ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ : Δελτία Τύπου 21/02/2014 [ 09:19-11:38-12:11-12:23-12:48-12:49-16:39 ]


ΣΥΡΙΖΑΔελτίο Τύπου της Ρένας Δούρου,

υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Η οικονομική κρίση πλήττει και το δικαίωμα στέγασης»

 

φωτό διημερίδα ευρωομάδας (3)

Στην διημερίδα που διοργάνωσε η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL και ο  φιλοξενών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με θέμα «Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις των πολιτικών της Τρόικα, Δικαιώματα και η ελευθερία του Τύπου», μετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στην παρέμβασή της σχετικά με τα δικαιώματα στέγασης, η Ρένα Δούρου τόνισε μεταξύ άλλων:

 • Διανύουμε πλέον τον τέταρτο χρόνο οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Μιας οικονομικής κρίσης που πλέον είναι κοινοτυπία να πούμε ότι έχει εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας. Κρίση που πλήττει πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα.
 • Πλέον αμφισβητούνται ευθέως και υπονομεύονται συστηματικά στοιχειώδη δικαιώματα. Το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην παιδεία, το δικαίωμα στην υγεία. Ακόμη και το δικαίωμα στην κατοικία. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα χιλιάδες νοικοκυριά απειλούνται με την απώλεια της πρώτης κατοικίας λόγω αδυναμίας τους να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες.
 • Και χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με την πολιτική των αυθαίρετων και άδικων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μέσω της επιβολής σειράς φόρων στην ακίνητη περιουσία, και μάλιστα αναδρομικά. Χωρίς καμία άλλη λογική, πέραν της φορομπηχτικής προκειμένου να αυξηθούν όπως – όπως τα έσοδα.
 • Η μνημονιακή κυβέρνηση κατήργησε τον βασικό θεσμό κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής, τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), βάσει των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων. ο ΟΕΚ «περίσσευε» για τη μνημονιακή κυβέρνηση. Γιατί υπηρετούσε μια στοιχειώδη λογική κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής. Τη λογική του υπέρτατου Νόμου, του Συντάγματος. Μια λογική που όμως είναι φανερό ότι δεν είναι αυτή της παρούσας κυβέρνησης. Η οποία, αντί για το Σύνταγμα, υπηρετεί πλήρως τη νέα εθνική ιδέα, αυτή του πρωτογενούς πλεονάσματος…

Το Γραφείο Τύπου

20/02/2014

________________________________________________________________________________

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Χαλυβουργικής  

 Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Θανάση Πετράκο, Θοδωρή Δρίτσα και Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της Χαλυβουργικής (Γάκη Γεώργιος, Τσέκα Δημήτριος, Καπετάνιο Στράτο, Πέππα Χρίστο και Τζιντζηρα Γεώργιο).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ευχαρίστησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την έως τώρα στήριξη και ζήτησαν την συνέχιση της στήριξης στον αγώνα τους για να ανακληθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των 192 από τους 265 εργαζομένους της επιχείρησης και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση προς όφελος των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας. Ζήτησαν την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 26/2 στην συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων και τόνισε ότι τα προβλήματα στον κλάδο της χαλυβουργίας είναι αποτέλεσμα  των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών οι οποίες έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας, των δημοσίων έργων και της διάλυσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Επίσης σοβαρό ζήτημα είναι η αύξηση του ενεργειακού κόστους το οποίο είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ιδιωτικοποίησης στην ενέργεια και της προκλητικής στήριξης των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο οι οποίοι το 2013 πήραν πάνω από 470 εκατομμύρια επιδοτήσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν την ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του κόστους ενέργειας, τόνισαν δε ότι αυτό αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν λύνουν το πρόβλημα γιατί δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιωτών στο χώρο της ενέργειας.

Τόνισαν ότι μοναδική λύση βρίσκεται στην ανατροπή τον νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών οι οποίες έχουν οδηγήσει την οικονομία σε κατάρρευση και την κοινωνία σε απόγνωση.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε  ότι θα παρευρίσκεται στην σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη 26/2 στο ΥΠΕΚΑ

21/02/2014

Το Γραφείο Τύπου 

________________________________________________________________________________

 

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Θανάση Πετράκο, Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χαρά Καφαντάρη και τα μέλη της Γραμματείας Ενέργειας Γιώργο Ανδριώτη και Νανή Πολίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. κο Α. Ζερβό. Στην συνάντηση πήραν μέρος και οι Γενικοί Διευθυντές Εμπορίας και Ορυχείων κ.κ  Λ.Καραλάζος και Π Νικολακάκος.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί:

 • Για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ
 • Για τις έλλειψης σε προσωπικό
 • Για το ενεργειακό κόστος
 • Για την πορεία της ιδιωτικοποίησης

Επίσης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα να αποσυρθεί η αγωγή που έχει κατατεθεί κατά των σωματείων και των εργαζομένων στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Από την ενημέρωση που έγινε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται:

 • Οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων έχουν ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει η ΔΕΗ και μεγάλη έλλειψη ρευστότητας και προσωπικού. Αυτά οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση και διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης.
 • Σε σχέση με το ενεργειακό κόστος έγινε φανερό για μια ακόμη φορά ότι μόνο το 30% «ελέγχεται από την ΔΕΗ»

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» και επανέλαβε η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να προχωρήσει άμεσα η αναγκαία πρόσληψη προσωπικού στον όμιλο ΔΕΗ και πρώτα από όλα στα ορυχεία.
 • Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η μείωση του ενεργειακού κόστους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις στο κομμάτι που αφορά στο 70% του κόστους και το οποίο δεν ελέγχεται από της ΔΕΗ (άμεση κατάργηση Μηχανισμός, Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος για τους ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος από Φ.Α., κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο και Φ.Α. που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ρεύματος, αναστολή πληρωμής τέλους ρύπων  κ.α.). Ώστε να δίνεται δωρεάν η ελάχιστη αναγκαία ποσότητα στα φτωχά νοικοκυριά και να μειωθεί το η τιμή του για την βιοτεχνία και την ενεργοβόρο βιομηχανία. Η αναγκαία στήριξη της βιομηχανίας είναι υποχρέωση του κράτους και όχι της ΔΕΗ η οποία δεν μπορεί να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους

21/02/2014

Το Γραφείο Τύπου 

____________________________________________________________________________________

Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ψευδείς και παραπλανητικές  εξαγγελίες του Υπ. Υγείας για μειώσεις τιμών στα φάρμακα.

Οι προ μηνών εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη για την τεράστια μείωση τιμών των φαρμάκων, η οποία θα ευνοούσε τους ασθενείς, αποδείχθηκαν περίτρανα ψευδείς και παραπλανητικές!

Το πολυδιαφημιζόμενο νέο δελτίο τιμών, δημιουργήθηκε με παντελώς αδιαφανείς όρους και με μηδενικό όφελος προς τον Έλληνα ασφαλισμένο. Μάλιστα είναι πρωτοφανές το γεγονός – και το παραδέχεται δημόσια και η ΗΔΙΚΑ – ότι πέρασαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι μειώσεις των ασφαλιστικών τιμών χωρίς να μεταβληθούν οι λιανικές τιμές των φαρμάκων, κατόπιν οδηγιών της Διεύθυνσης Φαρμάκων του Υπ. Υγείας.

Τι σημαίνει αυτό για τον ασθενή; Ότι για μια σειρά από ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα η λιανική τιμή παραμένει ακριβώς ίδια με πριν, αλλά αλλάζει το ποσόν που αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας τους ασθενείς. Δηλαδή για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Επιπλέον, βγήκαν εκτός λίστας συνταγογραφούμενων φαρμάκων περίπου 800 φάρμακα, κυρίως μικρών ελληνικών εταιρειών.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μπροστά στην ικανοποίηση των τηλεοπτικών του “παραστάσεων” και στην “τυφλή” υποταγή του στις μνημονιακές υποδείξεις των τροϊκανών επιτετραμένων, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ασύστολα ψεύδη ώστε να εκπληρώσει τον σκοπό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με υπευθυνότητα και απόλυτη επίγνωση της κατάστασης, είχε τονίσει από το Σεπτέμβριο ότι οι εξαγγελίες περί μείωσης των τιμών των φαρμάκων ουδέν όφελος θα έφεραν στους πολίτες αλλά αντίθετα, θα τους επιβάρυναν με επιπλέον κόστος.

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι αδίστακτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία! Η μόνη λύση είναι η καταδίκη και η ανατροπή των αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει!

21/2/2014

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

__________________________________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού – τραγουδιστή Σάκη Μπουλά.

Το όνομα του συνδέθηκε, μεταξύ άλλων, με το πρώτο Μουσικό Καφενείο στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποίησε τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ μαζί με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Ανδριανό, Περικλή Χαρβά. Το εγχείρημα συνεχίστηκε στο θρυλικό “Αχ Μαρία”, με μία ευρύτερη ομάδα δημιουργών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 – 1990.

Συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες όπως: Θάνο Μικρούτσικο, στο αριστουργηματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου “Καντάτα για τη Μακρόνησο”, με τον Μιχάλη Γρηγορίου, “Ανεπίδοτα Γράμματα”, με τον Μίμη Πλέσσα, “Λουκιανού διάλογοι”, με τον Διονύση Σαββόπουλο “Αχαρνής”, με το Μάνο Λοϊζο κ.ά..

Εμφανίστηκε στη μικρή οθόνη ξεκινώντας από την ΕΡΤ και από το 1985 έως το 2011 στη μεγάλη οθόνη σε βασικούς ρόλους.

Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ

21/02/2014

____________________________________________________________________________________

NON PAPER

21/2/2014

 

 

Ξαναξεκινούν οι «σκληρές διαπραγματεύσεις»… για την εκτέλεση του μνημονίου «χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις»

Ο πρωθυπουργός πιέζει τους υπουργούς να τρέξουν γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που ζητά η τρόικα. Η εντολή του είναι πλήρως στοιχισμένη με τη δήλωση απόλυτης συμμόρφωσης του στο μνημόνιο, την οποία είχε κάνει πριν από ένα μήνα στο ελληνογερμανικό επιμελητήριο. «Πρέπει να πιάσουμε τους στόχους μας χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις», είχε πει τότε.

Τουλάχιστον, ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να νιώθει ευτυχής που το μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί του – η απειλή του ερχομού κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ λόγω των αναμενόμενων αποτελεσμάτων των επικείμενων εκλογών. Από τις πρώτες επισκέψεις της τρόικας το είχε αναδείξει στο μεγαλύτερο του όπλο, απειλώντας τους αποσταλμένους της τρόικας ότι «αν συνεχίσουν έτσι θα συνομιλούν σύντομα με τον Τσακαλώτο».

Έτσι λοιπόν, με τον ίδιο τρόπο που πορεύονταν έως τώρα – το δόγμα του καλού μαθητή – συνεχίζει η κυβέρνηση. Την Τρίτη οι συντάκτες που καλύπτουν το πολιτικό ρεπορτάζ ενημερώνονταν από «ανώτατη κυβερνητική πηγή» για το ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τίποτα άλλο από τους εταίρους παρά μία «δήλωση πολιτικής στήριξης». Δηλαδή, ένα μικροκομματικό δωράκι εν όψει των ευρωεκλογών. Κανένα άλλο σχέδιο για το πώς θα βγούμε γρηγορότερα από το τέλμα, καμία ουσιαστική διεκδίκηση από τους εταίρους.

Χωρίς ντροπή ο πρωθυπουργός  δήλωσε στην Bild ότι δεν τον έχει ενημερώσει για τίποτα ο κ. Σόιμπλε κι ας έχει βουίξει όλος ο ευρωπαϊκός τύπος για τα διάφορα σχέδια κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού και της βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους. Δυστυχώς για την αξιοπιστία του κ. Σαμαρά, ο υφυπουργός του κ Σόιμπλε (κ. Κάμπετερ) αποκάλυψε επισήμως την Τρίτη ότι γίνονται διάφορες επεξεργασίες μέσα στη γερμανική κυβέρνηση για το ζήτημα. Φαίνεται πως πρώτα θα πάρουν τις αποφάσεις τους οι γερμανοί και μετά θα ενημερώσουν και τον έλληνα πρωθυπουργό.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να χειριστεί τα ζητήματα αυτά με ριζικά διαφορετικό τρόπο. Για αυτό και ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε κυβέρνηση και εταίρους: «η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα με ένα νέο μνημόνιο», «πρέπει να γνωρίζουν πως σε ό,τι μας αφορά προεκλογικά τετελεσμένα δεν θα τα αποδεχθούμε».

Αυτές τις μέρες ένας ακόμη διεθνούς φήμης οργανισμός, το think tank Bruegel, εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν «βγαίνει» ως έχει και ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να δανειστεί με ανεκτό (αρκετά μικρό) επιτόκιο ως τα τέλη του 2014. Προτείνει νέο δάνειο 40 δις ή πάγωμα των αποπληρωμών των ομολόγων που κατέχει ο EFSF έως το 2030 (αντί του 2023 που ισχύει ως σήμερα).

Προς το παρόν, η κυβέρνηση έχει μπροστά της να υλοποιήσει πληθώρα «διαρθρωτικών» μέτρων νεοφιλελεύθερης λογικής, όπως οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσιών υπαλλήλων, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Ακόμη, εκκρεμούν η κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και η ολοκλήρωση των stress test.

Παράλληλα, συνεχίζεται η καταρράκωση του success story που δεν αντιστοιχίζεται σε τίποτα από αυτά που ζει στην καθημερινότητα του ο έλληνας πολίτης (όπως η αυθόρμητη μετατροπή του κεράσματος στη Βαρβάκειο… σε συσσίτιο).

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μικρή αξία έχει, καθώς επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στη ραγδαία πτώση των εισαγωγών (λόγω της πτώσης της εγχώριας ζήτησης), στην ανόδου του τουρισμού (που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εξωγενείς παράγοντες). Αντιθέτως, οι εξαγωγές σημείωσαν οριακή αύξηση κάτω από τους στόχους που είχαν τεθεί. Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί η πρωτοφανής αύξηση των εισπράξεων της γενικής κυβέρνησης (κατά 2,5 δις) στο ισοζύγιο τρεχουσών μεταβιβάσεων.

Ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας σιγά – σιγά καταρρέει. Αυτή την βδομάδα δύο μεγάλες χαλυβουργικές εταιρίες (Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Ελλάδος) ανακοίνωσαν μειώσεις προσωπικού που ισοδυναμούν με λουκέτο. Τόνισαν, δε, στις ανακοινώσεις τους ότι το υψηλό κόστος ενέργειας είναι μια από τις βασικότερες αιτίες της πορείας τους. Ταυτόχρονα, οι εταιρίες παραγωγής αλουμινίου προειδοποίησαν ότι αν δεν επιλυθεί το ζήτημα αυτό και ο δικός τους κλάδος δεν θα αντέξει.

Η πορεία της ανεργίας εξακολουθεί να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τελευταία τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Νοέμβρη να την ανεβάζουν στο 28%. Αυξανόμενη πορεία ακολουθεί και το χρέος που σύμφωνα με το ΓΛΚ έφτασε στα 321,4 δις αυξημένο κατά 15,9 δις μέσα σε ένα χρόνο.

___________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 32 ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα 21/2, μέλη της αντιπροσωπείας 32 αγροτικών συλλόγων Μακεδονίας Θράκης.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία των συλλόγων αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο όπως το κόστος αγροτικής παραγωγής, εστιάζοντας στο αγροτικό πετρέλαιο και το ρεύμα, τη φορολογία, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της απαλλαγής από την φορολογία των ενισχύσεων, το ασφαλιστικό στο οποίο τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να συνταξιοδοτούνται στα 67 έτη οι αγρότες, καθώς και την αδυναμία χορήγησης ανοιχτών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Έκαναν δε ιδιαίτερη αναφορά στις διώξεις, τόσο τις σημερινές όσο και αυτές που υφίστανται από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις  των αγροτών στα διάφορα μπλόκα, καταδικάζοντας την πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, στέλνοντας ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγρότες που είχαν αθωωθεί.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.  Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους, στην ελάφρυνση της φορολογίας των αγροτών, στη στοχευμένη παραγωγή και τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών προώθησης της αγροτικής παραγωγής καθώς και στην δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για την εξασφάλιση ρευστότητας του αγροτικού χώρου.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ξανά το θέμα στη Βουλή και τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί  το πρόβλημα στην καρδιά του απαιτείται αυτοοργάνωση του αγροτικού κόσμου, ενωτικός, συλλογικός αγώνας, διεκδίκηση και σύγκρουση με τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης αλλά και στήριξη της προσπάθειας παραγωγικής ανασυγκρότησης που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να πετύχει.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Βαγγέλης Αποστόλου, Συντονιστής ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Απόστολος Αλεξόπουλος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ               21/02/2014

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: