ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ : Δελτία Τύπου 08/02/2014 [ 12:45-13:42-14:13-18:09-19:31 ]


ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ                                      ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΝΡΙΚΟ ΛΕΤΑ

Σάββατο 8/2 – 4.30 μ.μ.

 Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και  υποψήφιος Πρόεδρος για την Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα, Σάββατο 8/2, στις 4.30 μ.μ. (ώρα Ιταλίας) με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

 Παρακαλούμε για την κάλυψη

 8/2/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Σημείωση:

Τα βίντεο από την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρώμη μπορείτε να τα κατεβάσετε από  την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση

ftp://195.170.7.100

Έχουν ήδη ανέβει τα βίντεο από τις χθεσινές δραστηριότητες του προέδρου – Μετά τις 8 μ.μ. θα ανέβει και το βίντεο από τη συνάντηση με Ενρίκο Λέτα

____________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOYΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Για τον θάνατο του Ορέστη Κολοζώφ

Ο Ορέστης Κολοζώφ υπήρξε μια ξεχωριστή μορφή του κομμουνιστικού κινήματος, ενώ τίμησε το ελληνικό Κοινοβούλιο με το ήθος και τις ιδέες του. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους του.

8/2/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ0Υ

_________________________________________________________________________________

Συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Εμφάνιση KEA a20140208_102707.jpg

Εμφάνιση KEA b20140208_103005.jpg

______________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ορισμένα δημοσιεύματα που ερμηνεύουν τα όσα είπα στην παρέμβασή μου στον Κεραμεικό και με φέρουν να έχω κάνει επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και να ισχυρίζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν, δεν διαθέτει πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, είναι παντελώς ανυπόστατα.

Αυτό που ανέφερα στην ομιλία μου και ακούστηκε σε εκατοντάδες πολίτες που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, είναι ότι χρειάζεται ακόμα βαθύτερη και ουσιαστικότερη επεξεργασία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας , πράγμα άλλωστε που επιχειρεί οργανωμένα το κόμμα μας.

Δεν έκανα, επίσης, καμιά απολύτως επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφεται, αντίθετα, τόνισα θετικά ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη χωρίς κανένα εφησυχασμό και καμιά υποχώρηση στους αντιπάλους, ενώ υπογράμμισα για άλλη μια φορά την πάγια Συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν πρόκειται να συμπράξουμε με μνημονιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

8/2/2014

___________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ                           ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου Προέδρου για την Κομισιόν

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΝΡΙΚΟ ΛΕΤΑ

 

 

 

Είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω με τον Ενρίκο Λέτα, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, και να τον ενημερώσω για τις βασικές θέσεις της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Του εξήγησα ότι βασικό μήνυμα της υποψηφιότητάς μου είναι ότι η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη κι ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Eνωμένη Ευρώπη οφείλουμε να επενδύσουμε στη δημοκρατία και στην κοινωνική συνοχή, άρα να σταματήσουμε άμεσα τα σκληρά προγράμματα της λιτότητας, ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις οικονομικές εξελίξεις και για την αναγκαία συνεργασία των λαών του Νότου που επιμένουν να σταματήσουμε αυτή την αδιέξοδη πολιτική προκειμένου να επενδύσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης, σε πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Του εξέφρασα επίσης την κάθετη αντίθεσή μας στο ισχύον πλαίσιο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Ένα πλαίσιο που αναγκάζει τις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, να μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, καθώς οι μετανάστες που έρχονται στις χώρες μας δεν θέλουν να μείνουν εδώ, αλλά θέλουν να προχωρήσουν προς τις χώρες εκείνες του Βορρά όπου θα μπορέσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία. Του εξέφρασα λοιπόν την άποψη ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο ΙΙ και να υπάρξει μια πιο δίκαιη και αλληλέγγυα κατανομή των βαρών, διότι Ευρώπη πάνω απ΄ όλα σημαίνει αλληλεγγύη. Κι όπως προχθές δήλωσε και ο Γερμανός φιλόσοφος ο Χάμπερμας θέλουμε μια Ένωση Ευρωπαϊκή και όχι μια Ένωση Γερμανική. Θέλουμε μια Ένωση των λαών της Ευρώπης και όχι μια Ένωση που θα νοιάζεται μόνο για τα κέρδη των τραπεζών.

Ήταν νομίζω μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση. Με ρώτησε βεβαίως αν σκοπεύω να ασχοληθώ ενεργά με τη νέα λίστα που θα κατέλθει στις ευρωπαϊκές εκλογές, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Του εξήγησα ότι δεν θέλω να είμαι ένας Ιταλός πολιτικός, αλλά ένας πολιτικός που με αφετηρία την Ελλάδα θα βάλω το δικό μου λιθαράκι για την αναγκαία συνεργασία των λαών προκειμένου να επιστρέψει η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη.

–       Βρήκατε ανταπόκριση; Είδατε η κρίση να απασχολεί και τον Λέτα από τη δική του σκοπιά;

Νομίζω ότι σε πολλά σημεία υπήρξε κοινή διαπίστωση. Η κρίση αυτή είναι καταστροφική. Επενεργεί με τρόπο διαλυτικό τόσο στον κοινωνικό ιστό όσο και στο πολιτικό σύστημα. Ως εκ τούτου νομίζω ότι υπήρξαν πολλά σημεία στα οποία μπορεί κανείς να πει ότι ο προβληματισμός μας είναι κοινός.

8/2/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα βίντεο από την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρώμη μπορείτε να τα κατεβάσετε από  την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση

 

ftp://195.170.7.100

 

Έχουν ήδη ανέβει τα βίντεο από τις χθεσινές δραστηριότητες του προέδρου – Μετά τις 8 μ.μ. θα ανέβει και το βίντεο από τη συνάντηση με Ενρίκο Λέτα)

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: