Η Σοφία Λουκέρη ζητά έλεγχο σε όλα τα δημόσια κτίρια στη Κεφαλονιά


Με επιστολή της προς τον Γ.Γ Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλο, η Σοφία Λουκέρη, υποψήφια Βουλευτής στις τελευταίες εκλογές στο νησί & μέλος της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ζητά να γίνει εκτίμηση τρωτότητας σε σχολικά κτίρια και δημόσια κτίρια.unnamed (1)
Η επιστολή της κας Λουκέρη: 
«Από επαφές μου με πολίτες της Κεφαλονιάς, σεισμόπληκτους και μη, διαπίστωσα ότι αυτό που κυρίως αισθάνονται είναι ανασφάλεια και αβεβαιότητα όσον αφορά την αντισεισμική συμπεριφορά των σχολικών κτιρίων αλλά και των κατοικιών τους σε έναν ενδεχόμενο μεγάλο μετασεισμό ή ακόμα και σε καινούριο ισχυρό σεισμό.
Το ίδιο μάλιστα προκύπτει και από τις κλήσεις, προς την γραμμή 1135, που έχει αναλάβει την υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτών της Κεφαλονιάς, όπως με ενημέρωσε ο υπεύθυνος της υπηρεσίας κ. Δ. Ηλιόπουλος κατά την επίσκεψη μου σήμερα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Δεδομένου ότι η σεισμική δραστηριότητα στο νησί της Κεφαλονιάς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη & δεδομένου ότι οι σεισμολόγοι δεν φαίνονται καθησυχαστικοί ως προς την εξέλιξη του φαινομένου, θεωρώ ότι η εκτίμηση τρωτότητας των σχολικών κτιρίων, νοσοκομείων & άλλων δημοσιών υπηρεσιών με σύγχρονα και εξειδικευμένα μέσα είναι επιτακτική ανάγκη τόσο για την ασφάλεια και πρόληψη, όσο και για την ψυχολογική στήριξη των πολιτών.»
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: