Στον ρου της καρναβαλίστικης… σοσιαλιστικά μασκαρεμένης Αποκριάς


 Ε υ θ υ μ ο γ ρ ά φ η μ α

Γράφει  ο αντιμνημονιακό ς &… αντισοσιαληστής  Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

Μεγάλο λογότυπο επέλεξα για την αφεντιά μου ε! Ε, τι να κάνεις! Αν δεν μασκαρευτείς και ο ίδιος δεν μπορείς να νιώσεις το αποκριάτικο πανηγύρι. Και ο φίλος μου που θα δείτε, άλλο πράγμα. Αυτιά να έχεις. Και που, παρεμπιπτόντως, αν και μια μεγάλη μερίδα των ελλήνων πεινάνε, επαιτούνε και δυστυχούνε, άλλοι διαμαρτυρόμενοι αυτόχειρες αποδημούνε και άλλοι σε εποχές που τα ευτράπελα κυριαρχούν, τα βροντούν και μεταναστεύουν, τα πανηγύρια, τα γλέντια, τα φραπέδια και τα καναπέδια, καλά κρατούν.

-Τι να κάνεις, βρε αδερφέ…, μου είπε ο φίλος μου ο Πέτρος, παλιός παιδικός φίλος από το δημοτικό σχολειό. Εκεί μεγαλώσανε τα αυτιά και των δυο μας από το τράβηγμα που τα έκανε η κυρά-Στεφανία, η δασκάλα μας. Και εκεί, στο ίδιο σχολειό, φάγαμε και κάνα δυο κλωτσιές από έναν χλεμπονιάρη χτικιασμένο δάσκαλο επειδή τον γανώσαμε-εκτός σχολείου-την Καθαρά Δευτέρα…

-Τι να κάνεις με τους κουραδόμαγκες που έχουμε μπλέξει κι ένας θεός ξέρει πότε και πώς θα ξεμπλέξουμε, μου είπε καθώς συναντηθήκαμε στην κεντρική πλατεία, σχεδόν κάθε μέρα ίσαμε με δυο μήνες ταλαιπωρημένη τώρα και επιτέλους βλέπουμε πως αυτή η έρμη πλατεία πήρε σειρά και την καθαρίζει ο δήμος από τις διάφορες κλάπες του παγοδρομίου…

-Φτάνουν και τα καρναβάλια…, συνεχίζει συνοφρυωμένος ο φίλος μου…, και θα’ χουμε δυσκολίες να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς μασκαράδες που φτιάξανε την Ελλάδα πραγματικό μόνιμο καρναβάλι, το κοινοβούλιο μαντρί και τους δήμους ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κοίτα, ρε, κοίτα…, μου λέει δείχνοντας τα σανίδια του παγοδρομίου που τώρα τα μαζεύανε, και πες μου πως αν δεν μοιάζουν με σανιδοσάβανα με τι άλλο μπορεί να μοιάζουν; Κοίτα ρε, να δεις και το άλλο, τα παππούδια που στέκουν όρθια και ακουμπούν στα μπαστούνια τους γιατί τα παγκάκια δε φτάνουν, ρε τα παγκάκια δε φτάνουν…   

Όρθιοι βρισκόμαστε και ο φίλος μου ο Πέτρος δυσανασχετεί για ό, τι βλέπει γύρω του και μου θυμίζει πως της πλατείας τον φωτισμό… -Τον έφαγε και αυτόν η μαρμάγκα. Πολλές λάμπες δεν ανάβουν και ο δήμαρχος κάνει οικονομία…

-Αχ! Βρε συ Νικολάκη…, συμπληρώνει δείχνοντας με τον αντίχειρά του το αγαλματίδιο, το Νικολάκη, που κατουράει στο σιντριβάνι που τώρα με το παγοδρόμιο είχε κι αυτό εγκλωβιστεί…, τράβα, ρε στο δημαρχείο και πάτησέ τους όλους ένα κατούρημα και φώναξε και μένα να σε δω, να σε χαρώ και να θαραπαυτώ!

Μικροβιοτέχνης και απ’ τη δουλειά του τρώγανε τέσσερις οικογένειες ψωμί. Τώρα έμεινε μόνος με το γιο του και με μια εφορία να τον έχει έτοιμο για το σφυρί. Πασόκος μέχρι τα νύχια, ο φίλος μου ο Πέτρος, ο οποίος με την εισβολή στο «κίνημα» πρώτα με τον « φασιστοσιωνιστή γερμανοεβραίο» (έτσι έλεγε το Σημίτη), μετά με τον «ανήθικο, προδότη, καουμπόη» (έτσι έλεγε τον ΓΑΠ) και τώρα με τον «κουραδόμαγκα συνταγματοδαμαστή» (έτσι έλεγε τον Βενιζέλο), τους είχε ξε… σει, τους τα βρόντηξε και έφυγε.  Μόνο που σήμερα που βρεθήκαμε άρχισε την κουβέντα όπως συνήθως:

-Τι να κάνεις, με τους τενεκέδες βγάζω σπυριά όταν ακούω ή διαβάζω, να…, μου λέει και βγάζει ένα εκτυπωμένο από τον ίδιο χαρτί με παχιά γράμματα ένα σχόλιο από το τοπικό Τρίκκηπρεςς http://trikkipress.gr/ «ΠΑΣΟΚ Τρικάλων: Ψηφίστε μας να αλλάξουμε όσα… ψηφίσαμε».

-Βρε συ, φιλαράκο, μα για τόσο βλάκες μας περνούν! Τι μας τσαμπουνάν εδώ πέρα, μουταλάδες του μπήχτου μας περνούν. Διάβασε και φρίξε ή άσε, θα στο διαβάσω εγώ, εσύ άκου και δώσε προσοχή, τέτοιο σκάψιμο στο νου ούτε μπουλντόζα δεν μπορεί να κάνει: «Η παρατεταμένη ύφεση δεν πρέπει να είναι μονόδρομος. Η συντηρητική Ευρώπη πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και εκεί επιβάλλεται εκ των συνθηκών να εστιάσουμε και να ασκήσουμε πίεση για αλλαγή πορείας. Το μη παραγωγικό μοντέλο να αλλάξει. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν εργασιακές συμβάσεις δουλείας και μισθοί σύγχρονων σκλάβων στη σημερινή Ευρώπη. Πρώτα, λοιπόν, αλλαγή στις αντιλήψεις και στις πρακτικές και σταδιακά θα επιτευχθεί και στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Εκεί πρέπει να στοχεύει η Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, γι’– αυτό είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγοντας όσο το δυνατό περισσότερους Ευρωβουλευτές σε όλες τις Χώρες».

-Κατάλαβες, που λες, τα τραμπάκουλα, οι ξεφτίλες, οι ξεδιάντροποι που θέλουν, άκουσον, άκουσον, να δες εδώ, τελευταία τους σειρά γράφουν… «να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγοντας όσο το δυνατό περισσότερους Ευρωβουλευτές σε όλες τις Χώρες…»     

-Φτου τους τους μασκαράδες! Εμ! Τι! Στο είπα, καημένε, δε στο είπα ότι έχουμε να κάνουμε με μόνιμους μασκαράδες; Σοσιαλδημοκρατία δεν κυβερνά τη Γερμανία με τη Μέρκελ; Βρε, είναι καλά οι άνθρωποι; Σοσιαλιστές του Σρέντερ δεν βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία και ο γερμανοεβραίος, ο Σημίτης ντε, αρχηγός τους ντε, τρομάρα τους, έπινε καφέ στην Αμερική γιορτάζοντας τα 50 χρόνια εγκληματικότητας του ΝΑΤΟ; Άκου, τους απατεώνες, τι λένε! «Ψηφίστε μας να αλλάξουμε όσα… ψηφίσαμε…» Ξου ρε, ξου τις πρασινόκοτες που έφεραν το κακό στη χώρα μας. Άι σιχτίρ!…, μου λέει και μου δίνει το τυπωμένο χαρτί συγχυσμένος.

-Κάτσε ρε, του λέω, να σου πω κι εγώ τα δικά μου…, τι να μου πεις, με  αντίσκοψε. Όσο κάθομαι εδώ βλέπω συνεχώς το υπαλληλικό κατεστημένο του δήμου και παίρνω ανάποδες στροφές. Κοντεύω να σκάσω. Δε βλέπεις τι γίνεται; Η αναισθησία και ο μασκαράς πάνε μαζί. Πάμε εκεί, στου Θανάση να πιούμε κάνα τσίπρο, μου λέει και με κοιτά λοξά. Χμ! Κουκούδι είναι ο μπαγάσας και θα μας πρήξει με επαναστατική θεωρία. Μπα! Δεν έχω διάθεση σήμερα. Συγχύστηκα. Α, τι λες; Πάμε στο γελαδάρη, το Μήτσο, τρομάρα κι αυτουνού. Τι το ’θελε το ταβερνείο, ο δόλιος; Αλλά φτιάχνει καλό μεζέ. Άντε, πάμε, λέει και με το πρώτο βήμα σταματάει. Βρε συ, αυτός πάλι είναι σπλήνα Συριζαίος. Πουφ! Τι θ’ ακούσεις απ’ το κόρακα, κρα! Όλα στραβά πάνε!

-Ε, καλά του λέω. Πού αλλού να πάμε; 

-Καλά, μου λέει. Πάμε! Αλλά στο πλαίσιο του προεκλογικού κανιβαλισμού και του ερχόμενου καρναβαλιού, βάλε λίγο από το αρρωστημένο ευρωσοσιαλδημοκρατικό περίβλημα και για γαρνιτούρα ένα ευτράπελο ΠαΣΟΚικού σοσιαλισμού μιας και οι άνθρωποι θα κάνουν ό, τι δεν κάνανε σαράντα χρόνια.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιανουάριος  30  2014  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Σάτυρα. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: