Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ : ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 12/02/2014


 Βουλή

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ιατρίδη ΜίκαΡόδος,  12 Φεβρουαρίου 2014

 Μίκα Ιατρίδη: «Αν τίθεται ζήτημα ιεραρχίας στο Λιμενικό Σώμα, το Υπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να δίνει λύσεις».

Το ζήτημα της διατάραξης της ιεραρχίας στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, που έχει τεθεί από στελέχη του Σώματος, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Στο κείμενο της ερώτησης της, η υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρει ότι με διάταξη του ν.3922/2011, η οποία αφορούσε σε προαγωγή στελεχών με αναδρομική ισχύ έχει προκύψει ζήτημα ιεραρχίας στο Λιμενικό Σώμα.

Με δεδομένο ότι είναι σημαντικό τα ζητήματα ιεραρχίας να επιλύονται, ώστε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή να λειτουργεί απρόσκοπτα και να μη δημιουργείται αίσθημα αδικίας και προστριβές μεταξύ των στελεχών του, η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει λύση, εξετάζοντας αντίστοιχες περιπτώσεις αναγνώρισης πραγματικής υπηρεσίας, όπως έγινε με την διάταξη του ν.3922.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Θέμα: «Διατάραξη ιεραρχίας στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή».

Σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχει δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με τη διατάραξη της ιεραρχίας του Σώματος, ύστερα από την εφαρμογή του άρθρου 16, παρ. 19 του ν.3922/2011 και το οποίο αφορούσε την προαγωγή, αναδρομικά από το 2009, στελεχών με το βαθμό του Ανθυπασπιστή σε αυτόν του Σημαιοφόρου και τα οποία τώρα έχουν προαχθεί στο βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου από το 2012. Η εφαρμογή του εν λόγω άρθρου έχει γίνει με την αιτιολογία ότι δεν διαταράσσεται η ιεραρχία και για λόγους ηθικής τάξης.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η ιεραρχία έχει διαταραχθεί όταν προάγονται στο βαθμό του Σημαιοφόρου Ανθυπασπιστές του επόμενου σχολείου Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΔΥΛΣ), όταν εξομοιώνονται απόφοιτοι Λυκείου με απόφοιτους ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και ΑΕΝ και όταν υφιστάμενοι τον Ιούνιο του 2011 γίνονται προϊστάμενοι τον Ιούλιο του 2011 και μάλιστα αναδρομικά από το 2009. Επειδή ζητήματα ιεραρχίας πρέπει να επιλύονται, ώστε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή να λειτουργεί απρόσκοπτα και να μη δημιουργείται αίσθημα αδικίας και προστριβές μεταξύ των στελεχών του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Μελετάται η αναγνώριση στα 88, συνολικά, στελέχη του 33ου και του 34ου Σχολείου ΔΥΛΣ, των χρόνων που προβλέπονταν σαν προϋπόθεση για την εισαγωγή τους στη ΣΔΥΛΣ;
  2. Μελετάται η επαναφορά των υπόλοιπων 70 στελεχών του 33ου ΣΔΥΛΣ, οι οποίοι είναι εκτός οργανικών θέσεων, στην προ της εφαρμογής του ν.3922, αρχαιότητας τους σε σχέση με τα στελέχη του 32ου Σχολείου, με την αναγνώριση ως πραγματικής υπηρεσίας τα χρόνια της σχολής για την απόκτηση του πτυχίου, το οποίο ήταν τυπικό και ουσιαστικό προσόν για την κατάταξη τους;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

___________________________________________________________________________________

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εμφάνιση 120214 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.JPGΡόδος,  12 Φεβρουαρίου 2014

 Μίκα Ιατρίδη προς Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων:

«Ο τουρισμός μας βασίζεται στο επίπεδο των υπηρεσιών που εσείς προσφέρετε».

 

Στο 49ο Απολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) παραβρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη, προκειμένου να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό και να συνομιλήσει με τα στελέχη της Ομοσπονδίας, τους εργάτες επισιτισμού και τους υπαλλήλους των τουριστικών επαγγελμάτων.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε στο χαιρετισμό της, ότι η επιτυχία του τουρισμού οφείλεται κατά κύριο λόγο στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται από το ελληνικό εργατικό δυναμικό. «Χωρίς εσάς και την αφοσίωση σας, το τουριστικό μας προϊόν δεν θα ήταν ανταγωνιστικό», επεσήμανε η βουλευτής.

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και τον επισιτισμό και ενημέρωσε για τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, προκειμένου να δοθούν λύσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

«Ως Δωδεκανήσια, ζω καθημερινά τις αγωνίες όσων ασχολούνται με ένα εποχικό, κατά βάση, επάγγελμα. Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν γιατί ο Τουρισμός μας χρειάζεται κοντά του τους ανθρώπους που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και μπορεί να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια και δικαιώματα», κατέληξε η Μίκα Ιατρίδη.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: