ΑΝ.ΕΛ : Δελτία Τύπου 31/05/2013 [ 12:10-14:19-16:40-18:46 ]


 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : Δελτίο τύπου 17/4/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΑΕΠΙ)

«Η ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΑ»

 

Σε εξαιρετικά σοβαρό οικονομικό/φορολογικό ζήτημα αναδεικνύεται ο τρόπος λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), οι μεθοδεύσεις της οποίας για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, ομοιάζουν με αυτές που μπορεί να ασκήσει μία οικονομική απολυταρχική (δικτατορική) υπερεξουσία.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Διευκρινίζοντας προκαταβολικά ότι τα όσα αναφέρει στην Ερώτησή του, σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στη μη προάσπιση των δικαιωμάτων των πάσης φύσεως δημιουργών, ο Τέρενς Κουίκ μεταφέρει επιστολή του Πολιτευτή του Κινήματος στην Ξάνθη, Χαράλαμπου Ευστρατίου, στην οποία τονίζεται ότι «η ανωτέρω εταιρεία, όχι μόνο τιμολογεί μονομερώς και αυτοβούλως χωρίς την προηγούμενη συμφωνία με τους χρήστες των έργων πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά οποιαδήποτε αστική διαφορά που ενδεχομένως προκύπτει ανάμεσα στην ΑΕΠΙ και στους χρήστες των πνευματικών δικαιωμάτων, αντί να οδηγείται στα αστικά δικαστήρια, οδηγείται στα ποινικά!»

Όπως αποκαλύπτει ο Χαράλαμπος Ευστρατίου «η ΑΕΠΙ, παρά το γεγονός ότι οφείλει ως ανώνυμη εταιρεία να εκδίδει πιστωτικό τιμολόγιο, κωλυσιεργεί, στερώντας το δικαίωμα από τους Έλληνες επιτηδευματίες να γνωρίζουν τις οφειλές τους άμεσα και εμπρόθεσμα ώστε να είναι σε θέση να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν την όποια εκροή χρηματικών ποσών από το ταμείο των επιχειρήσεών τους, έχοντας τα κατά το νόμο προβλεπόμενα παραστατικά».

Επιπροσθέτως, η ΑΕΠΙ κατά τη συνήθη πρακτική της, δεν κοινοποιεί στους χρήστες έργων πνευματικής ιδιοκτησίας τη σχετική πληροφόρηση, ούτε δια την τυπικής διαδικασίας αλλά ούτε και εξωδίκως. Αλλά αντίθετα μετά από καθυστέρηση δύο ή τριών ετών, από το χρόνο λήξης του δικαιώματος έκδοσης ανάλογου φορολογικού παραστατικού και διεκδίκησης είσπραξης του, υποβάλει μηνυτήριες αναφορές για τα προγενέστερα έτη ποινικοποιώντας την όποια αστική διαφορά.

Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η ΑΕΠΙ κατά την όποια δικαστική της αντιπαράθεση με τους χρήστες έργων πνευματικών δικαιωμάτων, επιχειρεί να αναδείξει την ύπαρξη δόλου για αντισυμβατική συμπεριφορά του εκάστοτε κατηγορούμενου ο οποίος όφειλε με δική του πρωτοβουλία στην ΑΕΠΙ.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων δεν υφίσταται νομική ρύθμιση κατά την οποία να είναι υποχρεωμένος ο εκάστοτε επιτηδευματίας να απευθύνεται στην ΑΕΠΙ.

«Πως είναι δυνατόν να επιβάλλονται ποινές, χωρίς να έχει προηγηθεί έναρξη ή και ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων, ώστε να διαπιστωθεί η δυστροπία του αντισυμβαλλομένου;  Αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η ΑΕΠΙ οδηγεί σε απόγνωση την πλειοψηφία των  Ελλήνων επιτηδευματιών και χρηστών έργων πνευματικής ιδιοκτησίας;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση λήψη μέτρων για να μπει επιτέλους ένας φραγμός στην εισπρακτική πολιτική της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

 

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

 

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΑΕΠΙ)

κ.κ. Υπουργοί,

Μετά από σχετική πληροφόρηση που έλαβα από τον κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου Πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ξάνθη, διαφαίνεται ότι υφίσταται σοβαρό ζήτημα στην λειτουργία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).

Διευκρινίζω, προκαταβολικά, ότι τα όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη Ερώτηση, σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στην μη προάσπιση των δικαιωμάτων των πάσης φύσεως δημιουργών.

Αλλά άλλο η αυτονόητη προάσπιση των δικαιωμάτων των δημιουργών και άλλο μεθοδεύσεις είσπραξής τους από τους χρήστες, που ενδεχομένως να παρομοιάζουν με μεθοδεύσεις που μπορεί να ασκήσει μια οικονομική απολυταρχική (δικτατορική) υπερεξουσία.

Όπως τονίζει ο κ. Ευστρατίου σε ηλεκτρονική επιστολή που μου απέστειλε:

«Ειδικότερα, η ανωτέρω εταιρεία λειτουργεί με κριτήρια της ιδιωτικής οικονομίας, αλλά απολαμβάνει το μοναδικό ίσως προνόμιο σε όλη την ελληνική Επικράτεια, να τιμολογεί μονομερώς και αυτοβούλως χωρίς την προηγούμενη συμφωνία με τους χρήστες έργων πνευματικής ιδιοκτησίας. 

 

Η οποιαδήποτε αστική διαφορά που ενδεχομένως να προκύπτει ανάμεσα στην ΑΕΠΙ και στους χρήστες των πνευματικών δικαιωμάτων, αντί να οδηγείται σε αστικά δικαστήρια, ποινικοποιείται και οδηγείται στα ποινικά δικαστήρια.

 

Δοθέντος του γεγονότος ότι η ΑΕΠΙ είναι Ανώνυμη Εταιρεία που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με αποκλειστική αρμοδιότητα την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, οφείλει σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Π.Δ. 186/1992) να εκδίδει πιστωτικό τιμολόγιο «επί πιστώσει» επ’ ονόματι της εκμετάλλευσης, δηλαδή του χρήστη των πνευματικών δικαιωμάτων και από την οποία ζητάει την καταβολή ανταλλάγματος.

 

Με την έκδοση παραστατικού «επί πιστώσει» οι Έλληνες επιτηδευματίες θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις οφειλές τους άμεσα και εμπρόθεσμα ώστε να είναι σε θέση να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν την όποια εκροή χρηματικών ποσών από το ταμείο των επιχειρήσεων τους, έχοντας επί πλέον τα κατά τον νόμο προβλεπόμενα παραστατικά.

 

Επιπροσθέτως, η ΑΕΠΙ κατά την συνήθη πρακτική της, δεν κοινοποιεί στους χρήστες έργων πνευματικής ιδιοκτησίας την σχετική πληροφόρηση, ούτε δια την τυπικής διαδικασίας αλλά ούτε και εξωδίκως. Αλλά αντίθετα μετά από καθυστέρηση δύο ή τριών ετών, από το χρόνο λήξης του δικαιώματος έκδοσης ανάλογου φορολογικού παραστατικού και διεκδίκησης είσπραξης του, υποβάλει μηνυτήριες αναφορές για τα προγενέστερα έτη ποινικοποιώντας την όποια αστική διαφορά. 

 

Τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός, ότι η χρήση έργων πνευματικής ιδιοκτησίας γίνεται κατά πλειοψηφία από επιχειρήσεις του τριτογενή τομέα της οικονομίας. Η ανωτέρω νομική πρακτική και μεθοδολογία ποινικοποίησης των όποιων αστικών διαφορών που εφαρμόζεται από την ΑΕΠΙ αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στην επιβίωση και άνθηση της επιχειρηματικότητας.

 

Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η ΑΕΠΙ κατά την όποια δικαστική της αντιπαράθεση με τους χρήστες έργων πνευματικών δικαιωμάτων, επιχειρεί να αναδείξει την ύπαρξη δόλου για αντισυμβατική συμπεριφορά του εκάστοτε κατηγορούμενου ο οποίος όφειλε με δική του πρωτοβουλία στην ΑΕΠΙ. Αντίθετα, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων δεν υφίσταται νομική ρύθμιση κατά την οποία να είναι υποχρεωμένος ο εκάστοτε επιτηδευματίας να απευθύνεται στην ΑΕΠΙ.

 

Εκ των ανωτέρω είναι ολοφάνερο ότι η όποια αστική διαφορά ανάμεσα στην ΑΕΠΙ και στους χρήστες προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας, θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο απόδειξης για το ύψος των ποσών.  Αντίθετα η ΑΕΠΙ μονομερώς επιβάλλει ποσά για την κατ’ έτος αμοιβή της, αν ο αντισυμβαλλόμενος επιχειρήσει να τα πληρώσει δεν μπορεί διότι ζητεί αμοιβολόγιο για προηγούμενα χρόνια για τα όποια (α) έχει ήδη επέλθει παραγραφή (β) δεν υπήρξε προηγούμενη αγωγή.

 

Επειδή, η όποια συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΠΙ και στους αντισυμβαλλόμενους θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά εντός του εκάστοτε ημερολογιακού έτους.

 

Επειδή, δεν είναι δυνατή η καταβολή χρηματικών ποσών από τους επιτηδευματίες χωρίς την έκδοση φορολογικών παραστατικών.

 

Επειδή, δεν είναι δυνατή η καταβολή χρηματικών ποσών για προγενέστερα έτη – χρήσεις, αφού δεν μπορούν να εκδοθούν φορολογικά παραστατικά για προγενέστερες χρήσεις».

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Είναι σε γνώση σας η νομική πρακτική που εφαρμόζεται από την ΑΕΠΙ;

2.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την θεραπεία των ανωτέρω;

3. Αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η ΑΕΠΙ οδηγεί σε απόγνωση την πλειοψηφία των  Ελλήνων επιτηδευματιών και χρηστών έργων πνευματικής ιδιοκτησίας;

4.Πώς είναι δυνατόν να επιβάλλονται ποινές, χωρίς να έχει προηγηθεί έναρξη ή και ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων, ώστε να διαπιστωθεί η δυστροπία του αντισυμβαλλομένου;  Πρέπει να σημειωθεί ότι η επίτευξη συμφωνίας θα πρέπει να λαμβάνει χώρα  υποχρεωτικά εντός του εκάστοτε ημερολογιακού έτους.

5.Πώς είναι δυνατό να ζητείται από επιχείρηση-δραστηριότητα η καταβολή χρηματικών ποσών, χωρίς την έκδοση φορολογικών παραστατικών;

6.Πώς είναι δυνατή η καταβολή χρηματικών ποσών για προγενέστερα έτη-χρήσεις, όταν είναι αδύνατη η έκδοση φορολογικών παραστατικών που να τη νομιμοποιούν;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

___________________________________________________________________________________

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

«ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 19 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

 

Με θέμα τον εθελοντισμό και την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήρη Γεωργακόπουλο.

 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Υποστράτηγου Χαράλαμπου Αφάλη Επιτελάρχη του Π.Σ. και του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Επικρατείας Κώστα Μεϊμάρη.

 

Το κίνητρο για τη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Τέρενς Κουίκ, ήταν το γεγονός ότι η Σάμος, νομός της κοινοβουλευτικής του ευθύνης, έχει κατά κεφαλήν ρεκόρ εθελοντών στα νησιά, με πάνω από 600 μέλη, την ώρα που σε άλλες νησιωτικές περιοχές ο θεσμός του εθελοντή δεν είναι τόσο… δημοφιλής ώστε να βοηθιέται το έργο της Πυροσβεστικής, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

 

«Έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ότι ο εθελοντισμός είναι στο αίμα των Ελλήνων και όποτε χρειάστηκε, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Σε ό, τι αφορά τον εθελοντισμό στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλού έχουμε εξαιρετική συμπαράσταση και αλλού όχι. Βεβαίως, σε αυτό, φταίνε και οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, όπως για παράδειγμα με το νέο νόμο, που θέλει τους εθελοντές να πρέπει να έχουν δίπλωμα… «χειριστή μηχανήματος» για να οδηγήσουν ένα Δημοτικό αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 (!) που με την προσθήκη μίας δεξαμενής μετατρέπεται σε βοηθητικό πυροσβεστικό όχημα.

 

Ως Βουλευτής σηκώνω τη σημαία του εθελοντισμού για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, ζητώντας να αναλάβουν σχετικές δράσεις όλοι οι Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών στις 19 Εκλογικές Περιφέρειες που έχω υπό την εποπτεία μου.

 

Είμαι βέβαιος ότι στο κάλεσμα θα ανταποκριθούν όλοι οι συνάδελφοί μου ΑΝΕΞ ΕΛ βουλευτές.

 

Επίσης, πάλι με τη συνδρομή Πολιτευτών και Συντονιστών, θα ασκήσουμε ασφυκτικό έλεγχο στους Δημάρχους των περιοχών κοινοβουλευτικής ευθύνης μου, προκειμένου να πράξουν τα όσα προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε καθαρισμό εκτάσεων, σε φυλάκια πυροπροστασίας, σε κάμερες κλπ.

 

Το ίδιο θα κάνουμε και προς την πλευρά των Δασαρχείων σε ό, τι αφορά τις αντιπυρικές ζώνες.

 

Για τις κοινοβουλευτικές αυτές πρωτοβουλίες μου, ενημέρωσα και τηλεφωνικά τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος και με ευχαρίστησε για τον αγώνα που αναλαμβάνω ως Βουλευτής Επικρατείας, σαν συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών που είχα και τα χρόνια της δημοσιογραφικής μου θητείας».

______________________________________________________________________________________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

 

«ΟΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΟΥ. ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ! ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ»

 

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

 

«Διάβασα την απάντηση του Δημάρχου Σπάρτης Σταύρου Αργειτάκου για τη δικαιολογημένη και έντονη διαμαρτυρία μου, επειδή μου απαγορεύτηκε να καταθέσω στεφάνι ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

 

Σε γελοίες τοποθετήσεις αρνούμαι να κάνω τον οποιονδήποτε σχολιασμό.

 

Επιμένω στα όσα δήλωσα αμέσως μετά την πρωτοφανή ενέργεια του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού παράγοντα.

 

Ταυτόχρονα, θέλω να ευχαριστήσω για τη στάση που επέδειξαν στο πρόσωπό μου οι δύο Βουλευτές του νομού (του κόμματος της ΝΔ), η Αντιπεριφερειάρχης όπως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ. Ευσταθίου.

 

Το ίδιο ευχαριστώ και όλους τους συναδέλφους Βουλευτές της Βουλής, ανεξαρτήτως κόμματος, που εδικαιολόγησαν πλήρως τη διαμαρτυρία μου.

 

Διαβεβαιώνω ότι σε κάθε ευκαιρία θα υπηρετώ τα συμφέροντα του νομού Λακωνίας, έχοντας αναλάβει την κοινοβουλευτική εποπτεία της περιοχής, θα συνεργάζομαι με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του νομού και των πόλεων, ανεξαρτήτως από ποιο κομματικό χώρο προέρχονται, αλλά προσωπικά το συγκεκριμένο Δήμαρχο, δεν θέλω να τον βλέπω ούτε ζωγραφιστό! Δεν αξίζει τον κόπο. Είναι πολύ χαμηλά στη συνείδησή μου.

 

Για την ιστορία να αναφέρω ότι ποτέ δεν μου απαγόρευσαν να καταθέσω στεφάνι σε αντίστοιχες εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης. Σάμος, Κέρκυρα, Άγνωστος Στρατιώτης, Φυλακισμένα Μνήματα Κύπρου, Λεωνίδεια Σπάρτης, Ρόδος, Ξάνθη, Κάρπαθος κλπ. »

_______________________________________________________________________________________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΝΕΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

 

ΞΑΝΘΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΙΚΑΡΙΑ

 

«Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΑΣ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ

ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ»

 

Νέα τριήμερη περιοδεία σε τέσσερις νομούς του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

 

Το Σάββατο1η Ιουνίου θα επισκεφθεί την Ξάνθη και την Κομοτηνή, νομούς που είναι υπό τη βουλευτική του εποπτεία, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους Πολιτευτές και τα μέλη των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών για δράσεις που θα κάνει το Κίνημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Θα έχει επίσης και συναντήσεις με φορείς των δύο πόλεων, καθώς παρουσιάζει δραματική πτώση η κίνηση στις τοπικές αγορές.

 

Επίσης ο Τέρενς Κουίκ θα επικαιροποιήσει τις κινήσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έναντι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των πάσης φύσεως πρακτόρων και πρακτορίσκων του.

 

Την Κυριακή 2 Ιουνίου ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ θα επισκεφθεί τη Λήμνο και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα, το νησί της Ικαρίας, καθώς και στα δύο νησιά υπάρχει το ταυτόσημο πρόβλημα με τα νοσοκομεία τους, τα οποία εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα με της Μυτιλήνης και της Σάμου αντίστοιχα.

 

«Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει και να εξαπατά με τις υποσχέσεις που δεν τηρεί. Δεσμεύτηκε ότι με νέο ΦΕΚ θα κόψει τον ομφάλιο λώρο των νοσοκομείων Λήμνου – Μυτιλήνης και Ικαρίας – Σάμου.

 

Όχι μόνο δεν τηρεί το λόγο του, αλλά είναι εξαφανισμένος. Αρνείται να ανταποκριθεί ακόμα και στις δικές μου κλήσεις για να του μιλήσω, νομίζοντας ότι μπορεί να γράφει στα μνημονιακά κατάστιχά του ένα Βουλευτή της αντιπολίτευσης.

 

Δεν έχει καταλάβει καλά με ποιους έχει μπλέξει. Και με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και με τους κατοίκους της Λήμνου και της Ικαρίας.

 

Στις 7 Ιουνίου ετοιμάζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο του. Δεν τον απειλώ, απλά τον προειδοποιώ ότι θα υπάρχουν και συνέχειες στον αγώνα, για να πεισθεί ότι αν μη τι άλλο πρέπει να αποδείξει ότι τιμά τα παντελόνια που φοράει, άρα και το λόγο που έδωσε για το ΦΕΚ που αναμένουμε».

 

Ο Τέρενς Κουίκ στη Λήμνο θα έχει συνάντηση και με το Δήμαρχο και με τους εκπροσώπους του νοσοκομείου, όπως και στην Ικαρία το ίδιο, όπου επιπλέον, θα συζητήσει με τους αυτοδιοικητικούς φορείς τα θέματα του εθελοντισμού στην πυροπροστασία του νησιού.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: