Σκάκι – Νέα Μεγάλη Αγωνιστική Επιτυχία του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ«Χίλιες φορές καλύτερα να αποτύχεις να φτάσεις τ’ άστρα παρά απλά να τα κοιτάς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

 ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ


14 Δεκεμβρίου 2013, Νίκαια. Πρωτάθλημα Παμπαίδων-12. Τελική φάση, 7ος (προτελευταίος) γύρος, με τον Δία Πετρούπολης. Οι παίκτες του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στην αριστερή πλευρά. Διακρίνονται εκ του βάθους προς τον φακό: Ο Πρόεδρος και αμισθί προπονητής των παικτών Ιωάννης Παναγάκος με δίπλα του τον αναπληρωματικό Γιάννη Πολύζο και στη συνέχεια τους Γιώργο Μπελιώτη, (1η σκακιέρα), Αντωνία Κούτα (2η σκακιέρα), Βασιλική Κούτα (3η), Μαριλού Δέλλα (4η), Πάνο Κοκολάκη (5η) και Ηλία Δαμηλάκο (6η).

14 Δεκεμβρίου 2013, Νίκαια. Πρωτάθλημα Παμπαίδων-12. Τελική φάση, 7ος (προτελευταίος) γύρος, με τον Δία Πετρούπολης.
Οι παίκτες του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στην αριστερή πλευρά. Διακρίνονται εκ του βάθους προς τον φακό:
Ο Πρόεδρος και αμισθί προπονητής των παικτών Ιωάννης Παναγάκος με δίπλα του τον αναπληρωματικό Γιάννη Πολύζο και στη συνέχεια τους Γιώργο Μπελιώτη, (1η σκακιέρα), Αντωνία Κούτα (2η σκακιέρα), Βασιλική Κούτα (3η), Μαριλού Δέλλα (4η), Πάνο Κοκολάκη (5η) και Ηλία Δαμηλάκο (6η).

Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων-12 2013 η ομάδα μας κατέκτησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το χάλκινο μετάλλιο.

            Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο φάσεις, την Α΄ των πέντε γύρων και τη Β΄ στην οποία έπαιξαν οι οκτώ πρώτες ομάδες της Α΄ φάσης.

            Οι αγώνες της τελικής φάσης στην οποία αναδείχθηκαν και οι τελικοί νικητές διεξήχθησαν στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου.

            Την πρώτη μέρα της τελικής φάσης νικήσαμε το Χαλάνδρι με σκορ 3,5-2,5 σε μία πραγματικά αμφίρροπη μάχη, με έναν ισάξιο αντίπαλο.

            Τη δεύτερη ημέρα χάσαμε με το ίδιο, αλλά τώρα εις βάρος μας σκορ 2,5-3,5, από τον ΔΙΑ Πετρούπολης. Στον αγώνα αυτόν κερδίζαμε, αλλά η απειρία του κατά τα άλλα ταλαντούχου σκακιστή μας στην έκτη σκακιέρα Ηλία ο οποίος στην πρώτη φάση είχε το μεγαλύτερο ποσοστό νικών και μας πρόσφερε τους περισσότερους πόντους (4 στους 5), αφενός δεν άφησε τον ίδιο να δρέψει τους καρπούς της νίκης, τις προϋποθέσεις της οποίας είχε προδιαγράψει με το δυνατό του παίξιμο από την αρχή της παρτίδας, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια των αρχηγών των αντιπάλων ομάδων, για τις εξαιρετικές του ικανότητες, αφετέρου δε την ομάδα μας να νικήσει και να δικαιούται να παίξει την επομένη ημέρα για τις θέσεις 1-2.

            Ο τελευταίος γύρος την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στον οποίο παίξαμε για τις θέσεις 3-4 ήλθε να δικαιώσει τις προσπάθειες όλων μας, παικτών, γονέων, προπονητών, διοίκησης. Μετά από έναν δύσκολο αγώνα με τον Πειραϊκό, αγώνα στον οποίο πάλι η απειρία του πιο νέου παίκτη μας δεν του επέτρεψε να μας δώσει τη νίκη άμεσα, παρ’ όλο ότι μέχρι το τέλος είχε κερδισμένη θέση, και η πίεση χρόνου της Πρωταθλήτριάς μας Αντωνίας στη δεύτερη σκακιέρα δεν της επέτρεψε, παρά το πολύ καλό της παίξιμο, να αποσπάσει την ισοπαλία που αρκούσε κι αυτή για να πάρουμε την πολυπόθητη νίκη, οι δύο ομάδες βγήκαν ισόπαλες 3-3. Έτσι ακολούθησε όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη αγώνας κατάταξης (μπαράζ) με μειωμένο χρόνο σκέψης 10΄ ανά παίκτη και με προσαύξηση 5΄΄ ανά κίνηση, κατά τον οποίο όλοι οι παίκτες μας έπαιξαν εξαιρετικά και, μετά από 5,5 ώρες συνολικά εξαντλητικού αγώνα για εκείνη την ημέρα, (κανονικός από τις 16.30 και αμέσως μετά αγώνας μπαράζ μέχρι τις 22.00) έδωσαν τη νίκη στην ομάδα μας με σκορ 4-2.

            Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στον προτελευταίο, όσο και στον τελευταίο γύρο, οι υπεύθυνοι των ομάδων με τις οποίες παίξαμε επαίνεσαν τη δυναμικότητα της ομάδας μας η οποία, κατά τα λεγόμενά τους, ήταν καλύτερη και έπρεπε να νικήσει. Εμείς, όμως, δεν μένουμε εκεί, στα ευγενικά λόγια των αντιπάλων, γιατί αυτές οι ομάδες ήσαν τουλάχιστον ισάξιές μας, οπότε, έχουμε κι εμείς την αξία την οποία μας δίνει η δυναμικότητα των αντιπάλων μας, είτε τους νικήσαμε είτε όχι.

            Την ομάδα μας συνέθεταν, ανεξάρτητα από το αν έπαιξαν μόνο στην Α΄ ή και στη Β΄ φάση οι παρακάτω σκακιστές στους οποίους αξίζει κάθε έπαινος για τις φιλότιμες προσπάθειες προετοιμασίας τους και για το εξαιρετικό παιχνίδι τους κατά τη διάρεκια των αγώνων: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΙΩΤΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΥΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΤΑ, ΜΑΡΙΛΟΥ ΔΕΛΛΑ, ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ και ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.

            ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά τη λήξη των αγώνων και την απονομή των επάθλων όλοι οι συμμετέχοντες μεταβήκαμε σε γνωστή ψησταριά του Παπάγου όπου επιδοθήκαμε στο εξίσου αγαπημένο μας άθλημα της… «σουβλακοπανδαισίας».

            Υπενθυμίζεται ότι στη Σκακιστική μας Ακαδημία, πλέον των ειδικών μαθημάτων για τους επίλεκτους παίκτες, παραδίδονται μαθήματα κατά βάση, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από 18.00 έως 19.30 για τους αρχαρίους και από 19.00 έως 21.30 για τους πιο προχωρημένους.

            Επισυνάπτεται για κάθε ενδιαφερόμενο Φόρμα Ηλεκτρονικής Δηλώσεως Συμμετοχής στα μαθήματα Σκακιού για την αποστολή της ηλεκτρονικά στο email: panioan@otenet.gr. Περιμένουμε τις συμμετοχές σας.

            Επισημαίνεται ότι ως Σκακιστική Ακαδημία Μαθημάτων αλλά και ως Σκακιστικός Αγωνιστικός Όμιλος, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, πλέον του πολυπληθούς, όσον αφορά τον αριθμό των μικρών παιδιών, μαθητών και αθλητών του, (εκ των μεγαλυτέρων σε αριθμό), έχει τη μεγαλύτερη, ίσως και παγκοσμίως, ομάδα γυναικών και κοριτσιών, ως ποσοστό επί του συνόλου των μαθητών μας, και γι’ αυτό το λόγο, προσανατολιζόμαστε για την τρέχουσα περίοδο να διοργανώσουμε ξεχωριστές εκδηλώσεις με κυρίαρχο το γυναικείο σκάκι. Όσες πιστές, προσέλθετε! Ενδεχομένως, αν υπάρξει ικανός αριθμός γυναικών ή κοριτσιών, να δημιουργήσουμε ξεχωριστά τμήματα μαθημάτων για κορίτσια ή γυναίκες.

            Για πληροφορίες στον Πρόεδρου του Ομίλου, Ιωάννη Παναγάκο, τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση panioan@otenet.gr.

Ο Γενικός Γραμματέας  ————————————————————————————————–    Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Βάθης  —————————————————————————————————  Ιωάννης Παναγάκος

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: