Πρόβα λοιπόν σήμερα ,όχι νυφικού, αλλά προάσκησης.


98935015FBE87C95A2BDD203B27A8E23Λίγες ώρες πριν από την Πανελλαδική Συγκέντρωση ε.ε. και ε.α. στελεχών των ΕΔ και ΣΑ ,δηλαδή των πρώην συναδέλφων αποστράτων θα ήθελα να τους απευθύνω τις παρακάτω  σκέψεις  μου.

 Από τον Ιούνιο του 2010 έγραφα –δημοσιοποιούσα τις σκέψεις μου στο ιστολόγιο αυτό και για αυτές τις σκέψεις είχα μάλιστα επικριθεί και από πολλούς πολιτικά κοντόφθαλμους  θα τους χαρακτήριζα  συναδέλφους  ότι έκλεινα το δεξί μάτι και έβλεπα με το αριστερό ….  ήλθε  ο καιρός όμως που δυστυχώς επιβεβαιώνομαι κάθε μέρα και περισσότερο.

Στις 25/06/2010 στο  Μεταξύ Φίλων   έγραφα  (παραθέτω μερικά αποσπάσματα …)

Αγαπητοί φίλοι ,ετοιμάστε τα ρόπαλα ,o καπιταλισμός ( τα κακά του δυστυχώς αργά τα ανακάλυψα –μετά την πτώση του κομμουνισμού ) είναι ολοφάνερα ένα σύστημα παραλογισμού. Κάποιοι συσσωρεύουν κεφάλαιο για να συσσωρεύσουν ακόμη περισσότερο. Οι καπιταλιστές μοιάζουν σαν τα άσπρα ποντίκια στη ρόδα, που τρέχουν όλο και πιο γρήγορα, για να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα. Σ’ αυτήν τη διαδικασία, αναμφίβολα, κάποιοι ζουν καλά, αλλά κάποιοι άλλοι άσχημα
˙ αλλά κι εκείνοι που ζουν καλά, πόσο καλά, και για πόσο καιρό; Σε αυτό το
tripaki-ταξίδι κατόρθωσαν και μας έβαλαν όλους μέσα ,αυτό όμως είναι το ταξίδι που ονειρευτήκαμε ; Αν όχι ετοιμάστε τα ρόπαλα …. Μόνο και μόνο τότε όταν καταλάβουν ότι δεν μπορεί να παίζουν με ανθρώπινες ζωές και ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν την ίδια αξία όσο και η δική τους , έ τότε όταν βγούν τα ρόπαλα και ανοίξουν μερικά κεφάλια Τραπεζιτών (η ρίζα του κακού) σαν καρπούζια ,σας ξαναλέω ότι τότε και μόνο τότε υπάρχει ελπίδα να χτιστεί ένα νέο σύστημα ή να βελτιωθεί κοινωνικά και οικονομικά δικαιότερα το υπάρχον.
…………………….

και θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ανάλυση για το … πόσοι είμαστε στ΄αλήθεια έτοιμοι ….θα μπορούσα να συμπληρώσω την ερώτησή σου και πότε και με ποιά οργάνωση και τί θα γίνει μετά …και πάρα πολλά άλλα σχετικά ερωτήματα.
Σαν σύντομη απάντηση μπορώ να σου πω ότι τώρα είναι ελάχιστοι απλώς διότι δεν έχει έλθει το
 πλήρωμα το χρόνου με άλλα λόγια διότι ακόμα δεν …πιάσαμε πάτο…, όταν χρονικά πιάσουμε πάτο τότε οι ελάχιστοι θα γίνουν πολλοί.
Δεν θα σου γράψω
 περισσότερα για το θέμα αυτό ,ίσως κάποια άλλη φορά ,σου επισυνάπτω όμως ένα σημερινό κείμενο από το internet στο οποίο καταδεικνύεται η ανάγκη να αναλάβουν οι ίδιοι οι πολίτες τις τύχες στα χέρια τους .
Γνωρίζω ότι το κείμενο πιθανό να δημιουργήσει αντιδράσεις στους παραλήπτες θα με ενδιέφερε όμως
 η όποια αντίδραση διότι στην παρούσα κατάσταση της Πατρίδας μας όλοι πρέπει να πάρουμε θέση διαφορετικά…..
…………………………………………….

Στα Γράμματα της Σωτηρίας …, έλεγα στη Σωτηρία ….. αν δεν λογάριαζα παρά μόνο την ισχύ και τα αποτελέσματα της, θα έλεγα: όσο ένας λαός αναγκάζεται να υπακούει και δεν αντιδρά, καλώς πράττει· αλλά μόλις βρει τη δύναμη να αποτινάξει το ζυγό και το πραγματοποιεί, πράττει ακόμα καλύτερα.
Διότι, ανακτώντας την ελευθερία του με τη χρήση του ίδιου δικαιώματος με το οποίο του την αφαίρεσαν, είτε ο λαός δικαιούται να την ανακτήσει, είτε όσοι του την αφαίρεσαν δεν είχαν αυτό το δικαίωμα.
……………………………………………………………………

Στα παραδείγματα σου θα μπορούσα να προσθέσω και άλλα πολλά περισσότερα .Πάντα υπάρχουν οι Ηρακληδείς των καθεστώτων και αυτοί είναι που κάνουν τη ζημιά.
Η άποψη μου είναι ότι σήμερα , αν και κανένας
 δεν μπορεί να αποδεχτεί περιορισμό της ελευθερίας του, μπορεί και συγκρίνει τα πρόσημα θετικά ή αρνητικά στη δημόσια ζωή που άφησε η κάθε πολιτική περίοδος. Υπό αυτή την έννοια επιβολή κοινωνικής επανάστασης υπό την πίεση του Λαού και όχι ως έργο-επιθυμία Συνταγματαρχών μπορεί να υπάρξει.
Είναι ένα καλό θέμα συζήτησης εκ του σύνεγγυς όμως.
…………………………………………………………………………………….

Αγαπητοί φίλοι το Σύστημα όταν κινδυνεύει για να επιβιώσει … διχάζει, ενσπείρει την διχόνοια, στρέφει την μία ομάδα εναντίον της άλλης ,οι ταξιτζήδες εναντίον των  α, οι αγρότες εναντίον των β ,οι έμποροι εναντίον των γ, οι γιατροί εναντίον των δ, οι δικαστικοί εναντίον των ε … και τελειωμό δεν έχουν οι αντιπαλότητες… και οι περισσότεροι εναντίον των στρατιωτικών γιατί ; μήπως φταίει το 1967 ; όχι κύριοι πιστέψτε με από ιδιωτικές τοποθετήσεις -συζητήσεις που έχω πολλά άτομα που ανήκουν σε όλους τους  χώρους έχουν αναγνωρίσει  το έργο αλλά και τα λάθη εκείνης της διακυβέρνησης .

Αυτό όμως που κάνει πολλούς  να διάκεινται δυσμενώς  κύριοι είναι ότι σας θεωρούν μέρος του Συστήματος ,το μακρύ του χέρι ,τους Ηρακλειδείς του   …  δείτε  εναντίον ποίων στρέφονται οι δυνάμεις καταστολής ; δυστυχώς όχι πάντα εναντίον των κουκουλοφόρων (εκεί καλά κάνουν ,κι εγώ μαζί τους ) αλλά εναντίον του αδελφού τους ή του πατέρα τους ή του συναδέλφου τους  και σήμερα πιθανόν θα τους βρείτε απέναντί σας και ειλικρινά εύχομαι να μην υπάρξουν επεισόδια και ή να κάνουν μεταβολή και να αποχωρήσουν για να αποδείξουν με τον τρόπο τους ότι παύουν να προστατεύουν το Σύστημα  ή να ενταχθούν στην δική σας πορεία διαμαρτυρίας, στην ίδια πορεία ως παιδιά του Ελληνικού  Λαού που κι αυτοί και εσείς είστε .   

Αγαπητοί   φίλοι πρέπει να γνωρίζετε  ότι το Σύστημα σας θεωρεί δεδομένους ,δεν λέω η Κυβέρνηση ή το τάδε κόμμα της αντιπολίτευσης αλλά το Σύστημα .Κι αν σήμερα η Κυβέρνηση πιέζει-περικόπτει μισθούς-συντάξεις  κι η αντιπολίτευση … χαϊδεύει … όταν κι αυτή γίνει Κυβέρνηση θα αρχίσει το άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε , γιατί ; μα γιατί κι αυτή υπάρχει τώρα επειδή έχει αποδεχτεί το Σύστημα  και στους κανόνες του και το Σύστημα δεν επιδέχεται δομικές αλλαγές ,επιτρέπονται μόνο αλλαγές προσώπων και όχι κανόνων.

Προσωπικά  δεν είμαι μέλος σε καμία από τις υπάρχουσες Ενώσεις-Κινήσεις  αποστράτων  κλπ ,θα ήθελα όμως να αναφέρω  ότι  κάποτε κατευθυνόμενος  προς  την περιοχή Παπάγου για να επισκεφθώ  φιλικό μου πρόσωπο έξωθεν της κεντρικής πύλης του Επιτελείου, στο πεζοδρόμιο , είδα συγκέντρωση αποστράτων με τα κουστουμάκια τους και με δύο τρεις πινακιδούλες  … πάλι κανείς δεν θα τους δώσει σημασία ήταν το συμπέρασμά μου ….  Ο τσαμπουκάς υπάρχει όσο υπάρχει και η στολή και μόνο στους υφισταμένους  …μετά κι αυτός αποστρατεύεται ….

Έπρεπε λοιπόν αγαπητοί φίλοι να αισθανθείτε τις κάθε είδους περικοπές των συντάξεων και των μερισμάτων για να αντιδράσετε ;  Όταν είσαστε στην κορυφή  είχατε επαφή με την βάση ή σας ενδιέφερε το πώς θα φθάσετε την αμέσως επόμενη κορυφή χωρίς να σας ενδιαφέρει  που και ποιους θα πατήσετε ;

Εκτιμώ βέβαια ότι δεν θα ακούσω  το …  μα ήταν αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας (γιατί και αν ήταν ποίοι ήταν οι εισηγητές 😉 ή το …  τότε δεν υπήρχαν προβλήματα στην βάση ή την εύκολη δικαιολογία … εγώ υπήρξα στρατιώτης  και κοίταζα μόνο την δουλειά μου και την αποστολή μου …. Και καλά όταν η χώρα χάνεται ποιανού αποστολή είναι να την σώσει ;εκεί ψηλά από τις κορυφές δεν αγναντεύατε για το που πάει η Χώρα ; ά ξέρω … το Σύνταγμα κλπ   ;

Η  απάντησή σας λοιπόν ας είναι η αυτοκριτική σας ,ας είναι η συγνώμη σας προς τους υφισταμένους σας  ,προς την βάση σας  και εσείς οι κορυφές  του στρατεύματος αποδείξτε τώρα στα δύσκολα ότι αξιοκρατικά  βρεθήκατε  στις κορυφές ….Τώρα να μπείτε μπροστά από την βάση  …. Τώρα και το εννοώ μπροστά-μπροστά στις πορείες να δώ τους Αρχηγούς και τους Στρατηγούς ,τώρα στα δύσκολα …. 

Κίνηση λοιπόν διαμαρτυρίας για τις Συντάξεις  και  μόνο ; πορεία για να δικαιολογηθούμε στις γυναίκες μας και στα παιδιά μας  και μόνο;

Εδώ η Ελλάδα χάνεται … βγήκε ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ  .

Και τι να κάνουμε κίνημα ;Επανάσταση  ; με ποιόν αρχηγό ; με κάποιον απ΄αυτούς που είχαμε στις κορυφές ;

Η απάντηση είναι το ίδιο το κίνημα, η ίδια η κοινωνική επανάσταση θα αναδείξει και τον  ηγέτη που μπορεί να είναι ένας αγρότης ,ένας βιοτέχνης , ένας υπάλληλος ,ένας αξιωματικός ,ένας παπάς ή ένας δάσκαλος.

Αγαπητοί φίλοι σημασία έχει όχι το να βγούν όλοι οι στρατιωτικοί στους δρόμους , γιατί και όλοι οι δρόμοι και όλες οι πλατείες να γεμίσουν από κόσμο που θα έχει αιτήματα για επαναφορά των συντάξεων ή μεταρρυθμίσεις ή και ακόμα πτώση της Κυβέρνησης , το αποτέλεσμα θα είναι μια άλλη διαχείριση του καπιταλισμού από κάποιον άλλον και θα είναι πάλι μία από τα ίδια.

Σημασία έχει να συνειδητοποιήσετε  για ποιο λόγο ο κόσμος και η βάση σας  βγαίνει στους δρόμους, ο κόσμος  ζητάει  Ανατροπή του Συστήματος.

Πιθανόν να διαφωνείτε μαζί μου ,αν όμως συμφωνείτε συμβουλευτικά σας λέω να μη διστάσετε να ενωθείτε και με άλλες κοινωνικές τάξεις-επαγγέλματα –κοινωνικά στρώματα διότι όταν όλοι συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κοινό αντίπαλο τον καπιταλισμό  τότε και μόνο τότε θα επιτύχετε την αναγκαία  συγκέντρωση δυνάμεων για να επιτύχετε νίκη επί του αντιπάλου για να σωθεί όχι του καθ΄ενός  το οικονομικό κεκτημένο (σεβαστό κι αυτό ) αλλά πρώτα η πατρίδα και μετά ο καθένας μας.

Πρόβα λοιπόν σήμερα ,όχι νυφικού, αλλά προάσκηση.

Κι αν κατορθώσετε να γίνετε αποδεκτοί και να ενωθείτε με τα άλλα κοινωνικά στρώματα τότε την επόμενη φορά δεν θα χρειασθεί  ούτε … προέλαση  …. ούτε επίθεση ,μια συγκέντρωση δυνάμεων και μόνο θα είναι αρκετή.

Ανεξάρτητα από την όποια θετική ή αρνητική απήχηση του άρθρου μου ,απ΄αυτό το μετερίζι την ψυχή σας σκόπευα και όχι το μυαλό σας και με την ψυχή μου σας γράφω και σας εύχομαι καλή επιτυχία , νοερά λόγω αποστάσεως θα είμαι δίπλα σας ,συμπαραστάτης σας ,αν με χρειάζεσθε .

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: