Η πικρή Αλήθεια που δεν μας Συμφέρει…


Είναι σε όλους γνωστό ότι το 2009 δανειστήκαμε από την αγορά χρήματος, 35 δις ευρώ για να καλύψουμε τις δαπάνες μας…. δηλαδή το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό.
Χάρις στα δανεικά λοιπόν, διατηρούσαμε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο, το οποίο προφανώς δεν στηριζόταν στον δικό μας αλλά σε ξένο πλούτο. Μοιραίως λοιπόν όταν οι δανειστές μας, για τους δικούς τους λόγους, έκλεισαν την στρόφιγγα, τότε βρεθήκαμε μετέωροι μπροστά στο χάσμα της χρεωκοπίας και της πείνας.
Από τη δυσχερέστατη αυτή κατάσταση μας έβγαλε η Ενωμένη Ευρώπη, επειδή είμαστε μέλος της και μάλιστα του σκληρού της πυρήνα της ΟΝΕ, αφού συμμετέχουμε στο ίδιο νόμισμα (ευρώ). Τότε η ΕΕ και το επισημαίνω κανένας άλλος, μέσα από πολλές δυσκολίες, δημιούργησε ένα πρωτόγνωρο τριμελή (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) μηχανισμό δανειοδότησης που μας επέτρεψε να μην χρεοκοπήσουμε, να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως κρατική οντότητα.
Πρέπει να παραδεχθούμε, ως τίμιος και αξιοπρεπής λαός, ότι η ΕΕ είναι ο μόνη οικονομική οντότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, που τελικά δέχθηκε να μας δανείσει χρήματα και έτσι δε χρεωκοπήσαμε.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μας δάνεισαν με επαχθείς και αβάσταχτους όρους. Αυτό δεν είναι αλήθεια, αφού την ώρα που πολλά τα κράτη- μέλη της Ε.Ε δανείζονται με 4 και 5% από τις αγορές και τα spreads είναι απαγορευτικά για μας (10-15%), οι ίδιοι δανείζουν εμάς, με επιτόκιο κάτω του 2%…
Όλοι σχεδόν οι Έλληνες χαρις στα ΜΜΕ, είμαστε κατά του μνημονίου. Τι είναι όμως το μνημόνιο; Το μνημόνιο είναι μια δανειακή σύβαση, όπου συμφωνούνται οι όροι του δανεισμού και οι οποίοι πρέπει να τηρούνται και να είναι σεβαστοί από τους αντισυμβαλλόμενους. Εμείς όμως δεν τους τηρούμε…Συγκεκριμένα, εκεί υπάρχουν και κάποιοι όροι που μας υποχρεώνουν να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας και να οργανώσουμε σωστά το κράτος μας ώστε να περιορίσουμε τις δαπάνες του, να ανοίξει η αγορά απο τα μονοπώλια και να γίνει ανταγωνιστική την οικονομία μας…Δέχομαι ότι αυτά μας τα επιβάλλουν όχι διότι μας αγαπούν αλλά για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω όπως δικαίως προσδοκούν.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτοί οι έλεγχοι της τρόικάς περιορίζουν την εθνική ανεξαρτησία μας. Αυτό είναι γεγονός. Μπορούμε όμως να αποφύγουμε τον έλεγχο των δανειστών, ενώ θέλουμε τα λεφτά τους;; Έχουμε άλλη επιλογή αφού ζούσαμε και ζούμε με δανεικά; Αν έχουμε, προτείνω να χαρακτηρισθούν ανεπιθύμητοι «persona non grata» και να μην τους επιτρέψουμε την είσοδο στη χώρα.
Αυτές δυστυχώς είναι οι συνέπειες των δικών μας λαθών. Της απίστευτης σπατάλης και του άκρατου δανεισμού κι ευθύνονται οι κυβερνήσεις του παρελθόντος και οι Υπουργοί που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και σπατάλησαν τα δανεικά. Είναι γνωστό, ακόμη και στο μικρό παιδί, ότι η οικονομική ανάγκη, οδηγεί σε εξάρτηση και σε δύσκολες καταστάσεις, αφού….«Ανάγκα και Θεοί πείθονται».
Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία εμείς δε θέλουμε ούτε να την ακούσουμε ούτε και να την παραδεχτούμε..
Κι εδώ καταλογίζω μεγάλη ευθύνη στο κ. Σαμαρά για το «διχασμό» του ελληνικού λαού σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Μέχρι να γίνει Πρωθυπουργός, απερίσκεπτα και λαϊκιστικά το «έπαιξε» αντιμνημονιακός, για να μας αποσπάσει την ψήφο μας και μετά τα γύρισε αφού ήξερα τηναλήθεια.
Με την ίδια ανήθικη λογική και τον ίδιο λαϊκισμό, συνεχίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την ψήφο μας με απατηλά συνθήματα κατά των Ευρωπαίων και κατά του μνημονίου, ενώ συγχρόνως μοιράζουν ψεύτικες υποσχέσεις που μας χαϊδεύουν τ΄αυτιά, όπως διορισμοί στο δημόσιο, επιδοτήσεις, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 κλπ…Όμως εν γνώσει τους μας εξαπατούν, διότι γνωρίζουν ότι η χώρα εξακολουθεί να μην παράγει πλούτο ώστε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του και ως εκ τούτου απαιτούνται πάλι δανεικά που αυτή την φορά δεν υπάρχουν όπως υπήρχαν παλαιότερα.
Πως λοιπόν φαντάζονται οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι θ΄ αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου εκείνου, που θα πιστέψει την αντιμνημονιακή τους πολιτική, θα τους ψηφίσει και θα τους δώσει την κυβέρνηση, και μετά αφού, καταγγείλουν το μνημόνιο, όπως διατείνονται, δε θα μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τα στοιχειώδη που έχουν τουλάχιστον σήμερα;…μήπως τότε χωρίς καμία ελπίδα, «φαγωθούμε» μεταξύ μας;;;

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: