Μπονι @ Κλαϊντ


ΑιγινήτηςΓράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

ότι πολυτιμότερο, η Ελληνική ψυχή μας…

Οι Ισπανοί έδειξαν το δρόμο στην οικουμένη με τα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησαν. «Η Ελλάδα λένε, είναι μια ξεχωριστή χώρα και οι Έλληνες μια ράτσα άξια σεβασμού και εκτίμησης, γιατί η χώρα αυτή μας δίδαξε τον πολιτισμό που έχουμε σήμερα.»

Τώρα, στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε με πράξεις πως πράγματι είμαστε αυτό που νομίζουν πως είμαστε και αξίζουμε να μας σέβονται.

Εμείς οι πολίτες πολύ μικρή ευθύνη έχουμε για την φτώχια και την ανυποληψία που μαστίζει σήμερα τους Έλληνες, μετά τις εγκληματικές ενέργειες όλων των πολιτικών που μας κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση.

Αυτοί είναι υπεύθυνοι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο για το ότι φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι, εμείς να πληρώνουμε το λογαριασμό της ανικανότητάς τους ή της προδοσίας τους και τώρα να απολαμβάνουν ελεύθεροι τα κλοπιμαία.

Να αποδείξουμε στους διάφορους Τσοχαντζόπουλους πως παρ’ όλο που δεν τα φάγαμε μαζί, δεν είμαστε ίσοι κι όμοιοι σε απανθρωπιά και ξευτίλα.

Ώρα να δείξουμε την υπερήφανη ανθρωπιά μας με το να σταθούμε δίπλα σ’ αυτούς που τους λείπει ακόμη και η τροφή.

Θα κάνω μια πρόταση στους δάσκαλους όλης της χώρας και όποιος νομίζει πως μπορεί να συμβάλλει ας προσφέρει τη βοήθειά του.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι με τις διάφορες περικοπές και τα χαράτσια, έ ένα πιάτο φαί μια φορά τη βδομάδα νομίζω πως οι περισσότεροι από μας θα μπορούσαν να προσφέρουν.

Οι δάσκαλοι αφού συνεννοηθούν με τους γονείς των παιδιών, εάν μπορούν κάθε Κυριακή να έρχονται στο σχολείο με την οικογένειά τους και το φαγητό τους και σε ένα ταπεράκι μια μερίδα πάρα πάνω φαγητό και να τρώνε όλοι μαζί με τους καλεσμένους που θα έχει προτείνει ο Δήμος. (το απόρους δεν πρέπει να ακουστεί).

Να μη θεωρηθεί η πράξη αυτή ελεημοσύνη, αλλά απόδειξη ενδιαφέροντός και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.

Ότι έχει να φάει ο καθένας στο σπίτι του, χωρίς να ντρέπεται γιατί θα φέρει αυτός φακές και ο άλλος κρέας. Αυτό έχει να φάει η οικογένειά του κι απ’ το ίδιο φαί θα φάει και ο καλεσμένος.

Όλοι να το πάρετε σαν εκδρομή μαζί με τα παιδιά σας.  

Πάρτε την ταπεινή ιδέα μου και επεξεργαστείτε την αναλόγως, γιατί χρειάζεται οπωσδήποτε επί μέρους βελτιώσεις.

Εάν με καλέσετε στο τραπέζι ανθρωπιάς θα έρθω και εγώ κοντά σας με το δικό μου επί πλέον ταπεράκι. (μόνο να μην είναι μακριά γιατί δεν αντέχω).

Μια συμβουλή: μακριά από δεκάρικους λόγους των Δημάρχων και τις ευλογίες των παπάδων που θα θελήσουν να καπελώσουν την δική σας προσφορά.

Στο τέλος χορέψτε και κανένα δημοτικό χορό να ακουστεί και πάλι το κλαρίνο.

Με αυτά τα ιδανικά να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και όχι να τα κάνουμε Μπόνι και Κλάιντ και να λέμε πως είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας γίνανε κλέφτες τραπεζών και με αυτό τον τρόπο πολεμάνε το σάπιο καθεστώς.

Το αποτέλεσμα θα είναι να τα δούμε αργά ή γρήγορα πίσω απ’ τα σίδερα της φυλακής ή μέσα σε φέρετρο γαζωμένα από τις σφαίρες των αστυνομικών όπως την Μπόνι και τον Κλάιντ.

*Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι  Ζωγράφος-Συγγραφέας

Ένα Σχόλιο to “Μπονι @ Κλαϊντ”


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: