ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ : Δελτία Τύπου 03/03/2014 [ 15:26-15:37-16:10 ]


ΣΥΡΙΖΑΣχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης

Ο κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία και ο διαμελισμός της χώρας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και για την ευημερία των λαών της Ευρώπης. Η ελληνική κυβέρνηση είναι, για μια ακόμη φορά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ουραγός των εξελίξεων.

Η επίσκεψη Βενιζέλου στην Ουκρανία, που ήρθε να καλύψει την απουσία της ελληνικής προεδρίας από τις εξελίξεις, ήταν μόνο για επικοινωνιακή χρήση και δεν είχε καμία ουσιαστική συμβολή αναφορικά με την επίλυση της κρίσης. Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ δεν είπε λέξη για τη συμμετοχή στην νεοσυσταθείσα ουκρανική κυβέρνηση νεοναζιστικών μορφωμάτων που προωθούν την κατάργηση μειονοτικών δικαιωμάτων, ούτε καταδίκασε τις επιθέσεις σε ιστορικά κτήρια, μνημεία, αλλά και σε πολίτες της χώρας. Είναι σαφές πλέον ότι παραβιάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα πολιτών της Ουκρανίας. Η πρότασή του για παροχή οικονομικής βοήθειας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όπου μάλιστα η Ελλάδα θα συνδράμει με την «τεχνογνωσία» της, δείχνει την απερίγραπτη ανεδαφικότητα των προτάσεων και των πρωτοβουλιών της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης.  Δεν μπορεί ο Υπ. Εξ. της χώρας να λειτούργει ως «εντολοδόχος» ισχυρών γεωπολιτικών συμφερόντων και χρηματοπιστωτικών δυνάμεων.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να βρεθεί στο κέντρο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Πρέπει να διασφαλιστεί η ειρήνη, η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η ανεξαρτησία της και η ασφάλεια των πολιτών της, χωρίς ζώνες επιρροής και ξένους προστάτες, με βάση μια βιώσιμη δημοκρατική, πολιτική λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Ο κυρίαρχος λαός της Ουκρανίας πρέπει να είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το μέλλον του, σε συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υπηρετήσει αυτήν την αναγκαιότητα στους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  3/03/2014

_________________________________________________________________________________

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του ΠΑΣΟΚ γίνεται πάνω στα ερείπια της δημόσιας Υγείας και είναι άλλος ένας ανέξοδος επικοινωνιακός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο κομμάτων, τα οποία έχουν κατεδαφίσει τα δικαιώματα των πολιτών, στην αξιοπρεπή και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για να υπηρετήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  3/03/2014

_____________________________________________________________________________

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

για τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

Ενώ οι Απόκριες έχουν τελειώσει, η κυβέρνηση συνεχίζει να φορά τη μάσκα του σκληρού διαπραγματευτή απέναντι στην τρόικα. Δεν μπορεί, όμως, να κρύψει τη συμφωνία της στη συνέχιση της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας, των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, όσες φορές κι αν «μοιράσει» -στα λόγια- το πρωτογενές πλεόνασμα και όσες φορές κι αν διαφημίσει το τέλος του μνημονίου. Η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο επικοινωνιακής προπαγάνδας στους μνημονιακούς «σωτήρες».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  3/03/2014

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: