 ευρώ. Οι διαβεβαιώσεις μάλιστα πως το χαράτσι δεν θα εισπράττεται λόγω έλλειψης εισπρακτικού μηχανισμού, μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν.

Από τη μια λοιπόν αποθαρρύνουν τους σε διαθεσιμότητα γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να ενταχτούν στο νέο σύστημα, μέσω των άθλιων και εξευτελιστικών εργασιακών συνθηκών που τους επιφυλάσσουν και από την άλλη εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας με τα χαράτσια που επιβάλλουν.

Στόχος τους η πλήρης απορρύθμιση των δημόσιων δομών υγείας και η παράδοση όλων στον ιδιωτικό τομέα με την προοπτική ολοκληρωτικής επικράτησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην υγεία.

Τα “παραμύθια” περί ελεύθερης πρόσβασης των ανασφάλιστων και οι δηλώσεις περί αξιοποίησης των χαρατσιών για να βρεθούν χρήματα για την πρόσβαση των ανασφάλιστων, αποτελούν ένα ακόμα φτηνό επικοινωνιακό πυροτέχνημα του υπουργού της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Σε ποιες μονάδες υγείας θα προσφεύγουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση οι άνεργοι και ανασφάλιστοι, όταν η κυβέρνηση διαλύει όλες τις δομές που επέτρεπαν τη δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους ασφαλισμένους;

Η κοροϊδία, ο αποπροσανατολισμός και τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Ο λαός τους έχει πάρει είδηση πια!

Όσο πιο γρήγορα απομακρυνθούν από την κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τους πολίτες και τη δημόσια υγεία.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τον κ. Γεωργιάδη, πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει κάθε άθλιο μνημονιακό νομοθέτημα που ο ίδιος και οι προκάτοχοί του ψήφισαν και εφαρμόζει με υπερβάλλοντα αντικοινωνικό ζήλο!

4/3/2014

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

____________________________________________________________________________________

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

 

 

Ουκρανία: Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί ο πόλεμος

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για την κατάσταση στην Ουκρανία. Κάθε πράξη επιθετικότητας ή ενθάρρυνσης μιας στρατιωτικής διαμάχης θα αποσταθεροποιούσε ολόκληρη την περιοχή. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί ο πόλεμος. Η δημοκρατία και η ειρηνική λύση παραμένει ο μοναδικός σωστός δρόμος.

Αυτό που επείγει είναι ο πολιτικός διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων – ουκρανικών και ξένων- υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, για να σταματήσει το στρατιωτικό σπιράλ και η ανάμειξη των ξένων δυνάμεων. Μια τέτοια σύνοδος θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει εκτός της διαδικασίας. Ο διάλογος με τη Ρωσία είναι αναγκαίος για την ειρήνη και την πολιτική λύση από τη μια πλευρά, και για κάθε πολιτική της Ε.Ε. στην περιοχή, από την άλλη.                   Η συνεργασία πρέπει να πάρει τη θέση του ανταγωνισμού επιρροής.

Πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε ότι ο ουκρανικός λαός θα πάρει τον έλεγχο του μέλλοντός του μέσω κοινοβουλευτικών εκλογών, για την εγκαθίδρυση νόμιμης εξουσίας σε ένα ενδυναμωμένο δημοκρατικό πλαίσιο. Ο έλεγχος των φυσικών πηγών της χώρας και οι βασικές επιλογές για διεθνείς συνεργασίες πρέπει να ανήκουν στους Ουκρανούς. Ο διαμελισμός της χώρας μπορεί να αποφευχθεί. Ο κυρίαρχος λαός μπορεί να αποφασίσει, να κάνει την Ουκρανία μια ανεξάρτητη χώρα, απαλλαγμένη από τη διαφθορά, τις ολιγαρχίες και τη βία της ακροδεξιάς.

Το ΚΕΑ καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και τις επιθέσεις των φασιστών και των ακροδεξιών εξτρεμιστών εναντίον των μελών και των γραφείων του. Οι αρχές πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στη δικαιοσύνη.

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς 3 Μαρτίου 2014

__________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

σχετικά με την άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

 

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ,  κατά την σημερινή συνεδρίασή  της,  αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Κ.Ο.  την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η ΠΓ θεωρεί πως η συγκεκριμένη στάση κατά την ψηφοφορία στη βουλή δεν σχετίζεται με το θέμα που έχει ανοίξει από διάφορες πλευρές, της   απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει πως η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/03/2014

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: