ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ : Δελτία Τύπου 30/11/2013 [ 13:28-13:45-14:13-14:38-15:00 ]


       Αθήνα 30/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΛΟΓΟΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ -ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ- ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η παράταξή μας καταγγέλλει στους πολίτες της Αττικής τους περιφερειακούς συμβούλους της «παράταξης Σγουρού», που καίγονται να γνωμοδοτήσουν υπέρ της Στρατηγικής  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, στα πλαίσια πώλησής του σε ιδιωτικά συμφέροντα. Εισήγαγαν σε συζήτηση την γνωμάτευση στην Σ.Μ.Π.Ε. του ΕΣΧΑΔΑ λίγες μέρες αφού είχαν λήξει οι προθεσμίες για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του Αστέρα. Πώς ήταν τόσο σίγουροι οι επενδυτές ότι το εγκεκριμένο χωροταξικό θα εξυπηρετούσε τα επιχειρηματικά τους πλάνα;   Πώς ήταν τόσο σίγουροι για την θετική γνωμάτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής;

Εναντιόμεθα στη συγκεκριμένο ξεπούλημα καθώς όλα τα στοιχεία (νομικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά) είναι αντισυνταγματικά, παράνομα και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο. Η περιοχή θα πουληθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την αντικειμενική της αξία (αντικειμενική αξία: 8.000 ευρώ/τ.μ., αξία πώλησης περίπου 1000 ευρώ/τ.μ). και το Δημόσιο θα εισπράξει το 20%. Το ΤΑΙΠΕΔ, ως Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (δηλαδή Δημοσίων κτιρίων) δεν δικαιούται να εκποιεί δημόσιες εκτάσεις, περιοχές απολύτου προστασίας, όπως σαφώς χαρακτηρίζονται οι συγκεκριμένες εκτάσεις στο ΠΔ 254/04 (αρχαιολογικοί χώροι, δάση, κ.α). Και αυτό για να χτίσουν 40.000 τ.μ. κατοικίες και να επεκτείνουν την δόμηση σε περιοχές απολύτου προστασίας, γιατί  σύμφωνα με τις απόψεις τους, η περιοχή τις χρειάζεται.

Σημειώνεται δε ότι ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στην ομιλία του χτες, χαρακτήρισε αδιαφανή και πρωτοφανή τη διαδικασία που ακολουθείται καθώς όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη του, αλλά δεν υπάρχει καν ενημέρωση. Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου,  που δεν διατυπώνει αντίρρηση στην αλλαγή της ιδιοκτησίας του Αστέρα, επισημαίνει ρητά ότι είναι απόλυτα αντίθετος αυτή, να γίνει, έχοντας ως προϋπόθεση την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και ως συνέπεια τη δραματική αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής.

Κάποιοι φαίνεται είχαν αναλάβει την «βρώμικη» δουλειά. Η θετική απόφαση που είχαν «υποσχεθεί» στους επενδυτές έπρεπε να παρθεί. Έφεραν χτες, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε συνεδρίαση το θέμα του Αστέρα, το οποίο είχαν αναβάλλει την Τρίτη (26/11/2013), όταν κατάλαβαν ότι δε συγκέντρωναν τη πλειοψηφία.

Η παράταξή μας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία δεν έγινε δεκτή. Οι πολιτικοί λόγοι που απορρίφτηκε η πρότασή μας για ονομαστική δεν εξηγήθηκαν ποτέ. Στη συνέχεια θέσαμε το θέμα της ατομικής ευθύνης του κάθε περιφερειακού συμβούλου και ζητήσαμε να ανακοινωθεί πόσοι είμαστε στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή, ώστε να διαπιστωθεί ότι υφίσταται ικανός αριθμός συμβούλων για να αποφασίσουν για ένα τέτοιο θέμα.

Ήταν φανερό ότι στην αίθουσα εκείνη την ώρα δεν υπήρχε απαρτία και κάποιοι «κρυμμένοι» πίσω από την δεδηλωμένη, που για αυτό το θέμα δεν ήταν σίγουρο ότι υπήρχε, υφάρπαξαν απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου.  Συνέπεια της δημοκρατικής πρότασής μας ήταν η λεκτική και σωματική βία στην κυριολεξία, που ασκήθηκε προς τους συμβούλους μας, αφού προηγουμένως ο κ. Σγουρός έδωσε το σύνθημα ότι η παράταξή του δεν δέχεται υποδείξεις, και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας. Και όλα αυτά επειδή είχαμε διαφορετική άποψη από αυτούς. Εμείς τους συγχωρούμε. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται κάτω από βάρος τεράστιας εξωτερικής πίεσης και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να την αποσυμπιέσουν.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν αναγνωρίζει το παράνομο αποτέλεσμα της παρωδίας ψηφοφορίας και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες για την ακύρωση της απόφασης, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις του Κράτους και της Περιφέρειας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της ¨ Αττικής Συνεργασίας – Όχι στο Μνημόνιο¨

Βαρεμένος Γεώργιος   –   Κυπριανίδου Ερμίνα   

–   Τσουκαλάς Δημήτρης   

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Καπάταης Χρήστος   

Κωνσταντάκου Μερόπη     

_________________________________________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Σίμο Κεδίκογλου

Για άλλη μία φορά ο κ. Κεδίκογλου ελεεινολογεί και ψεύδεται. Το δρόμο της λάσπης και της βρώμικης προπαγάνδας, θα τον περπατήσει μόνος του. Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Κεδίκογλου.

Το Γραφείο Τύπου

30/12/2013

________________________________________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανακοίνωση Τμήματος Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ

«Κοροϊδία Μανιάτη για δωρεάν ρεύμα»

Ο Υπουργός, κ Μανιάτης, με χτεσινή επιστολή του προς τη ΡΑΕ, αναφέρει ότι «ζητάει την παροχή μηδενικής χρέωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τις ομάδες του πληθυσμού που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) όταν παρατηρείται αύξηση της αιθαλομίχλης».

Σύμφωνα με την πάγια τακτική του, ο Υπουργός ΠΕΚΑ προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την ανθρωπιστική κρίση που οι πολιτικές της κυβέρνησής του δημιούργησαν.

Είναι να θαυμάζει κάποιος την όψιμη ευαισθησία του κ. Υπουργού. Από τα μέσα Οκτωβρίου που είναι  η στιγμή που μπαίνουμε τυπικά στην περίοδο του χειμώνα, και εφαρμόζονται οι όποιες ρυθμίσεις με το πετρέλαιο θέρμανσης, μόλις χτες, ενάμιση μήνα μετά, ο κ. υπουργός  θυμάται ότι πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα. Στέλνει λοιπόν πρόταση προς τη ΡΑΕ χωρίς δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για να πάρει απάντηση της ΡΑΕ και προώθηση κυβερνητικής απόφασης άραγε πότε; Όταν  θα έχει τελειώσει ο χειμώνας;

Επί της ουσίας της πρότασης, ο Υπουργός προτείνει η παροχή αυτή να ισχύει μόνο τις μέρες που η αιθαλομίχλη θα υπερβαίνει κάποια όρια, με σκοπό να αντιμετωπιστεί έτσι και το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Είναι προφανές ότι η πρόταση αυτή αρχικά δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα της αιθαλομίχλης, αφού δεν μπορεί να υπολογισθεί η κατανάλωση της συγκεκριμένης ημέρας, ώστε να δοθεί κίνητρο για θέρμανση από ηλεκτρικό ρεύμα την συγκεκριμένη μέρα. Θεωρητικά προτείνεται έκπτωση που αντιστοιχεί σε 6-10 μέρες δωρεάν στις 365 μέρες του χρόνου που σημαίνει το πολύ 2% στην τιμή του ρεύματος, δηλαδή μέση έκπτωση 6 ευρώ το χρόνο.

Η πρόταση στερείται σοβαρότητας αφού εκτός όλων των άλλων δεν διευκρινίζεται ποιος θα πάρει την παροχή, με ποιο τρόπο θα υπολογίζεται και πόσο κοστίζει συνολικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει δια του προέδρου του συγκεκριμένη, μελετημένη και εφικτή πρόταση για δωρεάν 300 κιλοβατώρες το μήνα σε ευπαθείς ομάδες
που απαντά στα παραπάνω ερωτήματα. Η παροχή αυτή θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο θέμα της αιθαλομίχλης. Επίσης έχει ζητήσει την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και μια σειρά από μέτρα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αιθαλομίχλης.


Αν πράγματι ενδιαφέρεται ο Υπουργός να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας υιοθετήσει πλήρως την μελετημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Το Γραφείο Τύπου

30/11/2013

_____________________________________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αθήνα, 30-11-2013

Δήλωση

του Δημήτρη Τσουκαλά, Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα: «Και ξεπουλάνε και μας δέρνουν…»

Την Τρίτη 26.11.2013 ένα από τα προς συζήτηση θέματα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν η απόφαση για τη μελέτη περιβάλλοντος, που αφορά στην πώληση ολόκληρης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης από το Λαιμό μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα, συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων. Το περιφερειακό συμβούλιο καταψήφισε τη πώληση και εκτός των άλλων παρατάξεων στη ίδια λογική ήταν και η παράταξη του Περιφερειάρχη Σγουρού και η παράταξης της Ν. Δημοκρατίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγούρος, συγκάλεσε τρεις μέρες μετά εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόθεση πλέον να συνταχθεί ΥΠΕΡ αυτή τη φορά του ξεπουλήματος της χερσονήσου και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή αυτή θεωρείται το καλύτερο σημείο της Μεσογείου.

Αυτή τη φορά είχε τη στήριξη και της παράταξης της Ν. Δημοκρατίας.

Παρ’ όλες τις εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, το Δήμαρχο της Βουλιαγμένης και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τέθηκε ξανά το θέμα σε ψηφοφορία. Όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.

Αυτό εκνεύρισε τον κ. Περιφερειάρχη, προφανώς επειδή οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξής του έλειπαν τη συγκεκριμένη στιγμή, και για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του, πράγμα που συμβαίνει συχνά, όταν βρίσκεται κάτω από πίεση και δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πρόθεση του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία σαν να είναι ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα να κατέβει από το προεδρείο και να προπηλακίζει όσους είχαν αντίθετη γνώμη με αυτόν.

Ανέβηκε στην κορυφή του αμφιθεάτρου, που ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση, και μου επιτέθηκε σπρώχνοντας και απειλώντας με. Έχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως Περιφερειάρχη με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του.

Η ουσία του θέματος δεν είναι η απαράδεκτη για θεσμικό παράγοντα της αυτοδιοίκησης συμπεριφορά του Περιφερειαρχή, αλλά ότι μετά τον Αστέρα ο  Περιφερειάρχης θα πάρει κι άλλη εντολή από την κυβέρνηση και την ΤΡΟΙΚΑ να ξεπουλήσει το Ελληνικό και τέλος να παραδώσει στους Ιδιώτες όλο το παράκτιο μέτωπο.

Από το πρωί γυρίζει στα κανάλια και ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια η εικόνα που προβλήθηκε από τα μέσα και δείχνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να προπηλακίζεται, διαψεύδει τον περιφερειάρχη. Αξίζει να αναφερθεί πως και εγώ και οι συνάδελφοι μου, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, παρευρισκόμασταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την ιδιότητα μας των εκλεγμένων από το 2010 περιφερειακών συμβούλων της περιφέρειας Αττικής.

        Ο κ. Σγουρός εδώ και τρία χρόνια απλά εκτελεί εντολές. Έχοντας καταλάβει ότι ο λαός του λεκανοπεδίου στις επόμενες περιφερειακές εκλογές θα τον αποδοκιμάσει, έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στη στήριξη από τα αλλότρια Συμφέροντα!

      Ο Ελληνικός Λαός έχει φτάσει στα όρια του, έχει κατανοήσει ότι μετά το σχέδιο εξαθλίωσής του, επόμενος στόχος είναι το ξεπούλημα όλης της Ελλάδας κατ’ εντολή των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ, με εντολοδόχους την κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν.

       Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας!!!!!!

Το Γραφείο τύπου

30/11/2013

____________________________________________________________________________________________________________

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Άσ’ τα Σίμο πήραν φωτιά οι μονταζιέρες. Και πάλι καλό Σαββατοκύριακο.

Το Γραφείο Τύπου

30/11/2013

   

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: