Τούμπου τούμπου ζά…..


Παρακολούθησα για λίγα λεπτά την ομιλία ενός φοβισμένου, άχρωμου, απελπισμένου, υποσχεσιολόγου ανθρώπου, ο οποίος προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις δικές του πολυσχολιασμένες ανατροπές για να υπερασπιστεί αυτά που τα αφεντικά του, ντόπια και ξένα, του υπαγορεύουν να πεί προς το απελπισμένο πόπολο.
Πιο καλά θα ήταν να μην βγεί καθόλου έξωθεν, όπως εδώ και καιρό κρύπτεται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, πίσω από έναν διορισμένο υπουργό επί των οικονομικών, αλλά Διεθνής (το «διεθνής» δεν υπάρχει πλέον) Έκθεση είναι αυτή και κάτι πρέπει να πούμε επί του βήματος αυτής, από το οποίο βήμα, οι κατά καιρούς παρλαπίπες πολιτικοί ολετήρες, εξήγγειλαν τα μεγαλόπνοα σχέδιά τους επί χάρτου και επί χάρτου παρέμειναν, όπως κεχηνώς παρέμεινε και ο λαός, που τους υποδέχονταν οργανωμένα, τους ζητωκραύγαζε σχεδιασμένα και τους προπαγάνδιζε πονηρώς, μη και του πετάξουν κανένα κοκαλάκι από τα κοπάδια αρνιών που έτρωγαν, αυτά τα πολύ μικρά πολιτικά ανθρωπάρια που είχε την ατυχία ο τόπος να τα έχει ως εξουσιαστές του.
Και είπεν αυτός: «Βέβαια μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και …….εισοδήματα που δεν έπρεπε καν να αγγιχτούν… Αλλά δεν γινόταν αλλιώς»! Έτσι ωμά και ανερυθρίαστα.
Ακόμη όμως αντηχούν στα αυτιά των υπηκόων του και τα παρακάτω: «Μας ρωτάνε για τα μέτρα του Ιουνίου. Πού θα βρεθούν, λέει, τα 11 δισεκατομμύρια περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια…

Υπάρχουν πολλοί που έχουν αγωνία, αν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων… Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά. Γιατί θα επιδεινώσουν την ύφεση. Ενώ το ζητούμενο είναι να βγούμε από την ύφεση. Όχι να μπούμε πιο βαθιά. Δεσμεύομαι ότι θα κάνω τα πάντα, ώστε οι περικοπές δαπάνης να γίνουν από τη σπατάλη που υπάρχει παντού… Αυτό θα κάνουμε!» ( Απρίλιος 2012).

Και βεβαίως, ως συνήθως, δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ….. Φόρτωσε όλα τα βάρη στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους, ότι δηλαδή ξέρουν να κάνουν όλοι χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα και σκέψη. Τα μέτρα των 13,5 δις ευρώ (ίσως και παραπάνω) θα ψηφιστούν, χωρίς εντροπή, ανέντιμα, ύπουλα, φτωχαίνοντας τους ανθρώπους αυτής της χώρας, οι οποίοι ανακαλύπτουν την δόλια συμπεριφορά όλων αυτών που έφεραν την χώρα στο χάλι αυτό. Ανακαλύπτουν όμως και κάτι άλλο. Ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο για να τρώνε ανέλεγκτα οι διορισμένοι σύμβουλοι, οι άχρηστες ανεξάρτητες αρχές, και εκεί όπου βολεύουν τους δικούς τους ανθρώπους, την φυλή τους, χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις, οι φύλαρχοι.
Όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα στην Μποτσουάνα.
Θα μου πείτε στην Ελλάδα;
Θα σας απαντήσω ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα της εποχής είναι εντελώς φανταστική και συμπτωματική, διότι στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξαν και ούτε υπάρχουν πολιτικοί που κορόιδεψαν ή κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό και όλοι μας συμβάλλουμε, ο καθένας με τις δυνατότητές του κατά το Σύνταγμα, στην ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό………..
.
syndesmos71 (η.τ)
Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: