Ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου.


Ευχαριστούμε την Κυρία Ειρήνη Βογιατζή-Χαραλάμπη για την παρασχεθείσα έγκριση δημοσίευσης της επιστολής της.

***********************************************************

            Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σέβομαι τους θεσμούς ,αλλά το δικό σας πρόσωπο αδυνατώ να σεβαστώ για τον απλούστατο λόγο ότι εσείς δεν σεβαστήκατε τους πολίτες και την περήφανη Ελλάδα.

            Υφαρπάξατε με δόλο την ψήφο του Ελληνικού λαού ενώ ήσασταν γνώστης όλων των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

        Αλήθεια αισθάνεστε υπερήφανος για τις στρατιές των ανέργων και για την υποτίμηση των δημοσίων ή  « κρατικών » υπαλλήλων όπως τους αποκαλείτε σήμερα.

            Με ευτραφείς και καλοζωισμένους υπουργούς νομοθετείτε με απώτερο στόχο το στραγγαλισμό ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια για να μπορέσουν να επιβιώσουν σ΄ένα τόπο, ο οποίος στα σπλάχνα του βράζει το αίμα των ηρώων του.

Τώρα σε μια κατ΄ επίφαση   δημοκρατία, εμφανίζεστε και οργίζετε το λαό με τις ομιλίες οι οποίες αφορούν μια άλλη φανταστική χώρα.

            Πόση οργή και θλίψη μπορεί ν΄αντέξει ο Έλληνας ο οποίος αισθάνεται ανυπεράσπιστος ,προσβεβλημένος και προ πάντων ανήμπορος να επιβιώσει;

            Αλήθεια αισθανθήκατε ποτέ τι σημαίνει μεροκάματο ,τι σημαίνει να μη μπορείς να θρέψεις τα παιδιά σου ;Ζείτε στο δικό σας ουτοπικό κόσμο κύριε Πρωθυπουργέ και απαιτείτε από τον κόσμο να γεμίσει με φαντασία τα πιάτα του .Δεν είναι όμως έτσι οι ηγέτες.

            Ο ηγέτης εμπνέει εμπιστοσύνη κι εσείς το μόνο που εμπνέετε είναι ο αποτροπιασμός .Το εισπράξατε στη Δ.Ε.Θ. αλλά αυτό δεν σας άγγιξε διότι μια αστυνομικοκρατικούμενη πόλη δεν άφησε να σας πλησιάσει κανείς .Είστε ικανοποιημένος γι΄ αυτό όταν ολόκληρος λαός σας λέει: « δεν σας θέλω » ;Με ποια νομιμοποίηση εξακολουθείτε να επιβάλλετε τα φρικτά σας μέτρα και να κοιμάστε ήσυχος τα βράδια;

           Η απάντηση είναι απλή .Διότι δεν είστε Πρωθυπουργός αλλά ένας εντολοδόχος ο οποίος πήρε τη διαταγή έξωθεν να ισοπεδώσει ,τη οικογένεια, την θρησκεία , την Πατρίδα .Είστε Άπατρις.

           Το καταλαβαίνει κάθε νοήμων πολίτης ο οποίος εξαγριωμένος κοιτάζει τα μάτια των παιδιών του και βλέπει την αβεβαιότητα και σφίγγει τα δόντια του.

           Τα ουρλιαχτά τόσων ψυχών δεν τ΄ ακούτε ;Γέμισε ο αέρας από φωνές απόγνωσης και απελπισίας.

           Εκείνο όμως για το οποίο σας ΚΑΤΗΓΟΡΩ  είναι για την αμετροέπεια σας απέναντι στα παιδιά .Πως μπορείτε να παίξετε  με τη γνώση και την μόρφωση των Ελληνοπαίδων ;Με ποιο δικαίωμα στερήσατε τα βιβλία , τη μυρωδιά του χαρτιού από χιλιάδες Ελληνόπουλα, εξαιτίας μιας υπουργού η οποία ουδεμία σχέση έχει με την παιδεία;

          Και δεν φτάνει αυτό αλλά έμμισθα ΜΜΕ γνωστά στο πανελλήνιο έχουν σα στόχο να χρωματίζουν το μαύρο άσπρο. Αίσχος!

          Δημόσιοι ιδιωτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι είναι γρανάζια μιας μηχανής η οποία κάνει το κράτος να δουλεύει.

          Τώρα εσείς ανερυθρίαστα πετάτε ένα-ένα αυτά τα εξαρτήματα, με αποτέλεσμα η μηχανή να σκουριάσει και η Ελλάδα να μείνει ακίνητη.

          Μ΄ εσάς το Υπουργικό  Συμβούλιο και τους βουλευτές σας φυσάτε μ΄όλη σας τη δύναμη ,τη δύστυχη χώρα μας με σκοπό να τη ρίξετε από το βάθρο που αιώνες τώρα ο πολιτισμός και οι αξίες της, την είχαν στήσει σύμβολο στους λαούς του κόσμου.

Ξέχασα όμως ,ότι αυτά που κάνετε δεν γνωρίζουν από ιδανικά αλλά μόνο για το χρήμα.

Σιχάθηκα το χρήμα κι αυτούς που το υπηρετούν .Είστε η μαριονέτα ή το χέρι που την κινεί;

           Πού ξανακούστηκε παιδικοί σταθμοί να μπουν στο στόχαστρο της « έμπνευσης » σας ;Κάνατε το οκτάωρο  έτσι επιπόλαια χωρίς να κάνετε τον κόπο να πείτε στο πετσί μιας βρεφονηπιοκόμου  .

          Κύριε Πρωθυπουργέ ,τα προνήπια δεν είναι χαρτιά .Είναι ψυχές οι οποίες χρειάζονται νηφαλιότητα ,ηρεμία και μια εκπαιδευτικό χαρούμενη που τα εκπαιδεύει .Εσείς πράξατε σαν οι παιδικοί σταθμοί να είναι αποθήκες παιδικών ψυχών.

          Μ΄ αυτό το ωράριο ,καταδικάζετε τις μητέρες εκπαιδευτικούς να μη είναι μητέρες για τα δικά τους παιδιά .Ν΄ απουσιάζουν από τα μητρικά τους καθήκοντα κι έτσι μ΄αυτόν τον τρόπο έντεχνα ,με στόχο και με σατανική μέθοδο διαλύεται η οικογένεια.

          Μπράβο κύριε Πρωθυπουργέ .Είστε άξιος μαθητής των σκοτεινών σχεδίων .Όσο για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τους υποτιμήσατε όσο δεν γίνεται.Αυτοί κρατούν το μέλλον στα χέρια τους .Μ΄ ένα επάγγελμα ψυχοφθόρο μοχθούν για την παιδεία ,τη γνώση ,τη γλώσσα και τη θρησκεία .Ποια η ανταπόκριση ;

          Το μηδέν το τίποτε .Μια χώρα στηρίζεται στη Γλώσσα της. Είμαστε Έλληνες κύριε Πρωθυπουργέ .Αν εσείς το έχετε ξεχάσει ή δεν το γνωρίζετε είναι καιρός να μάθετε ότι δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο .Χορτάσαμε από σωτήρες.

          Αλήθεια ποιος μας ρώτησε πριν μπούμε στην ΟΝΕ ; έγινε κάποιο δημοψήφισμα ; και εσείς που βρισκόσασταν ; προήλθατε από παρθενογένεση ;

          Είστε ο μακροβιότερος υπουργός αυτού του δύστυχου κράτους.

Ενσυνείδητα  εκμαυλίσατε   τον λαό με πομπώδη πυροτεχνήματα που τελικά μας έκαψαν.

           Χαρείτε τώρα τα αποκαΐδια της εξουσίας σας κι αν βρείτε μέσα σας έστω κι ένα ψήγμα από ντροπή παραιτηθείτε !

 

 

 

 

Ειρήνη Βογιατζή-Χαραλάμπη

 

Συγγραφέας –Εκπαιδευτικός

10 Σχόλια to “Ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου.”

 1. Σωτήριος Καλαμίτσης Says:

  Αυτά τα έχουν αντιληφθεί εκατομμύρια ελλήνων, εκτός από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να τον ρίξουν. Αυτοί, όμως, γυρίζουν από καναλίου εις κανάλιον υπερασπιζόμενοι το έργο του και την ψήφο εμπιστοσύνης που καθημερινά του δινουν για να σώσουν δήθεν την πατρίδα που οι ίδιοι διαλύουν. Αυτοί που τον χειροκροτούν μόλις ακούσουν την κάθε ηλιθιότητα που εκστομίζει. Αυτοί είναι οι κυρίως υπεύθυνοι. Κι’ ας πετάνε πού και πού καμμια κορώνα δυσαρέσκειας. Από ιδιοτέλεια και μόνον το κάνουν.

 2. Μόσχος Λαγκουβάρδος Says:

  Η επιστολή σας Κυρία Ειρήνη, θα ακουστεί. Θα γράψουν κι άλλοι. Ο λόγος είναι το όπλο κατά της χειραγώγησης. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι μόνος του. Έχει κόσμο που τον στηρίζει για διάφορους λόγους. Αυτοί πρέπει να διαβάσουν το γράμμα σας. Κάποτε, λέει η αρχαία ελληνική μυθολογία, οι πύλες του άδη έμειναν αφύλακτες και πολλοί νεκροί βγήκαν στον επάνω κόσμο και κυκλοφορούν ανάμεσα στους ζωντανούς. Λέτε να είναι αυτοί στους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση; Αν είναι αυτοί δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να αλλάξει γνώμη ο κόσμος αυτός. Αξίζει όμως να ελπίζει κανείς στο ανέλπιστο. Έως τότε θα γράφουμε. Στην αρχαία Κίνα, όποιος ήξερε γραφή έγραφε,

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. Says:

  Ξέρετε τι ογκο επιστολών λαμβάνει το πρωθυπουργικό γραφείο κάθε ημέρα?

  Φορτηγάκι καθημερινά ξεφορτώνει τουλάχιστον δύο ταχυδρομικούς σάκκους, χωρια τι φέρνουν οι εταιρείες κούρριερ.

  Στο πρώτο στάδιο σκανάρονται ολοι οι φάκελλοι απο την εκεί ασφάλειά του.
  Μυρίζονται και απο δύο σκύλους.

  Κατόπιν διαχωρίζονται.
  Οτιδήποτο ειναι ανώνυμο πάει στην πάντα.
  Αλληλογραφία απο υπηρεσίες πρωτοκολλείται, ξαναελέγχεται και ανοίγεται απο τους γραμματείς.

  Τα πολλά γράμματα που γράφουν οι πολίτες απλώς προσμετρούνται.
  Αν ειναι αποστολέας κάποιο επώνυμο η γνωστό η δημόσιο πρόσωπο, ανοίγεται και αυτό.

  Τα υπόλοιπα οπως της εν λόγω κυρίας με παράπονα και καταγγελίες πάνε στο αρχείο.

  Τζάμπα εστειλε τέτοιο γράμμα η εν λόγω κυρία , οπως και αλλοι εκατοντάδες καθημερινα πολίτες που στέλνουν με αντίστοιχα θέματα.

 4. Αναστασία Αδαμ Says:

  τίποτε δεν πάει χαμένο……αυτή η νοοτροπία του δεν μας ακούμε δεν κάνουμε τίποτε είναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ διότι έτσι είναι μονίμως ανενόχλητοι στους βιασμούς τους επάνω μας…..Οποιαδήποτε αντίδραση ακόμη και λίγη είναι αρκετή απο το τίποτα…..
  Συγχαρητήρια για την επιστολή…..μπορεί τα ανδρείκελα να μην ακούνε αλλά είναι μια εμψύχωση μια ακόμη φωνή απο μας ώστε να ξεσηκωνόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο……για να τους θάψουμε…..όπως μας θάβουν…
  Δυστυχώς θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη αυτό αλλά δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι Έλληνες είναι ευνουχισμένοι να μην αντιδρούν εναντίον των φασιστών βιαστών τους… όπως θα τους έπρεπε…..
  Χρόνια τώρα εκπαιδεύουν τον Ελληνικό λαό στην καλοπέραση, την ευκολία, την υπερκατανάλωση στην γκλαμουριά του κώλου…ακόμη και με εορτοδάνεια, διακοποδάνεια κοιμίζοντας μας με εκπομπές σαν της κ, Πάνια και όχι μόνο…
  Μας κρατάνε σε τέτοια ανωριμότητα που όποια ηλικία κι αν έχουμε…..περιμένουμε να μας σώσει κάποιος πολιτικός….λες και είναι ο μπαμπάς μας…λες και μας χρωστάει…λες και είμαστε η οικογένεια του……
  Καιρός να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας, να μεγαλώσουμε όσο αυτό κι αν πονάει, όσο αυτό κι αν είναι δύσκολο, όσο αυτό κι αν δεν αρέσει……
  Είναι πιο αποτελεσματικό όμως για μια καλύτερη ζωή δική μας παρά να μην αλλάξουμε εμείς και να περιμένουμε να αλλάξουν οι άλλοι……
  Μήπως και περιμένοντας να αλλάξουν εκείνοι δεν περνάμε δύσκολα και δεν πιεζόμαστε….
  και καλά να είχε νόημα και αποτέλεσμα να πω εντάξει……αφού όμως δεν βγαίνει τίποτα χρόνια τώρα μ΄αυτήν την τακτική…..είναι καιρός να κάνουμε κάτι διαφορετικό που να φέρει τελικό αποτέλεσμα……και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο απο αλλαγή των πεποιθήσεων, των προσδοκιών, των στόχων της προσωπικής μας ζωής…..πράγμα πολύ δύσκολο…αλλά τίποτα δεν αλλάζει ριζικά χωρίς δυσκολία….
  Και πάλι συγχαρητήρια και καλό κουράγιο σε όλους μας…..με ότι μπορεί και αντέχει ο καθένας….

 5. Μόσχος Λαγκουβάρδος Says:

  Το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η σκέψη και ο λόγος. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι αν κάνεις μια σωστή σκέψη, ακόμα κι αν δεν βγεις απ΄ το δωμάτιό σου, η σωστή σκέψη θα ακουστεί παντού. Η ανθρώπινη φύση είναι μία. Υπάρχει πνευματικός κόσμος στον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν. Όσοι είναι ένα με το πνεύμα του Θεού βρίσκονται παντού. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στην επικοινωνία μας, αρχίζοντας από τον εαυτό μας. Το Ευαγγέλιο λέει, πως αυτοί που έχουν καθαρή καρδιά θα δουν το Θεό. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τις πνευματικές δυνάμεις για ιδιοτελείς σκοπούς.
  Σε μια αγγλική ταινία η υπόθεση είναι η αληθινή ιστορία ενός κρατουμένου στη φυλακή. Ο ήρωας της ταινίας κλείστηκε για πολλά χρόνια στην πιο σκληρή κι απάνθρωπη φυλακή, στην οποία η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμιά αξία. Η διεύθυνση της φυλακής ήταν κοινοί εγκληματίες. Ο άνθρωπος αυτός έστειλε ένα γράμμα ζητώντας να ιδρυθεί βιβλιοθήκη στη φυλακή. Δεν του απάντησε κανείς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δέχτηκε την ανάλογη μεταχείριση για να καμφθεί. Ο φυλακισμένος εξακολουθούσε να γράφει το ίδιο γράμμα για πολλά χρόνια. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε απόλυτη πίστη στο ανέλπιστο. Ώσπου εκείνο που ήταν εντελώς αδύνατο έγινε. Όχι μόνο ιδρύθηκε η βιβλιοθήκη, αλλά αποκαλύφθηκαν και τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει οι εγκληματίες που διοικούσαν τη φυλακή και οι οποίοι τιμωρήθηκαν με την ποινή που τους έπρεπε.
  Η παθητικότητα οδηγεί στην αιματοχυσία. Αυτό επιδιώκουν στην Ελλάδα τώρα, για να καταλύσουν και όσες ακόμα ελευθερίες απόμειναν.

 6. Μόσχος Λαγκουβάρδος Says:

  Και κάτι ακόμα: Υπάρχουν γυναίκες με ανδρεία καρδιά!
  Ο Σολτσενίτσιν μέφθηκε την παθητικότητα του κόσμου. Με την παθητικότητα του κόσμου διατηρήθηκαν τα γκούλακ τόσα χρόνια,είπε.

 7. Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος Says:

  Ἀγαπητὴ κα Βογιατζῆ-Χαραλάμπη Εἰρήνη
  Ἀνταποκρίνομαι εἰς τὴν ἐπιστολὴν διότι τὴν βρίσκω, τουλάχιστον, ἀνδρείαν καὶ σαφῶς οὐσιαστικοῦ περιεχομένου.
  Συμφωνῶ πρὸς ὅλας τὰς ἐπισυμάνσεις καὶ προτροπάς σας πρὸς τὸν κο Πρωθυπουργὸ, πλὴν μίας φράσεώς σας, τὸ περιεχόμενον τῆς ὁποίας, ἀντιλαμβάνομαι ὅτι ἀνταποκρίνεται εἰς ὑμᾶς καὶ πολλοὺς ἄλλους συναδέλφους σας ἀλλὰ οὐχὶ εἰς τὸ σύνολον. Γράφετε:
  «Όσο για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τους υποτιμήσατε όσο δεν γίνεται. Αυτοί κρατούν το μέλλον στα χέρια τους .Μ΄ ένα επάγγελμα ψυχοφθόρο μοχθούν για την παιδεία ,τη γνώση, τη γλώσσα και τη θρησκεία».
  Δυστυχῶς ἡ ἐμπειρία μου θέλει μεγάλη μερίδα ἐκπαιδευτικῶν, εἰς ὅλας τὰς βαθμίδας, νὰ κατοικοεδρεύουν μακρᾶν τῆς ἀποστολῆς των.
  Ὅσο γιὰ τὸν κο Πρωθυπουργὸ φοβοῦμαι ὅτι οἱ χαρακτηρισμοὶ ποὺ τοῦ ἀποδίδετε εἶναι μᾶλλον ἐπιεικεῖς. Ὑπενθυμίζεται ὅτι ἡ οἰκονομικὴ ἐξαθλίωσις λαῶν (ὅρα ἀποικίες Ἀμερικῆς, Γαλλικὴ ἐπανάστασις, ἑπανάστασις Μπολσεβίκων) ὁδηγεῖ πάντοτε εἰς ἀνατροπὴν πολιτευμάτων. Φοβοῦμαι, ἐν κατακλείδι, ὅτι ὁ κος Πρωθυπουργὸς καὶ ἐλάχιστα ἐνημερωμένα μέλη τῆς κυβερνήσεως, ὁδηγοῦν τὰς συνθήκας εἰς τὰ ἄκρα πρὸς ἐξαγρίωσιν τοῦ λαοῦ καὶ ἀνατροπὴν τοῦ πολιτεύματος τῆς χώρας.
  Καὶ μία τελευταία ἐπισήμανσις. Ἡ Ἑλλὰς δὲν ἔχει καὶ δὲν θὰ ἔχει οἰκονομικὸν πρόβλημα ὅσον διαθέτει πλουτοπαραγωγικὰς πηγὰς. Ἡ Ἑλλὰς ὁδηγήθη εἰς «χρηματοπιστοτικὸν» πρόβλημα, μὲ ἀφορμὴν τὸ ὁποῖον ὁδηγείται εἰς ἐκποίησιν τῶν πλουτοπαραγωγικῶν πηγῶν της. Τότε, καὶ ἡ Ἑλλὰς καὶ οἱ Ἑλληνες θὰ γίνουν ὑπόδουλοι διὰ μίαν ἀκόμη φορὰν.
  Θερμὰ συγχαρητήρια διὰ τὸ σθένος καὶ τὴν τόλμην σας.
  Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος
  Μόνιμος κάτοικος ἐξωτερικοῦ

 8. Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν GAP. | Φιλονόη καὶ Φίλοι... Says:

  […] Συγγραφέας –Εκπαιδευτικός (τόνοι καὶ πνεύματα) […]


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: